Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτικά τα νέα του καιρού  για αύριο Πέμπτη 29/08/2024, καθώς και μια γενικότερη ΜΑΤΙΑ στην εξέλιξη του καιρού έως ΚΑΙ το Σάββατο 31/08/2024, στα μέρη μας... :) ;)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!! 

"Φουντώνει" το αμέσως επόμενο τριήμερο (Πέμπτη - Σάββατο) η αστάθεια σε διάφορες περιοχές της Χώρας μας, με μεγαλύτερη όμως έμφαση στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Έτσι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ιδιαίτερα σε ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ κατά περιόδους θα εκδηλωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες (τοπικά ισχυρές), ενώ δυστυχώς ΔΕΝ θα λείψουν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ χαλαζοπτώσεις.

Τώρα εύλογα θα αναρωτηθείτε  / θα με ρωτήσετε, καλά όλα τα παραπάνω, αλλά εδώ, στο νομό Κέρκυρας, τι θα γίνει βρε Ιάκωβε; :) 

Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα / για να έχουν δηλαδή την ανάλογη αξιοπιστία τα λόγια μας θα πρέπει να εξετάσουμε  / να μελετήσουμε την κάθε μια ημέρα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ όσο αφορά το νομό μας...

Και αυτό διότι μιλάμε για αστάθεια και ΟΧΙ για κάποια κλασική  γενικευμένη μεταβολή του καιρού εκ δυσμάς, στο τόπο μας , που εάν υπήρχε θα έδινε γενικευμένες βροχοπτώσεις και... ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...Όπως αναμένεται να συμβεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ αυτή την φορά. ;) 

Σαν μια ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ μπορούμε πάντως να πούμε ότι είτε ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ή ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ανάλογα την κάθε ημέρα) ΚΑΙ οι τρεις αυτές ημέρες δίνουν ΚΑΠΟΙΑ υποψηφιότητα για ΛΙΓΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ (άλλοτε λιγότερα και ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και άλλοτε λίγο περισσότερα αλλά πάντοτε τοπικού χαρακτήρα...Με τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να αυξομειώνονται από μέρα σε μέρα και από περιοχή σε περιοχή).

Γι ' αυτό, αν υπάρξει ελεύθερος χρόνος από πλευράς του γράφοντος , έως το Σάββατο θα ενημερώνεστε σε καθημερινή βάση.

Ώρα όμως να δούμε τι ενδέχεται τελικά να συμβεί αύριο Πέμπτη στην γωνιά μας. ;) :) 

Και ενώ λοιπόν ΔΕΝ αναμένεται κάποια αξιόλογη γενικευμένη καιρική μεταβολή...

Ωστόσο την Πέμπτη μέσα στην ημέρα, τα πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα δώσουν  την θέση τους , σε...ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σχετικά περισσότερη συννεφιά...

Οπότε και υπάρχει ΜΙΚΡΗ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 25 %) η αστάθεια να δώσει ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ (και όχι γενικευμένα) σε ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας (ΓΙΑ ΛΙΓΟ)...

Από κάποιο όμβρο ή ψιχάλα έως και ΤΟΠΙΚΗ μπόρα ή ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ καταιγίδα (μέτρια πιθανότητα για ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ αστραπόβροντα ⚡ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και κάποια ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ χαλαζόπτωση. Κάτι που είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και την περασμένη Δευτέρα, πάντα βέβαια ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ... Στο νόμο μας).

Όλα τα παραπάνω, την ίδια ώρα που λίγο πιο δίπλα στον ίδιο πάντα όμως νομό, θα απολαμβάνουν την απόλυτη καλοκαιρία (εφόσον βέβαια "καταφέρουν" να εκδηλωθούν τα εν λόγω λίγα και μεμονωμένα φαινόμενα, αφού η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ανέρχεται μόλις στο 25 % , όπως είπαμε και πιο πάνω)! 😉

Αυτή είναι η αστάθεια...

Και γι ' αυτό ΔΕΝ υφίσταται ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ αυτή την εποχή (δηλαδή ΕΑΝ θα βρέξει στο... Τάδε προάστιο της Πόλης της Κέρκυρας, στο τάδε χωριό,  την τάδε παραλία κτλ . κτλ)

Κατά τα άλλα η θερμοκρασία σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα βρεθεί σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Βέβαια εννοείται πως άσχετα με το τι θα δείχνουν τα θερμόμετρά μας, η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης από περιοχή σε περιοχή ποικίλει κάθε φορά (έτσι και αύριο)... Αφού αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας που επικρατούν σε κάθε μέρος.

Στις πιο ευπαθείς στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές του νομού μας, περιμένουμε ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 33 C. (ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ παρατηρηθεί και κάποιο 34αρι C.)

Και στα υπόλοιπα ορεινά, ημιορεινά , παραθαλάσσια και λοιπά πεδινά μας τμήματα 30 C  με 32 C. Και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ έως και 33 C. αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά...ΑΡΧΙΚΑ από μεταβλητές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ.

Ωστόσο κατά την διάρκεια εκδήλωσης των ΠΙΘΑΝΩΝ προαναφερθέντων ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ φαινομένων ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείονται ΓΙΑ ΛΙΓΟ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 με 6 μποφώρ από διάφορες διευθύνσεις...

Ενώ και στον υπόλοιπο νομό, τις μεσημεριανές  / απογευματινές ώρες ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ κάποιες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΚΥΡΙΩΣ από βόρειες διευθύνσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας μέσα στη νύχτα απόψε και μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το πρωί αύριο Πέμπτη, θα είναι ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας εξαιρετικά υψηλά (ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών)!

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου