Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια "καιρική ματιά" στο επόμενο διήμερο (από αύριο Δευτέρα 04/04/2022 έως και μεθαύριο Τρίτη 05/04/2022), στο νομό Κέρκυρας  ...  :) 

Γεια σας !! Είναι Κυριακή βράδυ 03/04/2022 και πριν περάσουμε στο "προγνωστικό κομμάτι" για το ερχόμενο 48ωρο , θα ήθελα να σας δώσω το "στίγμα" από  τις σημερινές καθώς και χθεσινές ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ (δηλαδή τις θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τις "θερμές" ώρες της ημέρας) σε ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και στη συνέχεια και στη γωνιά μας αντίστοιχα (υπάρχει "λόγος", θα δείτε παρακάτω τι εννοώ)  ;) 

Σε πολλά λοιπόν μέρη (κατά κύριο λόγο πεδινά και παραθαλάσσια) της κεντρικής Μακεδονίας , της Θράκης , της Θεσσαλίας , της Στερεάς Ελλάδας , της Πελοποννήσου κ.α. XΘΕΣ είχαμε μέγιστες τιμές της τάξεως των 19 C. με 21 C. κατά μέσο όρο , ενώ , πιο ΤΟΠΙΚΑ παρατηρήθηκαν ακόμη και 22 C. με 23 C. Tην ίδια ώρα στα περισσότερα πεδινά / παραθαλάσσια σημεία του νομού μας , οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες ΔΕΝ ξεπέρασαν τους 15 C. με 16 C. 

Σήμερα στα περισσότερα πεδινά / παραθαλάσσια της Χώρας των Φαιάκων (εννοείται πως όσο "ψηλότερα" στο τόπο μας , είχαμε και έχουμε ολοένα και χαμηλότερες θερμοκρασίες) ο υδράργυρος το μεσημέρι ΔΕΝ ξεπέρασε τους 14 C. με 15 C. (υπήρξαν "πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις" με 16 C. - 17 C.  Μεταξύ 7,6 C. η ελάχιστη τιμή της το πρωί και 14,7 C. η μέγιστη το μεσημέρι κυμάνθηκε η θερμοκρασία σήμερα εδώ στο "Βαλανειό"). Αντίθετα στην υπόλοιπη Eλλάδα (με εξαίρεση ξανά φυσικά , όπως σαφώς και χθες το υπόλοιπο βορειοδυτικό κομμάτι της Χώρας) και ειδικότερα στις περιοχές που ήδη ανέφερα πιο πάνω, αν και σημείωσε και εκεί μια μικρή πτώση , κατάφερε και πάλι να βρεθεί στους 18 C. με 20 C. κατά μέσο όρο (τοπικά και ελαφρώς περισσότερο). 

Και τις δυο παραπάνω ημέρες η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας έως και του "κρύου" (πάντα για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε) στα μέρη μας, ήταν ακόμη μεγαλύτερη (από την "πραγματικότητα") στο ανθρώπινο σώμα εξαιτίας του σχετικά ψυχρού δυτικού ρεύματος που επικρατούσε.

Όλα αυτά σας τα έγραψα , καθώς πολλές μέρες πριν σας είχα "υποσχεθεί" ότι για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ διήμερο - τριήμερο ("τριήμερο" γιατί πάνω κάτω , η ίδια "θερμοκρασιακή κατάσταση" θα διατηρηθεί και αύριο Δευτέρα) η βορειοδυτική Ελλάδα (εκεί ανήκουμε και εμείς εννοείται) θα ήταν η πιο "ψυχρή" μεριά της Ελλάδας (επίσης , όπως επίσης σας "έταξα" από την περασμένη Τετάρτη, χιόνισε αξιόλογα, σε συγκεκριμένα υψόμετρα κατά μήκος της απέναντι Ηπειρωτικής οροσειράς που βλέπουμε από την Κέρκυρα) . Έτσι και ... Έγινε λοιπόν !!  ;) 

Και ... Μετά την "απαραίτητη" μικρή παρένθεση", τώρα μπορούμε να περάσουμε στο "προγνωστικό κομμάτι" ! :) 

Για αύριο Δευτέρα 04/04/2022 : Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου οι συννεφιές θα έχουν το "πάνω χέρι" στις περισσότερες μεριές του νομού μας . Μάλιστα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ οι νεφώσεις θα πυκνώνουν ακόμη περισσότερο και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για ένα ή και περισσότερα "περάσματα" κάποιας τοπικής βροχόπτωσης ή και ψιχάλας / ψιλόβροχου , ανάλογα πάντα την κάθε περιοχή (τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερο "επιλεκτικό / τοπικό" χαρακτήρα).

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε θάλασσα ή σε στεριά αύριο αφού θα πνέουν με γενικά χαμηλές εντάσεις , αρχικά από ... Ανατολικές διευθύνσεις (στις περισσότερες περιπτώσεις, από νοτιοανατολικές) και "αργότερα" (σταδιακά μέχρι και το τέλος της Δευτέρας) από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας , είναι πιθανό να αγγίξουν για λίγο τα 5 μποφώρ).

Η θερμοκρασία , όπως ήδη καταλάβατε από τα λόγια μου , στην αρχή τούτης της ανάρτησης θα παραμείνει ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας και αύριο Δευτέρα  σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα ( στα υπόλοιπα "λιγοστά" όμως μέρη του νομού μας , θα βρεθεί είτε κοντύτερα ή σχεδόν στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα).

Για μεθαύριο Τρίτη 05/04/2022 : Η καλοκαιρία ΣΤΑΔΙΑΚΑ επιστρέφει. Έτσι αν και η ημέρα κυρίως στο ξεκίνημά της δίνει υποψηφιότητα για κάποιες περισσότερες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ("κατά τόπους", με μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για ένα "ψιχάλισμα"  άνευ σημασίας, για λίγο και σε πολύ τοπικό επίπεδο), η συνέχεια θα είναι εντελώς διαφορετική , αφού ΑΡΓΟΤΕΡΑ θα ακολουθήσουν ΜΕΓΑΛΑ διαστήματα ηλιοφάνειας από άκρη σε άκρη!  

Παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο (ΤΟΠΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΗ συγκριτικά με ότι προηγήθηκε), της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών , "κατά μέσο όρο". Οπότε ΠΑΝΤΟΥ στην πλευρά μας , θα επανέλθουν οι Ανοιξιάτικες μέγιστες τιμές ("κανονικές" θερμοκρασίες έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ και ελαφρώς υψηλότερες , του "κανονικού" για την εποχή ).

Οι άνεμοι ΟΥΤΕ και την Τρίτη θα μας "προβληματίσουν" , μιας και θα συνεχιστούν οι "χαμηλές" εντάσεις τους , σε θάλασσα και σε στεριά. Έτσι αναμένουμε ένα βοριαδάκι μέσα στην ημέρα που θα φθάνει τα 3 με 4 και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ.  

 Όμορφο βράδυ Κυριακής να έχουμε , καθώς και ένα ακόμη καλύτερο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας από αύριο! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου