Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό της αυριανής μας ημέρας (Δευτέρα 26/08/2024).

Καλημέρα, καλή Κυριακή!! :)

Αν και ΔΕΝ θα προκύψει κάποια αξιόλογη γενικευμένη μεταβολή στο καιρικό τοπίο του τόπου μας το ερχόμενο 24ωρο, παρολ ' αυτά ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ μέσα στην Δευτέρα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας, κάτι θα προσπαθήσει να... "Αλλάξει" , έστω και για λίγο! :)

Για να δούμε λοιπόν, τι ακριβώς θα είναι αυτό... ;) :) 

Με αρκετή ηλιοφάνεια και ορισμένα ΛΙΓΑ διάσπαρτα "συννεφάκια" (άνευ σημασίας) εδώ και εκεί θα ξεκινήσει η Δευτέρα μας.

Ωστόσο βαδίζοντας ΠΡΟΣ τις θερμές ώρες της ημέρας...

ΑΠΕΝΑΝΤΙ από εμάς, δηλαδή είτε σε Θεσπρωτία ή στην βόρειο ήπειρο (ανάλογα που βρίσκεται κανείς πάνω στο νομό Κέρκυρας) θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας δίνοντας ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΕΙ κάποιες μπόρες και καταιγίδες... 

Τώρα θα μου πείτε, γιατί σας γράφω για την απέναντι ηπειρωτική στεριά, αφού εμείς βρισκόμαστε στο νομό Κέρκυρας... 

Διότι αύριο μέσα στην ημέρα το ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τα μέρη μας, θα είναι ελαφρώς πιο ανατολικό - βορειοανατολικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ... "Κομμάτι" από τα προαναφερθέντα φαινόμενα ("σε φανερά πιο εξασθενημένο όμως βαθμό") να καταφέρει να επηρεάσει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ...ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ του τόπου μας.

Οπότε μεταξύ μεσημεριανών και απογευματινών ωρών (ΙΣΩΣ σε ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ πλαίσια έως και πρώτων βραδινών ή και νυχτερινών ωρών) δεν αποκλείεται ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) να "βγάλει" είτε κάποιο όμβρο ή ψιχάλα...Ή και κάποια μεμονωμένη μπόρα / καταιγίδα (αυξημένη πιθανότητα για βροντές / μέτρια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για πολύ τοπική χαλαζόπτωση).

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τα παραπάνω αγγίζει το 50 %. Επαναλαμβάνω ΕΑΝ "τα καταφέρει" τότε τα φαινόμενα στο νομό μας, θα έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ...ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ.

Κατά τα άλλα συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα η...ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΖΕΣΤΗ.

Έτσι ναι μεν ΔΕΝ θα δούμε κάτι το ακραίο ή υπερβολικό από πλευράς "πραγματικής θερμοκρασίας"...

Αλλά εξαιτίας της σχετικά αυξημένης υγρασίας η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης / δυσφορίας ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι και πάλι αρκετά έντονη.

Βέβαια εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι, αν όλα κυλήσουν , όπως σας ανέφερα πιο πάνω, τότε ΚΥΡΙΩΣ τις απογευματινές ώρες ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας (είτε με την βοήθεια της περισσότερης συννεφιάς εκεί, είτε με λίγη τύχη και της...Κάποιας τοπικής "βροχούλας" , ή με την παροδική σχετική ενίσχυση των ανέμων εκεί) θα υπάρξει μια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αποσυμφόρηση , με κάποια σχετική αίσθηση δροσιάς ΕΚΕΙ. 

Πάντως τα θερμόμετρα θα "προλάβουν" ΚΑΙ αύριο να προσεγγίσουν στις ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τους 34 C. με 35 C. / ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και 36 C. (πάντοτε κατά μέσο όρο) και στα υπόλοιπα ορεινά, ημιορεινά, παραθαλάσσια και λοιπά πεδινά τους 30 με 33 C. αντίστοιχα. 

Επισημαίνω ΚΑΙ ΠΑΛΙ πως, λόγω της υγρασίας η ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ θα είναι ΞΑΝΑ...Τουλάχιστον κατά τρεις με έξι βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ από τις "πραγματικές τιμές" που θα δείχνουν εκείνη την ώρα τα θερμόμετρά μας!! 

Τέλος , οι άνεμοι αν και...ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις (γενικά από διάφορες διευθύνσεις μέσα στην ημέρα, στα 3 με 4 μποφώρ και ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ είναι πιθανό να παρατηρηθούν και λίγες στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ)...

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΡΑΔΙΝΩΝ ΩΡΩΝ δεν αποκλείεται (ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) και εξαιτίας της "απέναντι" έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας... ΓΙΑ ΛΙΓΟ... Να σημειώσουν κάποια ΜΙΚΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ... Με τις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ τους να  προσεγγίζουν τα 6 μποφώρ, από μεταβλητές διευθύνσεις. 

Βέβαια στην συνέχεια ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα επικρατήσει ΠΑΝΤΟΥ "μπουνάτσα".

Εύχομαι ένα όμορφο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας (η τελευταία του Αυγούστου), σε όλες και όλους, που ξεκινά από αύριο Δευτέρα!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου