Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο καιρός στο νομό Κέρκυρας έως και τις 25 Μαρτίου 2019.
Καλοκαιρίας - "βαρετοκαιρίας" - παρατεταμένης ανομβρίας συνέχεια ...
Συνεχίζεται η ... "Απόλυτη" καλοκαιρία - ξηρασία και τις επόμενες ημέρες στη γωνιά μας , με ... Πολλές ώρες καθημερινής ηλιοφάνειας . Κάποια λίγα σκόρπια και άνευ σημασίας συννεφάκια κατά περιόδους και κατά τόπους το μόνο που θα καταφέρνουν , θα είναι να "χρωματίζουν" όμορφα το ηλιοβασίλεμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν με πολύ χαμηλές εντάσεις και οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες. Γενικά μεταβλητής συνιστώσας ασθενείς και μόνο τα μεσημέρια - απογεύματα κατά τόπους θα επικρατεί ένα βοριαδάκι μέχρι μέτριας έντασης (όχι πάνω από 4 μποφώρ και αυτό περισσότερο σε παραθαλάσσια τμήματα καθώς και σε ορισμένα υψώματα του νησιού).
Η θερμοκρασία στα ίδια Ανοιξιάτικα επίπεδα κατά την διάρκεια της ημέρας . Στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο οι μέγιστες τιμές της στα περισσότερα τμήματα της Κέρκυρας (πολύ τοπικά στα πιο ευπαθή στη ζέστη σημεία του νησιού μας και για λίγο θα καταφέρνει να ξεπερνά ελαφρώς τους 20 C. - στα προαναφερθέντα τμήματα θα αγγίζει τους 21 με 22 C ). Εξαίρεση θα αποτελούν τα παραθαλάσσια και ορεινότερα κομμάτια της Κέρκυρας. Στα πρώτα λόγω θαλάσσιας αύρας και στα δεύτερα εξαιτίας του υψομέτρου θα έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστον 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερες μέγιστες τιμές αντίστοιχα.
Το μόνο που θυμίζει και θα συνεχίσει να θυμίζει ότι έχουμε Μάρτιο και όχι Μάη είναι και θα είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες που παρατηρούνται τη νύχτα και νωρίς το πρωί !
Έτσι και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2019 στην Κέρκυρα , όπως καταλάβατε θα διεξαχθούν με πλήρης καλοκαιρία και κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον από καιρικής πλευράς.
Όμορφο μεσημέρι Πέμπτης σε όλο το κόσμο !! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου