Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μεγάλη Τρίτη 19/04/2022.

Αναλυτική πρόγνωση για αύριο Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2022 καθώς και μια ΠΡΩΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ "ματιά" στο υπόλοιπο της εβδομάδος των Παθών που διανύουμε έως ΚΑΙ την ημέρα του Πάσχα ... 

Γεια σας φίλες και φίλοι , πριν ξεκινήσω να σας γράφω ακόμη μια προσωπική μου "καιρική εκτίμηση" για το τόπο μας και ύστερα από πάρα πολλά μηνύματα που δέχομαι καθημερινά , νομίζω πως ΠΡΕΠΕΙ πρώτα αυτή την φορά , να ... Σας δώσω το ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ του καιρού για το υπόλοιπο της εβδομάδας (θα υπάρξουν εννοείται ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ προγνώσεις για κάθε ημέρα ξεχωριστά σε επόμενες αναρτήσεις) !! ;)

Λοιπόν με όσο γίνεται πιο απλά και πιο κατανοητά λόγια προς όλους εσάς που με "τιμάτε" συνεχώς με την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου... :) ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών, έχει ως εξής : 

Σχετικά με την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, η "χειρότερη" τόσο από πλευράς εκτεταμένων φαινομένων , όσο και από μεριάς θερμοκρασίας ημέρα ήταν η χθεσινή (Μεγάλη Δευτέρα). Σήμερα Μεγάλη Τρίτη όπως περιμέναμε ο καιρός βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με χθες (ως προς τα φαινόμενα πάντα, αφού όπως σας είχα "υποσχεθεί" μέρες πριν , οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρούνταν και κατά την διάρκεια της Τρίτης σε αρκετές περιοχές του νομού. Όπως και έγινε δηλαδή).

Τώρα από αύριο Μεγάλη Τετάρτη και έως και την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός ναι μεν θα είναι γενικά ήπιος στα μέρη μας ΑΛΛΑ και ταυτόχρονα ΕΝ ΜΕΡΗ άστατος. Τι θα πει αυτό ; 

Ότι ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ κατά την παραπάνω συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχει πιθανότητα ΓΙΑ ΛΙΓΟΣΤΑ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα στην γωνιά μας (ΟΧΙ αξιόλογα φαινόμενα.  Κάποιο / κάποια γενικά μικρής χρονικής διάρκειας ΛΙΓΑ "περάσματα"  ψιχαλίσματος ή ψιλόβροχου ίσως και έως παροδικής βροχόπτωσης , αλλά όλα τα παραπάνω θα έχουν καθαρά ΤΟΠΙΚΟ / ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ).

 Ταυτόχρονα μέρα με την μέρα και όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ την Μεγάλη Παρασκευή θα πρέπει να υπάρξει κάποια μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την Χώρα των Φαιάκων (το πόσο αξιόλογη / έντονη ή όχι θα είναι αυτή , θα το μάθετε στις επόμενες αναρτήσεις). 

Ενώ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ο νοτιάς , επίσης όσο θα κυλούν οι "ίδιες" ημέρες θα ενισχύεται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ φθάνοντας στο ΜΕΓΙΣΤΟ των εντάσεών του μέσα στο διήμερο Μεγάλης Πέμπτης και Μεγάλης Παρασκευής , με ...ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΕΜΦΑΣΗ / ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΟΥ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας, να λαμβάνει χώρα εντός της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. 

Τέλος η θερμοκρασία ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα σημειώσει ΑΙΣΘΗΤΗ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ και θα βρεθεί ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας, στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την εποχή επίπεδα, μέχρι και την ημέρα του ΠΑΣΧΑ (θα "νιώσουμε" την άνοδο του υδραργύρου "περισσότερο" από την Μεγάλη Πέμπτη και ύστερα)! 

Τώρα θα μου πείτε για το Μεγάλο Σάββατο ή την Κυριακή του Πάσχα , τι λένε τα ΠΡΩΤΑ στοιχεία ;

 Και πάλι θα ξεκινήσω λέγοντάς σας, πως ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ αυτές ημέρες ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό! 

Η ημέρα εκείνη από τις δυο παραπάνω με τις περισσότερο όμορφες / καταπληκτικές καιρικές συνθήκες από άκρη σε άκρη στην γωνιά μας, θα είναι η ημέρα του Πάσχα ...ΟΧΙ βέβαια ότι το ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ περιμένουμε κάποια κακοκαιρία , απλά ακόμη έως και σήμερα , πάντα δηλαδή με τα στοιχεία της Μεγάλης Τρίτης ... ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει τελείως εάν ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της ημέρας αυτής μια δέσμη τοπικών νεφώσεων που διαφαίνεται να περνά από διάφορα τμήματα της Κέρκυρας θα καταφέρει ή όχι να δώσει κάποιο ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ / ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ φαινόμενο. 

Όσο για τους ανέμους ΚΑΙ τις δυο αυτές ημέρες ΔΕΝ θα πρέπει να δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα τόσο σε θάλασσα όσο και στη στεριά ... 

Τελειώσαμε λοιπόν με την ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του καιρού μέχρι και το ΠΑΣΧΑ. Τονίζω ξανά πως θα υπάρχουν τακτικές ενημερώσεις, σχετικά με την κάθε ημέρα ξεχωριστά και αναλυτικά , πάντα με τα πιο "φρέσκα" στοιχεία κάθε φορά! 

Τώρα, ας πάμε επιτέλους στην αυριανή ημέρα ... :)  ;) 

Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2022 : Αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας (αλλού στο νομό αυτά θα είναι αρκετά μεγάλα και αλλού αισθητά μικρότερα). Μάλιστα υπάρχει "μέτρια πιθανότητα" εντός της ημέρας , να υπάρξει ένα "πέρασμα" καθαρά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ / ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ενός ψιχαλίσματος ή κάποιου σύντομου ψιλόβροχου (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο).

Οι άνεμοι θα πνέουν πλέον παντού από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ (ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ με έμφαση περισσότερο κατά τόπους ιδιαίτερα σε κάποια υψώματα όσο αφορά την στεριά και σε συγκεκριμένα παραθαλάσσια / θαλάσσια σημεία που είναι πολύ πιο επιρρεπή στο νότιο ρεύμα όσο αφορά την θάλασσα , είναι πιθανό εντός του 24ωρου να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της , φθάνοντας αργά το μεσημέρι στα ΠΕΔΙΝΑ και παραθαλάσσια ΠΑΝΤΑ  ΚΑΤΑ  ΜΕΣΟ  ΟΡΟ τους 16 C. με 18 C. και ΠΙΟ τοπικά εκεί που θα "βοηθήσει" περισσότερο ο ήλιος , ΙΣΩΣ έως και τους 19 C. Ενώ στα ορεινά / ημιορεινά μας τους 12 C. με 14 C. και ΠΙΟ τοπικά μέχρι και τους 15 C. αντίστοιχα. 

Υψηλά θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας με πιθανότητα για σχηματισμό ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών  κατά περιόδους, σε διάφορα υψώματα και ορεινά / ημιορεινά τμήματα του νομού μας.

Εις το επανιδείν ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης , φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου