Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

 Τρίτη στη σειρά ημέρα άφθονων φαινομένων για διάφορες περιοχές στο νησί της Κέρκυρας η σημερινή Παρασκευή 07/08/2020 (Τετάρτη 05/08 - Παρασκευή 07/08/2020 , με την διαφορά ότι την Τετάρτη έβρεξε παντού στο νησί , τοπικά μάλιστα  πάρα πολύ, ενώ τις υπόλοιπες  δυο ημέρες βρέχει κατά τόπους). Διάσπαρτες τοπικές μπόρες/καταιγίδες σημειώθηκαν και σήμερα λοιπόν , όπου σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έντονες και συνοδεύτηκαν  από μεγάλης ραγδαιότητας βροχόπτωση και κεραυνούς μέχρι και ... Χαλάζι σε ορισμένα σημεία. Την ίδια ώρα όπου στο υπόλοιπο μισό νησί έκαναν ηλιοθεραπεία! :) Τα φαινόμενα επηρέασαν συγκεκριμένα τμήματα από το βορρά έως και ένα κομμάτι της κεντρικής πλευράς , από εκεί κάτω σχεδόν μηδαμινά πράγματα. ;) Η παρακάτω φώτο τραβήχτηκε στις 14:00 σήμερα και αποτυπώνει την μπόρα της κεντροβόρειας Κέρκυρας εκείνη την ώρα ...  

Η αστάθεια αν και εξασθενημένη πλέον ,  θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο στη γωνιά μας , αλλά σε ακόμη πιο περιορισμένη έκταση... Αυτό σημαίνει ότι και πάλι μέσα στην ημέρα και ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες αυτής και ενώ σε μεγάλο κομμάτι του νησιού μας θα απολαμβάνουν κάμποση ηλιοφάνεια , αλλού στο ίδιο πάντα νησί θα σημειωθούν ξανά ανάλογα φαινόμενα με τα σημερινά! Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και σήμερα αλλά και χθες , η τοπικότητα στην εκδήλωση των φαινομένων είναι εντυπωσιακή!

Οι άνεμοι παραμένουν δυτικοί - βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία συνεχίζει στα "κανονικά" έως κατά τόπους σε "δροσερά" επίπεδα και αύριο.

Ακόμη καλύτερες καιρικές συνθήκες την Κυριακή 09/08/2020. Παρολαυτα μέσα στην ημέρα πέρα φυσικά από την ηλιοφάνεια ΤΟΠΙΚΑ δεν θα λείψουν κάποιες συννεφιές πρόσκαιρα αυξημένες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ . Η πιθανότητα να καταφέρουν αυτή τη φορά να αφήσουν κάποιο φαινόμενο έστω και ασθενές και εννοείται πολύ τοπικό , πέφτει μόλις στο 15% με 20% για αυτή την ημέρα.
Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα βρεθεί πλέον παντού στα "φυσιολογικά" για τούτη την περίοδο επίπεδα. :)
Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 και σε ορισμένα τμήματα έως και 5 μποφώρ) .

Όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους !! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου