Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

 Και νέο ρεκόρ υψηλότερης ελάχιστης τιμής , όσο αφορά την περιοχή εδώ και τον σταθμό μου, με την σημερινή ελάχιστη θερμοκρασία (Σάββατο 26/06/2021) να καταγράφεται στις 06:17 π.μ. με 29,7 C. Δηλαδή ήταν η πιο "καυτή" νύχτα για τούτη την μεριά της Κέρκυρας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα τελευταία 9 χρόνια που κρατώ επίσημα αρχεία σε καθημερινή βάση από αξιόπιστους μετεωρ. σταθμούς... Σίγουρα (γνωρίζω καλά τον τόπο μου) πάντως μιλάμε για ρεκόρ πολλών πολλών ετών!

Ο υδράργυρος κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας "βάδιζε" μεταξύ 31C. με 32 C. και μόνο στο χάραμα κατάφερε για λίγο να πέσει αρχικά στους 30 C. και για πολύ λίγα λεπτά της ώρας έως και τους 29,7 C. Ευτυχώς τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ήταν αρκετά χαμηλά. Αλλιώς θα μιλάγαμε για μια "τροπική" νύχτα με ακόμη μεγαλύτερη την αίσθηση της δυσφορίας από ότι ήδη νιώσαμε.

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά διαγράμματα θερμοκρασίας - υγρασίας ...

Καλό μεσημέρι Σαββάτου !! :)

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου