Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

 Βόρειο  Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας.

Δίχως κάποια άξια λόγου μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό θα κυλήσουν και οι επόμενες τρεις ημέρες (Δευτέρα 17/01/2022 - Τετάρτη 19/01/2022). Ωστόσο παροδικά θα υπάρξουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ  ΜΙΚΡΕΣ διαφοροποιήσεις/αλλαγές (ΟΧΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ), για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω ... :) 

Έτσι φίλες και φίλοι να ξεκινήσω λέγοντας πως ... Η μοναδική ημέρα από τα ερχόμενα τρία 24ωρα , όπου υπάρχει ΜΙΚΡΗ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ  ΣΕ ΠΟΛΥ  ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να εκδηλωθεί μια πρόσκαιρη ψιχάλα ή σύντομη ασθενής βροχόπτωση (τίποτα το ιδιαίτερο) , είναι η αυριανή (Δευτέρα 17/01/2022) . Αυτή θα είναι και η ημέρα εκείνη με τις ΚΑΠΩΣ περισσότερες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές κατά περιόδους , όσο αφορά πάντα το χρονικό διάστημα έως και την Τετάρτη 19 του μήνα (εννοείται ότι και η Δευτέρα κατά διαστήματα θα έχει περιόδους ηλιοφάνειας. Απλά αυτή την φορά συγκριτικά με τις λαμπρές από άκρη σε άκρη λιακάδες των προηγούμενων ημερών, την Δευτέρα αλλού ο ήλιος θα κρατήσει πολύ περισσότερο και αλλού λιγότερο, "συνολικά" μέσα στην ημέρα). ;)

Με καλοκαιρία ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ μας θα περάσουμε τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη. ΑΦΘΟΝΗ θα είναι η ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και τις δυο αυτές ημέρες. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να εμφανιστούν ΚΑΠΟΙΑ σύννεφα εδώ και εκεί (άνευ σημασίας) μέχρι και το τέλος του 24ωρου , υπάρχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για την Τετάρτη. 

Κατά τα άλλα οι άνεμοι  αύριο Δευτέρα θα συνεχίσουν να πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι ( στο ξεκίνημα της ημέρας πιθανόν επιλεκτικά να παρατηρηθουν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ) , όμως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας (πρώτα σε τοπικό επίπεδο) και ιδιαίτερα από το βράδυ και μετέπειτα (πλέον από άκρη σε άκρη) θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς , με τις ίδιες περίπου εντάσεις (ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία κατά μήκος της θαλάσσιας/παραθαλάσσιας δυτικής και βόρειας πλευράς , καθώς και σε διάφορα υψώματα ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κυρίως από το βράδυ και μετά να βγάζει και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές μαίστρου, στα 6 μποφώρ).

Την Τρίτη θα επικρατήσει ένα ΣΧΕΤΙΚΑ ενισχυμένο βορειοδυτικό ρεύμα , που θα φθάνει τα 3 με 5 μποφώρ  μέσα στην ημέρα κατά τόπους . Αλλά σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού , πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού, οπωσδήποτε θα πιάσουμε και τα 6 μποφώρ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στα παραπάνω προαναφερθέντα σημεία  ΙΣΩΣ  πρόσκαιρα παρατηρηθούν κάποιες στιγμιαίες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ).

Την Τετάρτη ο μαίστρος προοδευτικά θα αποτελέσει παρελθόν και σταδιακά θα πρέπει να επικρατήσουν εκ νέου νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι με ασθενές και μέχρι το τέλος της ημέρας ΤΟΠΙΚΑ έως και μέτριες εντάσεις . 

Τέλος ο υδράργυρος την Δευτέρα ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη αλλαγή και θα βρεθεί και πάλι σε παρόμοια  επίπεδα με εκείνα της Κυριακής. ΔΕΝ θα συμβεί το ίδιο στη συνέχεια όμως , όπου από το δεύτερο μισό της Τρίτης και μετά (και μέσα στην Τετάρτη) θα σημειώσει ΜΙΚΡΗ πτώση τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και προς τις ελάχιστες τιμές του. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το χάραμα/ πρωινό της Τετάρτης  στα "συνήθη ύποπτα" σημεία του τόπου μας το φαινόμενο της πάχνης ("δροσόπαγος" όπως την αποκαλούμαι στην Κέρκυρα) θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  ΕΝΤΟΝΟ (ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αναμένεται "ασθενές" κατά βάση παγετός , με κατά μέσο όρο 0 C. - μείον 3 βαθμούς κελσίου). 

Αυτά λοιπόν ήταν τα νέα για τον καιρό του επόμενου τριήμερου στην Χώρα των Φαιάκων, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία της Κυριακής ...

 Καλό βράδυ Κυριακής και ένα ακόμη πιο όμορφο νέο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας από αύριο , σε όλες και όλους !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου