Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Αναλυτικά ο καιρός για αύριο Τρίτη 08/08/2023 στο νομό Κέρκυρας!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!!

Ακόμη μια "όμορφη / ευχάριστη θερμοκρασιακά ημέρα" θα είναι ΚΑΙ η αυριανή παντού στα μέρη μας.

Ωστόσο κάτι θα... Αλλάξει το αμέσως επόμενο 24ωρο ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ! ;)

Τι θα είναι αυτό; 

Για να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά τους... :)

Έτσι αύριο Τρίτη αναμένουμε μπόλικες ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων.

Πάντως  ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα κάνουν την εμφάνισή τους ΠΑΡΟΔΙΚΑ λίγες τοπικές νεφώσεις "άνευ σημασίας". 

ΟΙ  ΑΝΕΜΟΙ  ΑΥΡΙΟ  ΤΡΙΤΗ  08/08/2023 ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ (ΜΑΙΣΤΡΟΣ) ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ !!!!

Αρχικά ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ θα πνέουν μόλις στα 3 με 4 μποφώρ... Παρολ ' αυτά ΓΡΗΓΟΡΑ θα ενισχυθούν στα 4 με 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ. ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ / ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ οι στιγμιαίες ριπές του μαίστρου ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ περιοχές του τόπου μας (δηλαδή ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά) θα αγγίζουν ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ τα 7 μποφώρ (μάλιστα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ακόμη και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές ανέμων στα 8 μποφώρ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ)!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ των βορειοδυτικών ανέμων αναμένεται από ΑΡΓΑ τη νύχτα!

Τέλος όπως είναι φυσικό εξαιτίας ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των πιο "φρέσκων" βορειοδυτικών ανέμων  ο υδράργυρος θα παραμείνει ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ / ΔΡΟΣΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ στα μέρη μας! 

Οπότε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 28 C. με 29 C. ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως και 30 C. 

Αντίθετα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη , όπως και ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι ΔΕΝ θα ξεπεράσουν τους 24 C. με 25 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ τους 26 C. με 27 C. αντίστοιχα! 

Επίσης η ενίσχυση του μαίστρου αύριο θα μειώσει ΚΑΠΩΣ και τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , "τα οποία" σήμερα Δευτέρα 07/08/2023 βρίσκονται για μια ακόμη ημέρα, σε πολύ υψηλά επίπεδα!

Άφθονη δροσιά ΕΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ "κομμάτια" ακόμη και σχετική ψύχρα για την εποχή , θα έχουμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ / ΧΑΡΑΜΑ...

Με τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να κυμαίνονται μεταξύ 20 C. με 21 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 22 C. με 23 C. 

Ωστόσο ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κοιλάδες / λεκάνες / ρεματιές στα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ καθώς και γενικότερα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη, την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα "φλερτάρει" μόλις  με τους 17 C. με 19 C. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 16 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά)!

Καλό βράδυ Δευτέρας! Όμορφη εβδομάδα να έχουμε... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου