Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο ... Άγνωστος στους περισσότερους Κερκυραίους οικισμός "Φουρνί" στην βόρεια Κέρκυρα !
Το χωριό "Φουρνί" από απόσταση φαίνεται ένα χωριουδάκι θρονιασμένο σε μια από τις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα . Μοιάζει σαν αετοφωλιά, αφού βρίσκεται στη ρίζα ενός γκρεμού , το "Καστέλι" . Στο μέσο του κεντρικού δρόμου που συνδέει τα χωριά Επίσκεψη και Άγιος Παντελεήμονας ξεκινάει ένας φιδωτός δρόμος , μέσα από αιωνόβιες ελιές , πουρνάρια και βελανιδιές, μήκους μόλις 600 μέτρων που καταλήγει στο Φουρνί.
Το ημιορεινό Φουρνί , σε υψόμετρο 400 μέτρων , είναι ένας γραμμικός οικισμός αποτελούμενος από 8 κατοικίες- ιδιοκτησίες. Ο δρόμος φτάνει ως το τρίτο σπίτι και σταματάει. Τα υπόλοιπα σπίτια προσεγγίζονται μέσα από μονοπάτια και αυλές. Η μορφή και η σύσταση του οικισμού παγιώθηκε γύρω στο Μεσοπόλεμο , οπότε και παραμένει αναλλοίωτη ως σήμερα.
Μια επίσκεψη εκεί θα σας ανταμείψει απλόχερα με την πλούσια φυσική ομορφιά του τόπου, την απερίγραπτη θέα από εκεί ψηλά , αλλά και τα παλαιά πετρόχτιστα σπίτια που θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο ...
P.S. Το φουρνί στις μέρες μας διαθέτει και δυο μικρούς ξενώνες . Πρόκειται για δύο ανεξάρτητες παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες, 150 ετών (η μια κάποτε αποτελούσε μικρό οικογενειακό ελαιοτριβείο) που αποκαταστάθηκαν και ανακαινίστηκαν.
Πληροφορίες : Προσωπικό αρχείο , καθώς και από την σελίδα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου