Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2022.

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! :)

Δεν έχει αλλάξει κάτι από εκείνα που σας έγραψα χθες Μεγάλη Τρίτη, σχετικά με την εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας, έως ΚΑΙ το Πάσχα.

Αυτή εδώ όμως την ανάρτηση σκέφτηκα να την κάνω περισσότερο για εκείνους που πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς τα λιμάνια του νομού μας , αφού , όπως ήδη σας έγραψα και χθες ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ οι ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και ενδέχεται να προκύψουν κάποια προβλήματα στον απόπλου ΚΑΠΟΙΩΝ πλοίων σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ λιμάνια της γωνιάς μας, εντός τους ερχόμενου 48ωρου !!

Το ΜΕΓΙΣΤΟ λοιπόν της έντασης των νοτιάδων το περιμένουμε "χονδρικά" για ένα περίπου 24ωρο, γενικότερα στα μέρη μας ... Αναλυτικότερα, όσες / όσοι σκοπεύετε να ταξιδέψετε από και προς τα λιμάνια του νομού μας , να ξέρετε ότι από το μεσημέρι / απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21/04/2022 καθ ' όλη την διάρκεια της νύχτας που θα ακολουθήσει , αλλά και ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ το απόγευμα / ΝΩΡΙΣ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22/04/2022 είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες "αναταράξεις" στον απόπλου κάποιων πλοίων (αναφέρομαι στις γνωστές μας "παντόφλες") στα διάφορα λιμάνια μας ,καθώς ... Οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι ανά διαστήματα θα φθάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφώρ , με κατά περιόδους στιγμιαίες ριπές και στα 8 μποφώρ. Οπότε πριν ταξιδέψετε καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ κυρίως υψώματα / λόφους / ορεινά και ημιορεινά τμήματα όσο αφορά την ξηρά και σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ στα ανοιχτά και παραθαλάσσια κατά μήκος ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ της δυτικής πλευράς του νομού μας , οι στιγμιαίες ριπές των νοτιάδων ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ δεν αποκλείεται να αγγίζουν και τα 9 μποφώρ (με υπαρκτή την πιθανότητα πάρα, πάρα, πολύ μεμονωμένα να παρατηρηθεί και κάποια / κάποιες στιγμιαίες ριπές στα 10 μποφώρ) !!

Κατά τα άλλα θα υπάρξει (όπως σας έγραψα και χθες ξανά) ΣΤΑΔΙΑΚΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης από αύριο Μεγάλη Πέμπτη με ΚΟΡΥΦΩΣΗ του φαινομένου εντός της Μεγάλης Παρασκευής (αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα) ! Γι ' αυτό όλες και όλοι εσείς που πάσχετε από αλλεργίες της εποχής, άσθμα κτλ. καλό θα είναι να είστε πιο προσεκτικοί τις επόμενες δυο ημέρες. 

Εννοείτε ότι  ΔΕΝ πλένουμε τα αμάξια μας ΠΡΙΝ το Μέγα Σάββατο, αφού μέσα στο ερχόμενο 48ωρο, θα έχουμε ορισμένες πολύ τοπικές και λιγοστές λασποψιχάλες έως και κάποια πολύ τοπική λασποβροχούλα ("ότι πέφτει και όπου πέφτει", δηλαδή είτε ψιχαλίσματα / σύντομη ασθενής βροχούλα θα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κοκκινόχωμα. Τα παραπάνω φαινόμενα τονίζω και πάλι ότι θα είναι λιγοστά , τοπικού χαρακτήρα και φυσικά ΟΧΙ αξιόλογα).

Η θερμοκρασία από αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα σημειώσει βαθμιαία ΑΙΣΘΗΤΗ άνοδο από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων, τόσο ως προς τις μέγιστες , όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

Μέσα στο Μέγα Σάββατο προοδευτικά η καλοκαιρία θα "εδραιωθεί" και από εκεί και ύστερα  (απόλυτα "στεγνός καιρός" για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εννοείται ότι θα έχουμε καλοκαιρία ΚΑΙ όλες τις ημέρες του Πάσχα) ΔΕΝ θα υπάρξει  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τουλάχιστον από πλευράς καιρού ΠΟΥΘΕΝΑ στο τόπο μας (καλοτάξιδες θάλασσες από άκρη σε άκρη ) για αρκετές συνεχείς ημέρες !! 

Επιμέλεια :  Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου