Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ποια η εξέλιξη του καιρού στο τόπο μας το αμέσως επόμενο 48ωρο (δηλαδή από αύριο Τετάρτη 06/04/2022 έως και μεθαύριο Πέμπτη 07/04/2022) ; Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στις τυχόν ερωτήσεις / απορίες σας ... ;) 

Για αύριο Τετάρτη 06/04/2022 : Η Ανοιξιάτικη καλοκαιρία συνεχίζεται ... :) Έτσι θα πρέπει να αναμένουμε και πάλι "συνολικά" μπόλικες ώρες ηλιοφάνειας, αλλά και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ αραιές συννεφιές (άνευ σημασίας) εντός του 24ωρου κατά περιόδους και κατά τόπους.

Ωστόσο αυτή η Τετάρτη (όπως και η προηγούμενη) θα μας επιφυλάσσει ξανά αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα (ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της) , μιας και θα πρέπει να υπάρξει ΥΨΗΛΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας , που θα περιορίζει την ορατότητα! Γι ' αυτό τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες της εποχής , αναπνευστικά προβλήματα / άσθμα κτλ. καλό θα είναι να προσέξουν λιγάκι περισσότερο... 

Το χάραμα / νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπάρχει μέτρια πιθανότητα σχηματισμού λίγων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών τόσο σε χερσαία όσο και σε θαλάσσια τμήματα. 

Οι άνεμοι ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα στραφούν εκ νέου σε νότιους - νοτιοανατολικούς , αρχικά ασθενείς και ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ κυρίως προς το μεσημέρι και ύστερα κατά τόπους σε μέτριους . Αρχικά μόλις στα 3 με 4 (μποφώρ) και αργότερα ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μπόφώρ (κατά το δεύτερο μισό της Τετάρτης , με έμφαση περισσότερο τη νύχτα που θα ακολουθήσει , ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές νοτιά στα 6 μποφώρ , ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ , τόσο σε θάλασσα όσο και στη στεριά).

Όσο για τον υδράργυρο αύριο, ΔΕΝ αναμένεται κάποια άξια λόγου μεταβολή στην διακύμανσή του, αφού θα βρεθεί σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα της Τρίτης (και πάλι όπως και σήμερα Τρίτη , αναμένονται γενικά "κανονικές" για την εποχή μέγιστες τιμές , έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία και λίγο υψηλότερες του "κανονικού" θερμοκρασίες τις θερμές ώρες της ημέρας). 

Για την Πέμπτη 07/04/2022 : Ήδη από τα ξημερώματα της ημέρας αυτής το καιρικό σκηνικό στο νομό μας θα καταστεί πολύ άστατο. Με λίγα λόγια λοιπόν , η συννεφιά φαίνεται ότι θα έχει το "πάνω χέρι" στο μεγαλύτερο κομμάτι της Χώρας των Φαιάκων , κατά τις περισσότερες ώρες της Πέμπτης μέσα στην ημέρα, οπότε και ... ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα δεχόμαστε "περάσματα" από ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις (τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στο πρώτο μισό της Πέμπτης). Μάλιστα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για ένα ή και περισσότερα περάσματα μπόρας ή και καταιγίδας που πέρα από την παροδικά δυνατή βροχή, είναι πιθανό να δώσει και χαλαζόπτωση (σχετικά υψηλή η πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη , καθώς και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ αρκετά έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας / αστραπόβροντά , κεραυνοί  ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ).

Παρολ ' αυτά βαθμιαία και έως το τέλος της Πέμπτης ο καιρός ΘΑ έχει πλέον ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ από πλευράς φαινομένων στη γωνιά μας !

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα της Πέμπτης εννοείται ότι θα έχουν έντονα το στοιχείο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ τόσο ως προς τα σημεία / τις περιοχές (πάνω στο νομό μας) εκδήλωσής τους , όσο και ως προς την έντασή τους από περιοχή σε περιοχή (αλλού ασθενή και αλλού εντονότερα / πιο αξιόλογα), πάνω στον ίδιο όμως πάντα νομό !! 

Οι άνεμοι ΝΩΡΙΣ το πρωί θα είναι ακόμη νοτίων διευθύνσεων στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ (με  κάποιες πιθανές πολύ ισχυρές ριπές στα 7 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ). Ωστόσο προοδευτικά θα επικρατήσουν δυτικοί έως κυρίως νοτιοδυτικοί άνεμοι , με τις ίδιες ακριβώς πιο πάνω εντάσεις. Πάντως ΣΤΑΔΙΑΚΑ  ΑΡΓΟΤΕΡΑ και μέχρι το τέλος του 24ωρου οι άνεμοι από άκρη σε άκρη θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς , αρχικά με τις ίδιες και πάλι εντάσεις  ΑΛΛΑ μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία εξαιτίας των τοπικών φαινομένων και των σχετικά "ψυχρότερων" δυτικών ανέμων θα σημειώσει μικρή πτώση (συγκριτικά με την Τετάρτη) της τάξεως των τριών - τεσσάρων βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές της, πάντα κατά μέσο όρο και ανάλογα το ανάγλυφο / προσανατολισμό κάθε περιοχής βέβαια. 

Τέλος όσο αφορά τις συγκεντρώσεις Αφρικάνικης σκόνης που θα μας "ταλαιπωρήσουν" αρκετά την Τετάρτη, αυτές δυστυχώς και στο "ξεκίνημα" της Πέμπτης θα βρίσκονται ακόμη σε υψηλά επίπεδα ΑΛΛΑ ... Ευτυχώς μετέπειτα , στην πορεία της ημέρας αυτής , προοδευτικά θα μας αποχαιρετήσουν !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου