Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Καλοκαιρίας - παρατεταμένης ξηρασίας συνέχεια στην Κέρκυρα ...
Χωρίς κάποια άξια λόγου αλλαγή του καιρού και το επόμενο τριήμερο. Έτσι έως τουλάχιστον και την Κυριακή 10/03/2019 , (τελευταία ημέρα της αποκριάς) πάνω κάτω η ίδια εικόνα καθημερινά σε τούτη την γωνιά της Ελλάδας.
Αρκετές ώρες ηλιοφάνειας , οι οποίες παροδικά και κατά τόπους θα διακόπτονται από αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα τοπικά πυκνότερες (κατά βάση σύννεφα χαμηλού ύψους - τα γνωστά μας "υγρασιοσύννεφα" του νοτιά).
Καθημερινά θα σχηματίζονται και κάποιες τοπικές ομίχλες , ενώ οι άνεμοι σταθερά γενικά από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι (βαδίζοντας προς το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται κυρίως σε ορισμένα υψώματα του νησιού αλλά και στα πελάγη, πρόσκαιρα ισχυροί - για λίγο και πολύ τοπικά πιθανές ριπές και στα 6 μποφώρ). Η υγρασία συνεχίζει με πολύ υψηλά ποσοστά και το επόμενο διάστημα , ιδιαίτερα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Ο υδράργυρος στα ίδια Ανοιξιάτικα επίπεδα με τις περισσότερες περιοχές τα μεσημέρια να φλερτάρουν με τους 18 και 19 βαθμούς κελσίου (πολύ τοπικά ίσως σημειωθεί και 20αράκι - στα ορεινότερα όπως συνήθως θα πρέπει να υπολογίζουμε 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα , ανάλογα το υψόμετρο).
Η Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως θα είναι μια "μεταβατική" καιρικά ημέρα για το τόπο μας και μιας και ακόμη απέχουμε τέσσερις ημέρες έως τότε (και λαμβάνοντας υπόψιν το ευμετάβλητο πλέον της εποχής), θα σας μιλήσω αναλυτικά για εκείνο το διάστημα σε επόμενη ανάρτηση , πολύ σύντομα ...
Καλή Πέμπτη σε όλους και όλες ... 
Ιάκωβος Βασιλάκης
(ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου