Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

                       Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

Δυναμική επιστροφή των "καθαρά" Καλοκαιρινών συνθηκών, αλλά ... Χωρίς θερμοκρασιακές "ακρότητες".

Ύστερα από ένα τετραήμερο πολύ άστατου καιρού και αρκετών έως κατά τόπους πολλών βροχοπτώσεων (πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε)... Τοπικά μάλιστα σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής . Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο παραπάνω διάστημα συνολικά στα ορεινά μας (βόρεια ορεινή ζώνη)  έπεσαν τουλάχιστον 100 χιλιοστά βροχής αλλά και στα περισσότερα υπόλοιπα τμήματα του νομού έβρεξε  αξιολογότατα , με 40 έως  80 χιλιοστά κατά μέσο όρο πάντα και ανάλογα την περιοχή βέβαια (παρολαυτα κάποιες σχετικά λίγες περιοχές στο νομό μας βρέθηκαν ΚΑΤΩ από το "φράγμα"των  35 mm όμως ) !  

Ουσιαστικά λοιπόν από την Δευτέρα 10/08/2020 και για πολλές συνεχείς ημέρες μπαίνουμε πλέον σε μια περίοδο που θα χαρακτηρίζεται από απόλυτα Καλοκαιρινές συνθήκες ξανά (μετά το τετραήμερο "διάλειμμα")  με ... Άφθονη καθημερινή ηλιοφάνεια , εξασθενημένους  ανέμους τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά που ΔΕΝ θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα (γενικά από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ορισμένες ημέρες πρόσκαιρα έως και 5 μποφώρ).

 Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνετε στις περισσότερες περιπτώσεις στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα . Εξαίρεση θα αποτελέσουν κατά περιόδους συγκεκριμένα κομμάτια στο νησί της Κέρκυρας που συνήθως είναι  πιο "ευάλωτα" στη ζέστη (έχουμε αναφέρει ποια είναι αυτά αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν) . Εκεί και μόνο εκεί ορισμένες ημέρες θα "τσιμπάει" ελαφρώς προς τα πάνω.  Έτσι στα συγκεκριμένα  προαναφερθέντα πιο "ευάλωτα" κομμάτια θα φθάνουμε τους 33C. με 34C. και ίσως πολύ τοπικά και πρόσκαιρα εάν βοηθήσει και το ανεμολογικό πεδίο κάποια ή κάποιες  ημέρες μέσα στην εβδομάδα έως και 35 C (οι τιμές αυτές αφορούν γενικά τον μέσο όρο). Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού όμως (οι οποίες θα είναι και οι περισσότερες) ο υδράργυρος καθημερινά θα έχει ως "ταβάνι" τους 31C με 32C. και τοπικά τους 33C. Εννοείται ότι σε αρκετά  παραθαλάσσια καθώς και ορεινότερα σημεία θα έχουμε και χαμηλότερες από τις παραπάνω τιμές τα μεσημέρια. Εκεί τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι ΔΕΝ θα ξεπερνούν τους 28C. με 30C. και τοπικά 31C.

Συνοψίζοντας λοιπόν ολόκληρη η εβδομάδα θα κυλήσει  με  πολύ καλές καιρικές συνθήκες (μέσα φυσικά και η γιορτή ανήμερα της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο) και ΧΩΡΙΣ  κάποιο "σοβαρό" επεισόδιο ζέστης .  :)  

Καλή εβδομάδα !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου