Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 Όπως αναμενόταν και γράφτηκε εδώ ήδη από χθες , πράγματι η σημερινή ημέρα (Παρασκευή 25/06/2021) ήταν η πιο "θερμή" ημέρα αυτού του πρώτου κύματος έντονης ζέστης του φετινού Καλοκαιριού. Μάλιστα για ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας ενδεχομένως να ήταν και η πιο ζεστή ημέρα ολόκληρου του φετινού Καλοκαιριού (σε πολύ μεμονωμένο επίπεδο ακόμη και ολόκληρης της τελευταίας δεκαετίας, όσο αφορά την μέγιστη τιμή κάθε έτους, αφού καταγράφηκαν και κάποια ρεκόρ κατά τόπους) ... :)

Αυτό που αξίζει την αναφορά μας εδώ είναι το εξής : Οι μεγαλύτερες μέγιστες τιμές σημειώθηκαν , ναι μεν όπως είναι φυσικό στις πιο "ευάλωτες" στην ζέστη περιοχές του τόπου μας (αλλού λόγω ανάγλυφου , απόστασης από την θάλασσα , ιδιαίτερου μικροκλίματος στον αστικό και περιαστικό ιστό της Πόλης της Κέρκυρας κτλ.) , αλλά από την άλλη είχαν και "επιλεκτικό γεωγραφικό χαρακτήρα" (αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι) που αφορούσε γενικότερα σε πιο ευρεία κλίμακα περισσότερο κομμάτια του νομού μας από το ύψος της κεντρο - βόρειας και κυρίως νοτιότερα , Κέρκυρας (δηλαδή "χονδρικά" από το ύψος της "Κορακιάνας - Τζάβρου" και ιδιαίτερα νοτιότερα) .

Εκεί υπήρξαν πολλά σημεία που έπιασαν 39 με 40 βαθμούς κελσίου , ενώ πιο τοπικά ακόμη και 41C. με 42 C. Αντίθετα στον βορρά της Κέρκυρας μπορεί να ζεσταθήκαμε αρκετά , παρόλο αυτά οι μέγιστες τιμές εδώ, στις περισσότερες περιπτώσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 35 με 38 βαθμών κελσίου (εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο κάποια "κλασικά" σημεία στα άκρα βορειοανατολικά της Κέρκυρας) ... Δηλαδή σε γενικές γραμμές ΔΕΝ ζήσαμε κάτι το "τρομερό" από θερμοκρασιακής πλευράς , όπως αλλού νοτιότερα στο νησί που τοπικά "έσπασαν" ρεκόρ ετών σήμερα !! ;)

Πριν πάμε να δούμε τις σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες από διάφορα σημεία του νομού μας , έτσι για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ ... Να τονίσω ότι όσο αφορά την περιοχή μου και τον σταθμό μου εδώ στο "Βαλανειό" , αυτός κατέγραψε ένα άλλο ρεκόρ (τουλάχιστον για τα τελευταία 9 χρόνια που διατηρώ μετεωρ. σταθμούς) , εκείνο της υψηλότερης ελάχιστης τιμής... Αφού μέσα στην περασμένη νύχτα ο υδράργυρος ΔΕΝ κατάφερε να πέσει κάτω από τους 28,3 C , ενώ ακόμη και τις 02:05 μετά τα μεσάνυχτα το θερμόμετρο έδειχνε 32,4 C. αλλά ευτυχώς με σχετικά χαμηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας ;) Ακολουθούν και τα χαρακτηριστικά διαγράμματα θερμοκρασίας - υγρασίας από εδώ , για να δείτε ! :)

25/06/2021 :

Τεμπλόνι : 42,2 C.

Περιοχή "Σολάρι"/πόλη Κέρκυρας : 42 C.

Γαρίτσα / πόλη Κέρκυρας: 41,7 C.

Αεροδρόμιο Κέρκυρας : 41 C.

Αγνί / Νησάκι :40,6 C.

Γουβιά : 39,7 C.

Πόλη Κέρκυρας (λιμάνι) : 39,6 C.

Σουλέικα / Άγιος Προκόπιος : 39,5 C.

Πόρτα Σινιών : 38,9 C.

Κασσιώπη : 37,8 C.

Βαλανειό : 37,7 C.

Αυλιώτες : 37,2 C.

Παξοί ; 36,9 C.

Αρίλλας : 36,2 C.

Πετάλεια : 35,3 C.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι γραμμένο στην ίδια σελίδα, λίγο πιο κάτω από εδώ , από χθες Πέμπτη ... Καλό σας βράδυ! :)

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου