Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τα ... Ας πούμε ... Πιο αξιόλογα φαινόμενα της περασμένης νύχτας στην Κέρκυρα , όπως ακριβώς σας είχα τονίσει εδώ ήδη , μέρες πριν στην πρόγνωση της εβδομάδας που αναρτήθηκε την Δευτέρα και βρίσκεται ακόμη καρφιτσωμένη στην κορυφή της σελίδας ... Επιτυχία πρόγνωσης 100% !! :)

Έτσι "καλούτσικα" βράχηκαν τμήματα μόνο της βόρειας - βορειοδυτικής ενδοχώρας τελικά με πρώτο μάλιστα τον σταθμό στο Βαλανειό . Προσωπικά θεωρώ σχετικά αξιόλογη την ποσότητα βροχής που κυμαίνεται τουλάχιστον από τα 15 mm και πάνω όσο αναφορά την Κέρκυρα και ειδικά τώρα που διανύουμε περίοδο ξηρασίας!

Αναλυτικότερα λοιπόν τα συνολικά ύψη βροχής σε ορισμένα σημεία του νoμού μας σύμφωνα πάντα με τους υπάρχοντες μετεωρολογικούς σταθμούς (Νύχτα Τετάρτης 27/03/2019 πριν τα μεσάνυχτα έως χάραμα Πέμπτης 28/03/2019 ) :

Βαλανειό : 16,2 mm (μέγιστη ραγδαιότητα 34 mm/hr σε μια σύντομη μπόρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα).

Πετάλεια : 12 mm

Τεμπλόνι : 11,6 mm

Λιμνοθάλασσα Κορισσίων : 10,5 mm

Παξούς : 9,5 mm

Άγιος Στέφανος Αυλιωτών : 5 mm



Σημαντική η πτώση της θερμοκρασίας το τελευταίο 24ωρο , όπως άλλωστε περιμέναμε. Ενδεικτικό το παρακάτω διάγραμμα της θερμοκρασίας από τον ΙΜΣ στο Βαλανειό , από χθες στις 12 το μεσημεράκι έως και σήμερα στις 12 !! :)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου