Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

 ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ημέρα η αυριανή (Τετάρτη 16/08/2023) για το νομό Κέρκυρας, όσο αφορά το "κομμάτι των πυρκαγιών" ...

Καθώς μέσα στην ημέρα οι βορειοδυτικοί άνεμοι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα ενισχυθούν ... ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ !!

Γενικά περιμένουμε δυτικούς - βορειοδυτικούς ανέμους ΑΡΧΙΚΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΧΙ πάνω από 3 μποφώρ  ΑΛΛΑ σχετικά γρήγορα θα φθάσουν τα 4 και αργότερα ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ του τόπου μας ΚΑΙ τα 5 μποφώρ!

Ενώ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα φθάνουν ΚΑΙ τα 6 μποφώρ!

Μάλιστα δεν αποκλείεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ να παρατηρηθούν ακόμη και ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ στα 7 μποφώρ!!

"Χονδρικά" το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να υπάρξει γενικότερη επιφυλακή στις εξοχές, τα βουνά και τα χωριά μας είναι μεταξύ 12:00 με 20:00 !!

Ας μην μας "πιάσουν πάλι στον ύπνο οι γνωστοί άγνωστοί" (Αφού τις φωτιές τις περισσότερες φορές φυσικά και  ΔΕΝ τις βάζει ο καιρός ΑΛΛΑ δυστυχώς "ανθρώπινο χέρι". Οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες απλά "βοηθούν" στην γρήγορη εξάπλωσή τους , όπως καλή ώρα αύριο που ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα φυσά αρκετά)!!

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!

Τηλέφωνο πυροσβεστικής υπηρεσίας: 199 !!

P.S. ΜΕΣΑ στη νύχτα που θα ακολουθήσει αναμένεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων ΠΑΝΤΟΥ!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους , με υγεία και κάθε καλό στο σπιτικό σας!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου