Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας .

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ... :) 

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους !! Όπως σας "έγραψα/έταξα" ήδη από την περασμένη Τετάρτη , οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι που προηγήθηκαν αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν και φυσικά μαζί τους ...Σειρά έχουν πλέον η περίσσια "δροσιά έως και η κατά τόπους σχετική ψύχρα" για την εποχή που όλοι νιώσαμε (αλλού λιγότερο και αλλού πολύ περισσότερο, πάντα ανάλογα φυσικά με το που ζει ο καθένας μας πάνω στο νομό) , αφού θα μας αποχαιρετήσουν , πράγμα το οποίο  επίσης γράφτηκε εδώ μέρες πριν  ... ;)

Έτσι "χονδρικά" και για το επόμενο πενθήμερο (δηλαδή τουλάχιστον έως και μέσα της νέας εβδομάδας) να πούμε πρώτα από όλα ότι ΔΕΝ περιμένουμε ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ βροχή στο νομό μας. Οπότε και ΣΥΝΟΛΙΚΑ κατά το προαναφερθέν διάστημα το "πάνω χέρι" θα συνεχίσει να το έχει η ηλιοφάνεια. Παρόλο αυτά κατά περιόδους και κατά τόπους η ... Λιακάδα θα διακόπτεται παροδικά από κάποιες συννεφιές οι οποίες σε τοπικό επίπεδο κατά διαστήματα θα είναι κάπως πυκνότερες. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως (ανάλογα με τα "γούστα και τα θέλω" του καθένα μας) αυτές ΔΕΝ θα είναι ικανές να αφήσουν κάποιο , έστω και τοπικού χαρακτήρα άξιο λόγου φαινόμενο (δηλαδή εάν σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο τα "κλασικά" σύννεφα της ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ "κουφόβρασης" που αναμένεται , καταφέρουν να αφήσουν 10 "μετρημένες σταγόνες" , αυτό σαφώς και δεν λέει κάτι).   :)  

Το μόνο ενδιαφέρον από καιρικής πλευράς όσο αφορά το επόμενο πενθήμερο εστιάζεται κυρίως στην διακύμανση της θερμοκρασίας... Όπως λοιπόν σας έχω προϊδεάσει εδώ και κάμποσες ημέρες , ο υδράργυρος θα ανέβει ΑΙΣΘΗΤΑ το αμέσως επόμενο διάστημα (ήδη πήραμε μια πρώτη ΜΙΚΡΗ γεύση σήμερα Σάββατο). Από αύριο Κυριακή 23/05/2021 και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας περιμένουμε ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ του ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ , πολύ περισσότερο βέβαια στις πιο ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Κέρκυρας ( Εδώ να τονίσω ότι  ναι μεν θα υπάρξουν θερμοκρασιακές διαφορές από γωνιά σε γωνιά πάνω στον ίδιο νομό , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ΔΕΝ θα "ζεσταθούν" και οι υπόλοιποι, σε σχέση πάντα με το "σήμερα"). Παράλληλα ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΟΔΟ μάλιστα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗ θα παρουσιάσουν ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ , συγκριτικά με τις προηγούμενες νύχτες/χαράματα.

Το ευχάριστο είναι πως στη συνέχεια της εβδομάδας , προσωπικά αναμένω  ΜΙΚΡΗ  κάμψη των ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ αρκετά υψηλών για την περίοδο που διανύουμε θερμοκρασιών. Με αποτέλεσμα από εκεί και ύστερα να "τσιμπάει" κατά διαστήματα (δηλαδή για "μερικές" ακόμη ημέρες πλέον) ΛΙΓΟ περισσότερο προς τα επάνω από τα "φυσιολογικά" για το τρίτο δεκαήμερο του Μάη πλαίσια , αργά τα μεσημέρια , ΜΟΝΟ στις συνήθεις πιο επιρρεπείς στη ζέστη περιοχές της Κέρκυρας.  ;)

Τέλος οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα τόσο σε θάλασσα όσο και στη στεριά όλη την παραπάνω περίοδο. Αναμένεται ΑΡΧΙΚΑ να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και ΤΟΠΙΚΑ μέσα στην ημέρα από δυτικές ή και νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 μποφώρ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ με ορισμένες στιγμιαίες ριπές μέχρι και τα 5 μποφώρ). Αργότερα όμως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σταδιακά θα επικρατήσει από άκρη σε άκρη ξανά το βόρειο ρεύμα , στα 3 με 4 και κατά τόπους έως και 5 μποφώρ (με κάποιες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές  τα μεσημερο - απογεύματα στα 6 μποφώρ).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος/προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου