Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Και μετά την πρόσκαιρη καιρική ανάπαυλα εντός της Κυριακής (εννοείται ότι και πάλι ΔΕΝ έλλειψαν ορισμένες ασθενείς και πολύ τοπικές βροχούλες. Τα είχαμε πει άλλωστε αυτά και για σήμερα, αρκετές ημέρες πριν εδώ), ένα ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ θα πλήξει ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ την μεριά μας , με ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ... ;)

Μια μεγάλη καλησπέρα στους απανταχού συμπατριώτες /τισσες  αλλά και φίλους της Χώρας των Φαιάκων !! :) Ας πάμε γρήγορα λοιπόν να δούμε τι θα πρέπει να αναμένουμε στα μέρη μας (πάντα από καιρικής πλευράς) τις αμέσως επόμενες ώρες ... 

Αργά τη νύχτα απόψε (νύχτα Κυριακής 09/01/2022 προς Δευτέρα 10/01/2022) και συγκεκριμένα γύρω στα μεσάνυχτα και ύστερα εκ νέου ακόμη μια διαταραχή που θα μας προσεγγίζει εκ δυσμάς  θα ξεκινήσει σταδιακά να δίνει κάποιες τοπικές βροχές (ΑΡΧΙΚΑ περισσότερο τοπικού χαρακτήρα). Από αργά τις μεταμεσονύχτιες ώρες οι ήδη υπάρχουσες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις θα λάβουν ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ πλέον ΜΟΡΦΗ , ενώ παράλληλα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ (αυξημένη πιθανότητα για κάποια ΤΟΠΙΚΑ  ΔΥΝΑΤΗ μπόρα ή καταιγίδα).

Η παραπάνω καιρική κατάσταση με τα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ/ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ θα διατηρηθεί ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ τόσο τα χαράματα  , όσο και τις πρωινές / προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (αναφέρομαι πάντα στα ΤΟΠΙΚΑ "εντονότερα φαινόμενα"). Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ όλο και λιγότερα  ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα σταματήσουν ακόμη,  μέχρι και τις μεσημεριανές αργά ώρες - νωρίς το απόγευμα (αναφέρομαι πάντα στο "σύνολο" του νομού και όχι για κάποια "συγκεκριμένη περιοχή" πάνω στο νομό). Κατά το δεύτερο μισό του 24ωρου όμως (ιδιαίτερα από αργά το απόγευμα - προς το βράδυ) θα πρέπει να υπάρξει σημαντική περαιτέρω εξασθένηση των φαινομένων και περιορισμός αυτών σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο. Μάλιστα σε ΑΡΚΕΤΑ τμήματα του νομού μας,  όποια φαινόμενα προηγήθηκαν , θα σταματήσουν εντελώς ... 

Οι άνεμοι μετά τους αναμενόμενους βοριάδες κατά την διάρκεια της ημέρας σήμερα Κυριακή (είχε προβλεφθεί και αυτό εδώ, ήδη από τις 04/01/2022 ) θα γυρίσουν και πάλι από αργά την ερχόμενη νύχτα σε νότιους - νοτιοανατολικούς στα 3 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 6 μποφώρ. Το ίδιο θα ισχύσει αρχικά και για αύριο Δευτέρα (ΔΕΝ αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο και για λίγο να παρατηρηθούν ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ) ... Ωστόσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ το βράδυ και μετέπειτα διαφαίνεται μικρή εξασθένηση των ανέμων με στροφή τους πρώτα σε μεταβλητούς και γρήγορα σε βόρειο - ανατολικούς. 

Τέλος η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της , με αποτέλεσμα ΣΧΕΔΟΝ  ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας , να κυμανθεί στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για τούτη την εποχή επίπεδα, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. :)

P.S. Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , δυο ακόμη πραγματάκια που αξίζουν αναφοράς ... Καταρχήν να πούμε ότι εντός του επόμενου 24ωρου στα ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ του όρους Παντοκράτορας στην βόρεια Κέρκυρα παροδικά θα το γυρίζει σε χιονόνερο. Παράλληλα τα απέναντι ηπειρωτικά βουνά που βλέπουμε από το τόπο μας , θα δεχθούν άφθονο φρέσκο χιόνι ("χονδρικά" τα επίπεδα χιονόπτωσης εκεί θα κυμανθούν από ... Τα 700 - 800 μέτρα και πάνω στα βορειότερα , δηλαδή εκείνα που βρίσκονται απέναντι από την βόρεια Κέρκυρα , στην βόρειο Ήπειρο και περίπου από τα 900 - 1.000 μέτρα και άνω στα νοτιότερα. Αυτά για ορισμένους που με "διαβάζουν" και από την απέναντι ηπειρωτική στεριά και μου στέλνουν συχνά μηνύματα. Να είναι καλά και αυτοί αλλά και γενικότερα όλοι εσείς για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου , τόσα χρόνια τώρα ).  :)  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου