Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

                                   Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.


Ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας ΧΩΡΙΣ κάποια αξιόλογη καιρική μεταβολή αλλά και ταυτόχρονα όμως , όπως και στην προηγούμενη εβδομάδα , έτσι και τώρα ξανά ΔΙΧΩΣ και κάποιο "σοβαρό" επεισόδιο ζέστης...

Αξίζει όμως να σταθούμε σε ορισμένες "λεπτομέρειες" ... ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν για το νομό μας , με ... Μπόλικη ηλιοφάνεια και αυξημένη υγρασία (ο σχηματισμός τοπικών ομιχλών, τόσο χερσαίων όσο και θαλάσσιων είναι και πάλι πιθανός) αλλά και κάποιες αραιές τοπικές συννεφιές κυρίως χαμηλού ύψους ("υγρασιοσύννεφα") αρχικά και αργότερα υψηλού επιπέδου , θα κυλήσει η αυριανή ημέρα, Τρίτη (18/08/2020). Οι άνεμοι γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις και τοπικά νοτίου συνιστώσας μέχρι μέτριοι στο πρώτο μισό και στη συνέχεια (μεσημέρι προς απόγευμα και ύστερα) τοπικά από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση (τη νύχτα σχεδόν νηνεμία, τοπικά στα παραθαλάσσια ελαφριά θαλάσσια αύρα και κατά τόπους στα υπόλοιπα κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς).

Η Τετάρτη 19/08/2020 δείχνει να ΞΕΚΙΝΑ (κυρίως από νύχτα Τρίτης , περισσότερο αργά και ύστερα) προς τα χαράματα και μετέπειτα για λίγο , με κατά διαστήματα αρκετά διάσπαρτα σύννεφα εδώ και εκεί στο νομό και ιδιαίτερα σε τμήματα περισσότερο της νήσου Κέρκυρας και των Διαποντίων (πιθανότητα τοπικών ομιχλών περισσότερο τις πρώτες πρωινές ώρες) . Μάλιστα οι νεφώσεις σε πολύ τοπικό επίπεδο πρόσκαιρα φαίνεται να πυκνώνουν κάπως περισσότερο (ιδιαίτερα στην ενδοχώρα και κατά μήκος των ορεινότερων όγκων) και υπάρχει ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή πιθανότητα (μόλις γύρω στο 25% αυτή την ώρα ) να καταφέρουν να δώσουν κάποια τοπική ψιχάλα ή τοπικό όμβρο (τίποτα το ιδιαίτερο και αν τελικά καταφέρει να συμβεί φυσικά, αφού η πιθανότητα όπως είπαμε είναι πολύ μικρή , αλλά εδώ όπως συνήθως, τα λέμε όλα). Κατά τα άλλα μέσα στην ημέρα εννοείται ότι θα επικρατήσει συνολικά και άφθονη ηλιοφάνεια. : ) ;)

Άνεμοι αρχικά γενικά από μεταβλητές και σε αρκετά τμήματα κυρίως από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι που σταδιακά κυρίως από το μεσημέρι και ύστερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς μέτριους με περαιτέρω μικρή ενίσχυση από το απόγευμα στα συνήθη πιο επιρρεπή στον μαίστρο σημεία , όπου εκεί θα παρατηρηθούν και ισχυρές ριπές ανέμων !
Ο υδράργυρος και τις δυο παραπάνω ημέρες θα κυμανθεί στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα δηλαδή στους ... 31C. με 32C. και τοπικά 33C. στις περισσότερες περιοχές (μέσα και οι γνωστές πιο "ευάλωτες" στη ζέστη) εκτός από αρκετά παραθαλάσσια και ορεινότερα όπου τοπικά θα βρεθεί στα επίπεδα των 28C. με 30C. και κατά τόπους 31C. Οι παραπάνω τιμές έχουν να κάνουν πάντα με τον μέσο όρο.

Τι άλλο ; Καλοκαιρινή καλοκαιρία και την Πέμπτη 20 του μήνα από πλευράς φαινομένων αλλά με ΔΥΝΑΤΟ μαίστρο (βορειοδυτικός άνεμος) ! Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ρίχνοντας την ματιά μας στο υπόλοιπο της εβδομάδας βλέπουμε ότι η καλοκαιρία - ανομβρία διατηρείται , οι εντάσεις των ανέμων από Παρασκευή και ύστερα μέρα με την μέρα θα πέσουν σημαντικά , ενώ παράλληλα τα θερμόμετρα θα πρέπει να πάρουν "ελαφρώς" την ανηφόρα. Μην φανταστείτε βέβαια κάτι το υπερβολικό ή ακραίο! Απλά από Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόσκαιρα στις γνωστές πιο "ευάλωτες" περιοχές του νησιού μας θα "τσιμπήσει" λιγάκι προς τα πάνω. Εκεί και μόνο εκεί λοιπόν τα θερμόμετρα τα μεσημέρια θα ανέλθουν στους 33C. με 34C. και πιθανόν σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο και εφόσον βοηθήσει και το ανεμολογικό πεδίο , ΓΙΑ ΛΙΓΟ και στους 35C. Στα υπόλοιπα όμως θα παραμείνουμε γενικά στους 30C. με 33C. (ανάλογα βέβαια με το ανάγλυφο, υψόμετρο , προσανατολισμό της εκάστοτε περιοχής κ.τ.λ.) . :)

Συνοψίζοντας λοιπόν εκεί που θα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη βαρύτητα/προσοχή μας και αυτή την εβδομάδα θα είναι κυρίως το ... Διάστημα δεύτερο μισό Τετάρτης κατά τόπους και καθ' όλη την διάρκεια της Πέμπτης και σε πιο γενικευμένο μάλιστα επίπεδο αυτή την ημέρα στους ...Ανέμους , οι οποίοι θα είναι "ικανότατοι" να δώσουν καταστροφικότατα αποτελέσματα εάν υπάρξει κάποια εστία φωτιάς οπουδήποτε στη φύση και στις εξοχές μας !!!!

Όμορφη εβδομάδα σε όλες και όλους, με υγεία !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου