Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Νομός Κέρκυρας
Καιρική ηρεμία για ... Λίγο ακόμη.
Πρόσκαιρη αλλαγή του σκηνικού κυρίως την Τρίτη...
Καλοκαιρία και την Κυριακή (τελευταία Κυριακή της αποκριάς) στα μέρη μας , με άκρως Ανοιξιάτικες συνθήκες. Αρκετές ώρες ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα συνοδεία παροδικών κατά τόπους νεφώσεων άνευ σημασίας.
Άνεμοι νότιοι μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα σε ορισμένα υψώματα του νησιού καθώς και στα πελάγη πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία σταθερά στους 17 με 19 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι (πολύ τοπικά δεν αποκλείεται και 20αρι) , ενώ στα ορεινότερα αλλά και παραθαλάσσια τουλάχιστον 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα (στα πρώτα λόγω υψομέτρου και στα δεύτερα εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας).
Και πάμε στην Καθαρά Δευτέρα όπου και πάλι αρχικά γενικά μέσα στην ημέρα δεν περιμένουμε κάποια σπουδαία αλλαγή του καιρού. Ωστόσο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν τη θέση τους και σε διαστήματα ηλιοφάνειας. Κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας και ιδιαίτερα από αργά το απόγευμα αναμένεται προοδευτική πύκνωση των νεφώσεων. Βαδίζοντας στις νυχτερινές πλέον ώρες (όσο πιο αργά τη νύχτα τόσο αυξάνει η πιθανότητα) σταδιακά ο καιρός θα καταστεί άστατος στη γωνιά μας . Αρχικά με κάποιες ψιχάλες εδώ και εκεί (στην αρχή πιο πολύ στα ορεινότερα) και ύστερα με τοπικές βροχές. Μάλιστα αργά τη νύχτα - ξημερώματα Τρίτης υπάρχει πιθανότητα και για σποραδική καταιγίδα σε τμήματα της δυτικής και βόρειας περισσότερο θαλάσσιας και παραθαλάσσιας Κέρκυρας.
Συνοψίζοντας λοιπόν , η πιθανότητα να ψιχαλίσει κάπου κατά την διάρκεια της ημέρας αυτής είναι πολύ μικρή και βρίσκεται μόλις στο 20% ! Και αν κάπου καταφέρει να συμβεί , θα πρόκειται για 10 σταγόνες μετρημένες , τίποτα δηλαδή που να χαλάσει τις εξωτερικές δραστηριότητες. Αντίθετα κατά την διάρκεια της νύχτας (ιδιαίτερα αργά) η πιθανότητα βροχής αυξάνει στο 60% !!
Ο άνεμος θα είναι σύμμαχος στο πέταγμα του χαρταετού αφού θα πνέει κυρίως με μέτρια ένταση , στα 3 με 5 μποφώρ , ενώ σε κάποια υψώματα αλλά και σε ορισμένα παραλιακά τμήματα κατά διαστήματα θα αγγίζει και τα 6 μποφώρ (κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές ριπές , πάντα από νότιες διευθύνσεις).
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής...
Την Τρίτη 12/03/2019 πολύ άστατο το καιρικό σκηνικό με κατά περιόδους διάσπαρτες τοπικές βροχές ή σύντομες τοπικές μπόρες στο νομό μας. Πάντως κυρίως από το βράδυ και ύστερα περιμένουμε οριστική βελτίωση του καιρού από πλευράς φαινομένων. Οι άνεμοι μέσα στην Τρίτη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με σημαντική ενίσχυση από το μεσημέρι - απόγευμα, που ίσως πρόσκαιρα κατά τόπους προκαλέσουν και μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νομού.
Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξεως των 5 με 7 βαθμών σε σχέση με ότι θα έχει προηγηθεί, έτσι και σε συνδιασμό με τον δυνατό βοριά που θα φυσά κυρίως το απόγευμα η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη και καθαρά Χειμωνιάτικη!
Εύχομαι καλή αποκριά και κούλουμα σε όλους και όλες ! Να περάσετε όμορφα ... 
P.S. Παρακάτω οι δυο διαφορετικές εικόνες αφορούν και αποτυπώνουν τα δυο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα που θα μας δείξει ο καιρός στην Κέρκυρα το επόμενο τριήμερο ...
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου