Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Χωρίς κάποια αξιόλογη καιρική μεταβολή συνεχίζεται και το επόμενο πενθήμερο στη χώρα των Φαιάκων ...

Κατά τα άλλα , πολύ μικρή παρένθεση θα αποτελέσει το διάστημα νύχτα Κυριακής 17/03/2019 (από αργά) - πρώτο μισό Δευτέρας 18/03/2019 , (όχι ότι περιμένουμε κάτι το σπουδαίο) , όπου οι ήδη υπάρχουσες αραιές νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώσουν αρκετά και υπάρχει το ενδεχόμενο σε τοπικό πάντα επίπεδο να αφήσουν κάποια ψιχάλα , ή ασθενές ψιλόβροχο για πολύ λίγο (τίποτα το ιδιαίτερο). Όσο αναφορά για παραπέρα , κάποια πολύ μικρή πιθανότητα για να ψιχαλίσει για λίγο , κάπου, οπουδήποτε στο νομό , μας βγάζουν τα προγνωστικά μοντέλα για την ερχόμενη Τετάρτη 20 του μήνα , ξανά . Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες ημέρες , καθώς απέχουμε πολύ ακόμη μέχρι τότε και όλα αλλάζουν , ειδικά στην εποχή που βρισκόμαστε... :)

Οι νοτιάδες θα μας συντροφεύουν έως και τις αρχές της νέας εβδομάδας , με χαμηλές όμως εντάσεις , μη ικανές να προκαλέσουν το οτιδήποτε σε στεριά και θάλασσα. Έτσι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι (στα 3 με 4 και πολύ τοπικά έως 5 μποφώρ. Από τη νύχτα της Κυριακής έως και το βράδυ της Δευτέρας ίσως σε ορισμένα υψώματα του νησιού και για πολύ λίγο, βγάλει και κάποια ριπή στα 6 μποφώρ).

Η θερμοκρασία σε Ανοιξιάτικα επίπεδα , ιδιαίτερα προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου και αρκετά 20αρια στο νησί , ενώ πολύ τοπικά θα παρατηρηθούν τιμές που θα ξεπεράσουν ελαφρώς και το "ταβάνι" των 20 βαθμών ( γύρω στους 21 με 22 C. κατά μέσο όρο - στα ορεινότερα και παραθαλάσσια θα πρέπει να υπολογίζουμε 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). Τώρα την Δευτέρα με το ... Εν μέρη πιο μουντό σκηνικό αναμένεται κατά τόπους μια πρόσκαιρη κάμψη του υδραργύρου όσο αναφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες , της τάξεως των δυο με τριών βαθμών.

Συνοψίζοντας λοιπόν φίλες και φίλοι , δυστυχώς η ανομβρία συνεχίζεται στην Κέρκυρα έως τουλάχιστον και τις παραμονές του Ευαγγελισμού (πλήρης απουσία κάποιας αξιόλογης βροχής έως τουλάχιστον και τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου) !!

Όμορφη Κυριακή σε όλους και όλες ...

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου