Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

                               Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

Ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας ΔΙΧΩΣ και πάλι κάποια αξιόλογη καιρική μεταβολή , με το Καλοκαίρι αν και στην τελική του ευθεία  πλέον (τουλάχιστον από ημερολογιακής πλευράς)  , να συνεχίζει να δηλώνει ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΩΝ αλλά ευτυχώς ξανά ΧΩΡΙΣ θερμοκρασιακές ακρότητες ... :)  ;) 

Δεν έχουμε και πολλά να πούμε ούτε και για αυτή την εβδομάδα φίλες και φίλοι, τουλάχιστον από καιρικής πλευράς ... :) :) 

Καλοκαιρινή καλοκαιρία - ανομβρία  λοιπόν καθ΄όλη την διάρκεια και αυτής της εβδομάδας, με άφθονη ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους , άνευ σημασίας . Η μοναδική ημέρα όπου υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα (μόλις γύρω στο 20%) να δώσει σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  στα μέρη μας ,  μια παροδική ψιχάλα, είναι η Τρίτη 25 του μήνα. Κατά τα άλλα όλες τις υπόλοιπες ημέρες η πιθανότητα υετού παραμένει σχεδόν μηδαμινή! 

Ο υδράργυρος στα ίδια επίπεδα με σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 24/08/2020 , ενώ κυρίως  την Τρίτη 25/08/2020 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  θα σημειώσει μικρή ΚΑΜΨΗ. 

Από τα μέσα της εβδομάδας όμως αναμένεται εκ νέου σταδιακή ΜΙΚΡΗ άνοδος της θερμοκρασίας. Ενδεικτικά παρακάτω σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές που θα επικρατήσουν κατά μέσο όρο τις περισσότερες αμέσως επόμενες ημέρες... Μπορεί να μου γράφετε κάποιοι/κάποιες ότι δεν αντέχεται άλλο τη ζέστη κ.τ.λ. , όμως άλλο τι νιώθει το κορμί μας και άλλο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα , όπως σας έχω πει και σε προσωπικά μηνύματα πολλές φορές (το φετινό Καλοκαίρι από θερμοκρασιακής πλευράς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε  ως γενικά αρκετά "άνετο" Καλοκαίρι) . Έτσι εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας και των κατά διαστήματα ασθενών ανέμων θα συνεχίσουμε να νιώθουμε το ίδιο ΑΛΛΑ από την άλλη και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα ίδια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για την εποχή επίπεδα μη ... Ξεπερνώντας στις κλασικές ΕΥΑΛΩΤΕΣ  περιοχές τους 32C. με 34C. (ίσως για λίγο πολύ τοπικά έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και εφόσον βοηθήσει το ανεμολογικό πεδίο κάποια στιγμή καταφέρει να αγγίξει και τους 35C.  μόνο στις ευάλωτες περιοχές όμως, ξανά λέω). Και τους 28C. με 31C. και τοπικά 32C. στα υπόλοιπα τμήματα του νομού μας (τα οποία θα είναι και τα περισσότερα) !  ;) 

Οι άνεμοι ΔΕΝ αναμένεται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά . Γενικά το επόμενο διήμερο θα πνέουν από μεταβλητές και τοπικά κυρίως από νότιες διευθύνσεις στο πρώτο μισό και κυρίως από δυτικές διευθύνσεις στο δεύτερο μισό της ημέρας , μέχρι μέτριοι. Από Τετάρτη για λίγο θα επικρατήσει ένας μαίστρος (βορειοδυτικός άνεμος) που κατά τόπους θα φθάσει τα 4 με 5 μποφώρ κατά την διάρκεια της ημέρας ( επιλεκτικά δεν αποκλείονται πρόσκαιρα και ισχυρές ριπές). Ιδιαίτερα από Παρασκευή 28/08/2020 και μετέπειτα όμως περιμένουμε και πάλι εξασθενημένους ανέμους από διάφορες γενικά διευθύνσεις.

Η υγρασία θα συνεχίσει να "φλερτάρει" τα πολύ υψηλά ποσοστά των τελευταίων ημερών (κάτι φυσικά πολύ σύνηθες για την γωνιά μας) , μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να παρατηρηθούν και κάποιες τοπικές ομίχλες το αμέσως επόμενο διάστημα , τόσο χερσαίες όσο και θαλάσσιες! 

Όμορφη εβδομάδα να έχουμε !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου