Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

 Όπως σας είχα επισημάνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ήδη από την Μεγάλη Τρίτη (ότι επρόκειτο να συμβεί) εδώ ... "Σάρωσαν" λοιπόν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας οι αναμενόμενοι ιδιαίτερα ενισχυμένοι έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΟΙ νοτιοανατολικοί άνεμοι το τελευταίο 24ωρο!

Όπως περιμέναμε πράγματι σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ του τόπου μας οι στιγμιαίες ριπές τους , έφθασαν τα 8 μποφώρ (όπως κατέγραψαν για παράδειγμα οι σταθμοί στο Βαλανειό , στα Γουβιά αλλά και αλλού) , σε ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τα 9 μποφώρ και ... Όπως γράφτηκε ξανά εδώ από τον γράφοντα στην εκ νέου "προειδοποίηση" της Μεγάλης Τετάρτης , για την σφοδρότητα των ανέμων που περιμέναμε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή , ήρθε και ...Το καταγεγραμμένο "υποσχόμενο" (σε εσάς από εμένα) 10αρι (μποφώρ) στιγμιαία ριπή ανέμου , από τον σταθμό του φίλου και συμπατριώτη Δημήτρη Κούρκουλου , στον παραθαλάσσιο Αρίλλα της βορειοδυτικής Κέρκυρας (μέγιστη ριπή ανέμου εκεί στα 96,3 km/hr στις 12:11 νωρίς το μεσημεράκι σήμερα, που αντιστοιχεί σε 10 μποφώρ "γεμάτα") !
Μέχρι ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ απόψε οι δυνατοί νοτιάδες θα ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ σημαντικά ΠΑΝΤΟΥ και από αύριο Μέγα Σάββατο η καιρική κατάσταση "ομαλοποιείται" (καλοκαιρία σε στεριά και θάλασσα και "στεγνός καιρός") οριστικά στα μέρη μας για ... Αρκετά μάλιστα μεγάλο χρονικό διάστημα (το γνωρίζετε άλλωστε και αυτό από την ανάρτηση της περασμένης κιόλας Μεγάλης Τρίτης, εδώ) !!
Καλή Ανάσταση και όμορφο Πάσχα με υγεία σε όλες και όλους !!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου