Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

 Η "πορεία του καιρού" ΕΩΣ ΚΑΙ ανήμερα της Παναγίας (δηλαδή ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023) στο βόρειο Ιόνιο (νομός Κέρκυρας)!

Καλημέρα , όμορφο Σάββατο να έχουμε!! :)

Διατηρείται ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ καιρός στα μέρη μας ΚΑΙ το αμέσως επόμενο τριήμερο , με πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ να κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ την "Παναγίας". ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν,

Για αύριο Κυριακή 13/08/2023 καθώς ΚΑΙ μεθαύριο Δευτέρα 14/08/2023 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Παναγίας) η... Αρκετή ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ άφθονη ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα και σε καθημερινή βάση, θα εναλλάσσεται με ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

Ωστόσο οι προαναφερθείσες ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές θα είναι γενικά "άνευ σημασίας" αφού η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να "καταφέρουν" κάπου, οπουδήποτε στα μέρη μας ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ να "αφήσουν κάποιες σταγόνες για λίγο ή έως και ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ελαφριά βροχόπτωση ανέρχεται ΜΟΛΙΣ στο 20 % (ΟΧΙ αξιόλογα πράγματα δηλαδή, απλά εμείς εδώ όπως χρόνια τώρα γνωρίζετε, είμαστε της λεπτομέρειας)!! 🙂
Τέλος η Τρίτη 15/08/2023 θα κυλήσει με ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ συγκριτικά με τις δυο προηγούμενες ημέρες, από άκρη σε άκρη στον τόπο μας, μιας και "αυτές οι σκόρπιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές" που θα έχουν προηγηθεί εδώ και εκεί, θα αποτελούν πλέον παρελθόν.
Τονίζω ξανά προς αποφυγή παρεξηγήσεων... ΟΧΙ ότι θα "χαλάσει" ο καιρός ΠΡΙΝ της Παναγίας" απλά ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ "άνευ σημασίας" θα κάνουν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ την εμφάνισή τους ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ με... ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΑ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ... "Κλασικός Αυγουστιάτικος καιρός" όταν επικρατούν δυνατά μελτέμια στην ανατολική Ελλάδα! 😉

 Οι άνεμοι παραμένουν ΓΕΝΙΚΑ από βόρειες διευθύνσεις ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ στα 3 με 4 μποφώρ ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ. 

Πάντως ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ / ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα επικρατεί σχεδόν νηνεμία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα έχουμε να κάνουμε με ένα ανατολικό ή και νότιο ρεύμα , το πολύ στα 3 μποφώρ. 

Ο υδράργυρος ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ το επόμενο τριήμερο διατηρείται στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΤΩ από τα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα, με αποτέλεσμα το όλο καιρικό σκηνικό ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ "δροσερό"! ;)

Απλά η θερμοκρασία βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΑΝΗΜΕΡΑ της Παναγίας θα σημειώσει μια πολύ μικρή άνοδο της τάξεως των έναν με δυο βαθμών περίπου ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ το ιδιαίτερο)... 

Έτσι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τις ερχόμενες τρεις ημέρες περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ (αργά το μεσημέρι) της τάξεως των 29 C. με 30 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στους 31 C. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ 32 C. (υπολογίστε "πολύ μικρά / ανεπαίσθητα σκαμπανεβασματάκια" των έναν με δυο βαθμών, από περιοχή σε περιοχή και από μέρα σε μέρα, ανάλογα τον "εκάστοτε άνεμο και τις ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές"). 

Αντίθετα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη , καθώς και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) τα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες ΔΕΝ θα ξεπερνούν τους 26 C. με 27 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 28 C. αντίστοιχα!

Τέλος, άφθονη δροσιά ΕΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ "κομμάτια" ακόμη και σχετική ψύχρα για την εποχή , θα έχουμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ / ΧΑΡΑΜΑΤΑ...

Με τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να κυμαίνονται μεταξύ 21 C. με 22 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 23 C. (ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ όμως θα συνεχίσει ΝΑ ΜΗΝ ξεπερνά τους 20 C.) 

Ωστόσο ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κοιλάδες / λεκάνες / ρεματιές, πεδιάδες στα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ καθώς και γενικότερα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη, την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα "φλερτάρει" με τους 17 C. με 19 C. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 16 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά)!

Να περνάτε όμορφα!! 

Εις το επανιδείν!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου