Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό του επόμενου 48ωρου (δηλαδή για αύριο Πέμπτη 10/08/2023 και μεθαύριο Παρασκευή 11/08/2023)!

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους τους κατοίκους , παραθεριστές αλλά και απανταχού φίλους της Χώρας των Φαιάκων!! :)

Συνεχίζεται ο καταπληκτικός καιρός στα μέρη μας και τις αμέσως επόμενες ημέρες ... ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν...

Τόσο την Πέμπτη, όσο ΚΑΙ την Παρασκευή ο ήλιος θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ μέσα στην ημέρα και σε καθημερινή βάση, από άκρη σε άκρη στο νομό μας. 

Παρολ ' αυτά  ΔΕΝ θα λείψουν και ορισμένα διάσπαρτα "συννεφάκια άνευ σημασίας" ΚΑΤΑ  ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες θα πνέουν (μέσα στην ημέρα) από βόρειες διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ στα 3 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  μέχρι και 4 μποφώρ που ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το μεσημέρι και ύστερα θα ενισχύονται περαιτέρω φθάνοντας ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ τα 5 μποφώρ. 

Ενώ οι στιγμιαίες ριπές των ανέμων ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ σε αυτόν τον τύπο καιρού ΣΗΜΕΙΑ (δηλαδή ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ "κομμάτια" τόσο στην θάλασσα, όσο και στην στεριά που συνήθως "πιάνει" πιο πολύ ο βοριάς "λόγω του ανάγλυφου , καναλισμού, προσανατολισμού" της κάθε περιοχής κτλ.)την Παρασκευή ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα αγγίζουν ΚΑΙ τα 6 μποφώρ. 

Ωστόσο την Πέμπτη ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ κατά την διάρκεια του μεσημεριού - απογεύματος ο βοριάς θα φθάσει ΚΑΙ τα 6 μποφώρ με ... ΚΑΠΟΙΕΣ ενδείξεις για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ακόμη και πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 7 μποφώρ εκείνες τις ώρες ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Πάντως μέσα στη νύχτα οι εντάσεις των ανέμων θα "πέφτουν" ΠΑΝΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!

Ο υδράργυρος ΚΑΙ το ερχόμενο 48ωρο διατηρείται στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΤΩ από τα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα, με αποτέλεσμα το όλο καιρικό σκηνικό ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ αρκετά δροσερό! ;)

Έτσι στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ περιμένουμε αργά το μεσημέρι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 28 C. με 29 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 30 C. με 31 C. (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ και για κάποιο 32αρι C.)

Αντίθετα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη , καθώς και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) τα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες ΔΕΝ θα ξεπερνούν τους 25 C. με 26 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 27 C. αντίστοιχα!

Τέλος,  άφθονη δροσιά ΕΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ "κομμάτια" ακόμη και σχετική ψύχρα για την εποχή , θα έχουμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ / ΧΑΡΑΜΑΤΑ...

Με τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να κυμαίνονται μεταξύ 20 C. με 21 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 22 C. 

Ωστόσο ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κοιλάδες / λεκάνες / ρεματιές στα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ καθώς και γενικότερα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη, την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα "φλερτάρει" μόλις με τους 17 C. με 19 C. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 16 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά)!

 Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου