Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο καιρός της εβδομάδας στο νομό Κέρκυρας.
Έρχεται η πολυπόθητη βροχή αλλά για ... Λίγο! Ενώ τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα έχουν επιλεκτικό χαρακτήρα. Δηλαδή αλλού θα "βραχούν" περισσότερο και αλλού λιγότερο.
Τρίτη 26/03/2019 : Χωρίς κάποια σπουδαία καιρική αλλαγή. Παρολαυτά ύστερα από καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην ημέρα κατά τόπους αρκετά σύννεφα τα οποία τις θερμές ώρες (μεσημέρι - απόγευμα) τοπικά (ιδιαίτερα κατά μήκος και γύρω από τους ορεινούς όγκους περισσότερο του βορρά) πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Η πιθανότητα να δώσουν κάπου εκεί κάποιες σταγόνες είναι πάρα πολύ μικρή και αγγίζει μόλις το 15% - 20%. Κατά τα άλλα εννοείται ότι θα έχουμε και πάλι μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Αυτό που θα αλλάξει θα είναι οι άνεμοι , οι οποίοι προοδευτικά θα γυρίσουν σε νοτιάδες (γενικά ασθενείς μέχρι μέτριοι , στα 3 με 4 μποφώρ ενώ σε ορισμένα υψώματα καθώς και στα πελάγη θα φθάσουν και τα 5 μποφώρ) σηματοδοτώντας την μεταβολή του καιρού που θα ακολουθήσει την Τετάρτη!
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια ανεπαίσθητη πολύ μικρή πτώση κατά ένα με δύο βαθμούς συγκριτικά με σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019.
Ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές (και όχι μόνο) ώρες. Πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας.
Τετάρτη 27/03/2019 : Ημέρα σταδιακής επιδείνωσης του καιρού , περισσότερο κατά το δεύτερο μισό της και ύστερα... Με προοδευτικά πιο εκτεταμένη και συμπαγής νέφωση η οποία θα μας φέρει τοπικές βροχές και μπόρες (υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα). Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο δείχνουν να είναι αρκετά αξιόλογα.
Ποιες περιοχές θα είναι οι πιο "τυχερές" από άποψη περισσότερης ποσότητας βροχής θα μπορούμε να ξέρουμε μόνο κάποιες ώρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων.
Όπως και να έχει εύχομαι όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του νομού μας να "βραχούν" καλά. Καθώς το έχουμε ανάγκη μετά από 53 ημέρες ξηρασίας!! Να θυμίσω ότι τα ύψη βροχής του Φλεβάρη αλλά και του Μάρτη που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα φέτος έως και σήμερα, ήταν ελάχιστα και απέχουν έτη φωτός από τις φυσιολογικές μέσες κλιματικές τιμές του τόπου μας για την παραπάνω περίοδο.
Κατά τα άλλα , οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και τοπικά θα φθάσουν και τα 6 μποφώρ (ίσως στα ανοιχτά αλλά και σε κάποια υψώματα για πολύ λίγο και ριπές στα 7 μποφώρ) . Η θερμοκρασία σε βαθμιαία αισθητή πτώση!
Πέμπτη 28/03/2019 : Θα ξεκινήσουμε με αρχικά άστατο καιρό και ορισμένες διάσπαρτες τοπικές βροχές (ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες - πρώτο μισό) , όμως σταδιακά και έως το τέλος της ημέρας ο καιρός θα έχει βελτιωθεί πλέον παντού.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο.
Άξια αναφοράς η σημαντική πτώση που θα παρουσιάσει ο υδράργυρος από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας και στην Κέρκυρα , αφού θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 μονάδες συγκριτικά πάντα με τα τωρινά επίπεδα!
Καλοκαιρία από Παρασκευή και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Χαρούμενη εβδομάδα σε όλους και όλες!!
P.S. Tα παραπάνω γράφτηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας 25/03/2019 , εάν υπάρξει κάποια αξιόλογη αλλαγή θα σας ειδοποιήσω έγκαιρα!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου