Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού για το επόμενο 48ωρο (Κυριακή 04/08/2024 και Δευτέρα 05/08/2024) στα μέρη μας...

Αρκετή ζέστη και συνέχιση της Καλοκαιρινής καλοκαιρίας / μακράς περιόδου ξηρασίας.

Καλημέρα σας!! Όμορφο Σάββατο να έχουμε... :)

ΔΕΝ αλλάζει κάτι στον καιρό μας, απ' ότι προφανώς ήδη καταλάβατε, από τον "παραπάνω τίτλο"! ;) 

Έτσι διατηρούνται οι άκρως Καλοκαιρινές συνθήκες στο τόπο μας, με άφθονη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ και την θερμοκρασία ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές του νομού μας, να κυμαίνεται κατά δυο με τρεις βαθμούς υψηλότερα "του κανονικού για την εποχή" (αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες κάθε 24ωρου).

Παράλληλα εννοείται πως τα σχετικά αυξημένα ποσοστά της υγρασίας θα συνεχίσουν "να κάνουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ την ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης / δυσφορίας, εντονότερη από τις πραγματικές τιμές που θα δείχνουν την ίδια ώρα τα θερμόμετρα".

Κατά τα άλλα "πιο τυχερές" θα σταθούν αρκετές απέναντί μας Ηπειρωτικές περιοχές την Κυριακή (ιδιαίτερα η ενδοχώρα και όχι μόνο), όπου ΕΚΕΙ η αστάθεια "θα φουντώσει" και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα εκδηλωθούν ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μπόρες βροχές και καταιγίδες.

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ενός "αμυδρού επηρεασμού" για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας, ανέρχεται ΜΟΛΙΣ στο 15 %.

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ  ΓΡΑΜΜΕΣ  ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν", αφού θα παραμείνουν ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Πιο αναλυτικά ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείονται ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ τα μεσημέρια - απογεύματα.

ΚΥΡΙΩΣ την Κυριακή, όπου είναι πιθανές και ορισμένες ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά.

Οπότε στα περισσότερα ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ / ΟΡΕΙΝΑ / ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ αναμένονται αργά το μεσημέρι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 31 C. με 34 C. αντίστοιχα (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

Ωστόσο ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ τα θερμόμετρα θα δείχνουν 35 C. με 36 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και 37 C.) την ίδια ώρα.

Εις το επανιδείν!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου