Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

 Ο καιρός σε βόρειο Ιόνιο - νομό Κέρκυρας, μέχρι και την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Διατηρείται η καλοκαιρία για ακόμη δυο ημέρες στα μέρη μας ... ;)  

Πέμπτη 23/12/2021 : Το "πάνω χέρι" θα έχει ο ήλιος , ο οποίος θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του κατά την διάρκεια της ημέρας ! :) 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργούν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων, αφού θα ... Πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μόνο πολύ τοπικά κυρίως σε ορισμένα υψώματα καθώς και σε συγκεκριμένα παραθαλάσσια σημεία του τόπου μας (όπως επίσης και σε συγκεκριμένα κομμάτια στα ανοιχτά) θα φθάνουν παροδικά έως και μέτριες εντάσεις εντός της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Τετάρτη , έτσι οι μέγιστες τιμές της ημέρας θα βρίσκονται ξανά στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα. Ενώ οι ελάχιστες τιμές και πάλι θα κυμαίνονται στα "φυσιολογικά" για την εποχή πλαίσια, με εκ νέου σχηματισμό πάχνης ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τα χαράματα/νωρίς το πρωί (ο γνωστός μας "δροσόπαγος", ο οποίος σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις θα είναι και πάλι έντονος). Παράλληλα για ένα ακόμη πρωινό ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ θα παρατηρηθούν αρνητικές θερμοκρασίες (κάτι εννοείται άκρως "φυσιολογικό" για τούτη την περίοδο του έτους) , οπότε και θα έχουμε κατά βάση "ασθενές"  παγετό (κατά μέσο όρο μείον 1 με μείον 3 βαθμούς κελσίου, στα συγκεκριμένα κομμάτια της Κέρκυρας).

Παρασκευή 24/12/2021 (Παραμονή Χριστουγέννων): ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό... Ωστόσο κατά την διάρκεια του 24ωρου σταδιακά θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές (κατά τόπους πιο πυκνές) που σαφώς και θα εναλλάσσονται και με ορισμένα "διαστήματα ηλιοφάνειας" (απλά αλλού στο νομό μας αυτά θα είναι μεγαλύτερα και αλλού πολύ μικρότερα). Η πιθανότητα πάντως σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να ψιχαλίσει ή να ψιλοβρέξει (όχι κάτι το ιδιαίτερο) είναι μεν μικρή αλλά υπαρκτή δε , για την ημέρα αυτή και ανέρχεται γύρω στο 25%, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης (όπως και να  έχει όμως , όπως γνωρίζετε τόσα χρόνια τώρα , εδώ ως συνήθως σας τα γράφω όλα). Παρολ ' αυτά  για ΑΡΓΑ τη νύχτα η πιθανότητα μεγαλώνει κάπως (πάλι όμως μιλάμε για πολύ λίγα πράγματα και τοπικού χαρακτήρα).

Ο υδράργυρος αν και θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ άνοδο τόσο ως προς τις ελάχιστες , όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές του... ΔΕΝ θα προλάβει ΑΚΟΜΗ να μεταβληθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα και αυτή την ημέρα οι θερμοκρασίες να βρίσκονται ΣΧΕΔΟΝ στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα, στα περισσότερα μέρη του τόπου μας. Για "τελευταία" ημέρα (γράφω "τελευταία" καθώς από την επόμενη ημέρα, όλα θα αλλάξουν) νωρίς το πρωινό κατά πάσα πιθανότητα (εφόσον μέσα στη νύχτα που θα προηγηθεί επικρατήσει ξαστεριά για ένα "σεβαστό" χρονικό διάστημα) θα δούμε στα γνωστά "ύποπτα" σημεία και πάλι πάχνη (για ακόμη μια φορά , ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πιθανόν να είναι έντονη). Η πιθανότητα να υπάρξει παγετός , έστω και "ασθενές" την ημέρα αυτή περιορίζεται αρκετά έως σημαντικά και αφορά ΕΛΑΧΙΣΤΑ πλέον  τμήματα, απ ' ότι την Πέμπτη  και  σε πάρα, πάρα πολύ πιο τοπικό επίπεδο (γύρω στο μείον 1 , στις "περισσότερες" περιπτώσεις).

Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και βαθμιαία στα περισσότερα κομμάτια του νομού θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοανατολικούς ("προπομπός" της μεταβολής του καιρού που θα ακολουθήσει) με γενικά ΧΑΜΗΛΕΣ όμως εντάσεις. Με αποτέλεσμα και αυτή την ημέρα από άκρη σε άκρη οι θάλασσές μας να είναι καλοτάξιδες! Τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα αρχίσουν να παίρνουν την ανηφόρα με "αλματώδη" βήματα...

P.S. Όπως ήδη σας έχω προϊδεάσει με τα παραπάνω λόγια μου, πράγματι στην συνέχεια το καιρικό μας σκηνικό θα αλλάξει με ... Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν να είναι αρκετά έως κατά τόπους πολύ βροχερές καθώς ΤΟΠΙΚΑ και ανεμώδεις! Αντίθετα από  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ  στην ουσία οι ημέρες των Χριστουγέννων "πέρασαν" πρόσφατα ή τις ζούμε ακόμη έως σήμερα. ;) 

 Θα μου πείτε τώρα , μα, τι μας λες ;  :) Και όμως φίλες και φίλοι , όσο αφορά την θερμοκρασία , οι φετινές ημέρες των Χριστουγέννων (παρόλο που θα κυλήσουν με κατά περιόδους βροχές και τοπικά δυνατούς νοτιάδες στα μέρη μας) θερμοκρασιακά θα παραπέμπουν στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη ή στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη με πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη (ότι θέλετε διαλέγετε) , αφού ο καιρός θα "μαλακώσει" ΑΙΣΘΗΤΑ (συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε αλλά και  με τα "φυσιολογικά" δεδομένα, υπό "κανονικές" συνθήκες της περιόδου που διανύουμε)... 

Στην επόμενη ανάρτηση θα έχετε αναλυτική πρόγνωση για τις ημέρες των Χριστουγέννων ! Τα λέμε ξανά σύντομα ... 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου