Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Με αρκετές έως κατά τόπους πολλές βροχές  που μάλιστα κατά περιόδους θα είναι ΤΟΠΙΚΑ αξιόλογες/εντονότερες , ενισχυμένους νοτιάδες, άφθονη υγρασία  αλλά και ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες θα περάσουμε τις αμέσως επόμενες τέσσερις ημέρες (Χριστούγεννα Σάββατο 25/12/2021 έως και την Τρίτη 28/12/2021) ... ;) 

Για αύριο Σάββατο 25/12/2021 (Χριστούγεννα) : Περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για "λίγες" ("αρχικά") ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ή ψιλόβροχο. ΠΡΟΣ και κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού της ημέρας ... ΑΛΛΑ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μέσα στις βραδινές/νυχτερινές αργά ώρες  ,τα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα , απασχολώντας πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του τόπου μας, ενώ ... Παράλληλα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ διαφαίνεται κάποια ΣΧΕΤΙΚΗ ένταση των βροχοπτώσεων οπότε και δεν αποκλείεται ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να συνοδευτούν και από ορισμένες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 και αργότερα ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ. Κυρίως προς το βράδυ και μετέπειτα είναι πιθανό σε ΚΑΠΟΙΑ τμήματα να παρατηρηθούν και ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων , στα 7 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές (θα "μαλακώσει" πολύ η νύχτα και το πρωινό μας ,  σε επίπεδα αισθητά υψηλότερα των "φυσιολογικών" για την εποχή που διανύουμε). Επίσης μικρή περαιτέρω άνοδο ("περαιτέρω" , γιατί "ανέβηκε" και σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι λίγο)  θα σημειώσει ο υδράργυρος και ως προς τις μέγιστες τιμές του.

Για την Κυριακή 26/12/2021 (Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων) : "Το πάνω χέρι" θα έχουν οι συννεφιές οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο "συμπαγείς" και θα δίνουν "περάσματα" από διάσπαρτες τοπικές βροχοπτώσεις ή μπόρες , στις "περισσότερες περιπτώσεις" ασθενούς έως και μέτριας έντασης .Ωστόσο σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα φαινόμενα δύναται να έχουν παροδικά πιο έντονο χαρακτήρα , με έμφαση περισσότερο αρχικά στο ξεκίνημα και αργότερα εκ νέου προς το τέλος της Κυριακής (ανοιχτό και το ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικής καταιγίδας).

Οι άνεμοι παραμένουν σταθερά νοτίων διευθύνσεων μέτριοι μέχρι ισχυροί και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πολύ ισχυροί (ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΊΠΕΔΟ είναι πιθανό πρόσκαιρα να καταγραφούν ακόμη και κάποιες  θυελλώδεις  στιγμιαίες ριπές νοτιά , στα 8 μποφώρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τόσο την Δευτέρα 27/12/2021 (Τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων) , όσο και την Τρίτη 28/12/2021 , το καιρικό σκηνικό στην γωνιά μας θα διατηρηθεί εξαιρετικά άστατο, με "περάσματα" από τοπικές βροχές/μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες , ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα φαινόμενα και πάλι σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι πιο έντονα/αξιόλογα ! 

Οι άνεμοι συνεχίζουν από νότιες πάντα διευθύνσεις μέτριοι μέχρι  ισχυροί ... Ενώ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τόσο στη θάλασσα , όσο και στην ξηρά , θα πνέουν έως πολύ ισχυροί (έως και στα 7 μποφώρ εκεί. Με μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε ακόμη πιο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, να παρατηρούν και ορισμένες θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές ανέμων , στα 8 μποφώρ). Πάντως σιγά σιγά μέχρι το τέλος της Τρίτης διαφαίνεται τάση στροφής των ανέμων σε πιο  ανατολικούς , με σταδιακή μερική εξασθένηση ... 

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη την Δευτέρα , ενώ την Τρίτη θα πρέπει να παρουσιάσει μια πολύ μικρή σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παρολ ' αυτά και τις δυο παραπάνω ημέρες ο υδράργυρος θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τα "κανονικά" για τούτη την περίοδο του έτους !  

Πριν σας αφήσω για απόψε και καθώς πολλές/πολλοί από εσάς θα μετακινηθείτε οδικώς, εντός του νομού μας,  λόγω των ημερών , αξίζει να επισημάνω κάποια πράγματα ... 

Και τις τέσσερις επόμενες ημέρες ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ σε διάφορα υψώματα και κατοικημένα ορεινά/ημιορεινά τμήματα θα υπάρξουν τοπικές ομίχλες που ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι  πυκνές . Επίσης οι βροχοπτώσεις  ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΤΟΠΙΚΑ αρκετά ραγδαίες , περιορίζοντας επίσης την ορατότητα (όχι μόνο στα ορεινά/ημιορεινά αλλά σε τοπικό πάντα επίπεδο , σαφώς και χαμηλότερα). Τέλος η πιθανότητα κάποια/κάποιες από τις αναμενόμενες μπόρες ή καταιγίδες να φέρει και χαλάζι ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ  ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Χώρας των Φαιάκων, είναι αυξημένη ...

Σας εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα με υγεία και ότι καλύτερο !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου