Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

             Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας .
         
            Όμορφο βράδυ Κυριακής !! 

Δεν θα σας πω πολλά απόψε , παρά μόνο λίγα λόγια όσο αφορά την εξέλιξη του καιρού στο πρώτο μισό της νέας εβδομάδας στο νομό μας ... Τα περισσότερα θα σας τα πω , όταν έρθει η ώρα ! Θα ... Καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ ... ;) 

Τόσο η Δευτέρα 03/08 όσο και η Τρίτη 04/08/2020 λοιπόν θα κυλήσουν  με ευχάριστες καιρικές συνθήκες ... Δηλαδή  άφθονη ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές συννεφιές κατά περιόδους την Τρίτη. Κατά τα άλλα δεν θα λείψουν πάλι και κάποιες τοπικές ομίχλες (τόσο  θαλάσσιες όσο και  χερσαίες). Παράλληλα η θερμοκρασία στα περισσότερα τμήματα θα κυμανθεί στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα (μικρή εξαίρεση τα πιο ΕΥΑΛΩΤΑ  στη ζέστη σημεία της Κέρκυρας , όπου εκεί θα "τσιμπάει" ελαφρώς λιγάκι παραπάνω , αλλά καμιά σχέση όμως με ότι προηγήθηκε). 

 Αυτό που θα αλλάξει θα είναι η στροφή των ανέμων σε γενικά πιο νοτίων διευθύνσεων , με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ 5 μποφώρ (χωρίς να λείπουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ιδιαίτερα την Τρίτη ορισμένες ριπές νοτιά και στα 6 μποφώρ). 

Και τώρα πάμε στο ... "Υπονοούμενο" που σας άφησα να εννοηθεί στο ξεκίνημα αυτής της ανάρτησης! :) 

Να ξέρετε ότι πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε ΔΕΝ το γυρίζει σε νοτιά (ακόμη και το Καλοκαίρι) στα μέρη μας χωρίς ... "Λόγο"!! 

Τι εννοώ ; Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αρκετά αξιόλογης (πάντα για τα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε) μεταβολής του καιρού στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας με περάσματα τοπικών βροχών/καταιγίδων. Η αλλαγή του καιρού έχει "κλειδώσει",  αυτό που ακόμη δεν γνωρίζουμε είναι το πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα , ποια σημεία του νομού μας θα επηρεαστούν περισσότερο αλλά και την χρονική διάρκεια αυτής της μεταβολής (καθώς και αν τα φαινόμενα μας έρθουν από αργά τη νύχτα της Τρίτης και ύστερα ή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και μετά - αλλά και πόσο θα πέσει τοπικά ο υδράργυρος ) ! Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω το αργότερο έως και την Τρίτη. 
Γι' αυτό λιγάκι υπομονή και θα έχετε (όπως πάντα) τις πιο αξιόπιστες απαντήσεις σύντομα ! Απλά θέλησα να σας προετοιμάσω σιγά σιγά για την επικείμενη ΑΛΛΑΓΗ ... ;) 

Τα λέμε σύντομα !!  ;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου