Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό του επόμενου τριημέρου στα μέρη μας... 

Για αύριο Παρασκευή 29/04/2022: Ύστερα από τις συνεχιζόμενες λιακάδες των τελευταίων ημερών, θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να υπάρξει ΚΑΠΩΣ περισσότερη συννεφιά εντός του 24ωρου ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (ΔΕΝ θα λείψουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας, απλά αλλού στο νομό αυτά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και αλλού "αισθητά" μικρότερη). Παράλληλα ακόμη ένα στοιχείο του καιρού για αύριο θα είναι η σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της ΜΙΚΡΗΣ μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας. Μάλιστα όλο αυτό το "καιρικό κοκταίηλ" νεφώσεων κατά τόπους πιο πυκνών και σχετικής θολούρας στην ατμόσφαιρα είναι ΠΙΘΑΝΟ να δώσει ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ένα "πέρασμα" μιας ΣΥΝΤΟΜΗΣ λασποψιχάλας / λασποψιλόβροχου ή απλά ορισμένων λασποσταγόνων (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και ΑΝ τελικά καταφέρει να συμβεί).

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ ΤΟΠΙΚΑ στο νομό μας, θα πνέει ένα ανατολικό ρεύμα (γενικά ανατολικών διευθύνσεων) στα 3 με 4 και ΙΣΩΣ σε ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ μέχρι και τα 5 μποφώρ. Αντίθετα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ σημεία της γωνιάς μας θα βγάλει ένα βορειοδυτικό ρεύμα το μεσημέρι - απόγευμα, με τις ίδιες και πάλι όμως , χαμηλές εντάσεις.

Όσο για την θερμοκρασία , παρόλο τις κάπως περισσότερες τοπικές συννεφιές, αυτή ΔΕΝ αναμένεται να παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή (πάντα συγκριτικά με την Πέμπτη). 

Για το Σάββατο 30/04/2022: Αναμένεται γενικά ΜΕΡΙΚΩΣ νεφελώδης ουράνιος θόλος στο ΣΥΝΟΛΟ της Χώρας των Φαιάκων και κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Οπότε ανά διαστήματα θα έχουμε παντού και περιόδους ηλιοφάνειας. Η πιθανότητα την ημέρα αυτή να βγάλει κάποια πολύ τοπική ψιχάλα ανέρχεται μόλις γύρω στο 20% , πάντα βέβαια με τα στοιχεία της Πέμπτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ και ...Πιο τοπικά από διάφορες διευθύνσεις το πολύ έως τα 3 μποφώρ. Άρα και πάλι καλοτάξιδες θα είναι από άκρη σε άκρη οι θάλασσές μας.  

Σχεδόν αμετάβλητη θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και την ημέρα αυτή ! 

Τέλος για την Πρωτομαγιά (Κυριακή του Θωμά) 01/05/2022 : Δυστυχώς ακόμη μέχρι και αυτή την ώρα που σας γράφω (βράδυ Πέμπτης 28/04/2022) ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει "εντελώς" το "καιρικό τοπίο" για εκείνη την ημέρα... Έτσι θα σας δώσω την πιο πιθανή εξέλιξη που δίνουν πάντα τα στοιχεία της Πέμπτης για τότε και εάν προκύψει κάποια "αξιόλογη" αλλαγή με τα νεότερα στοιχεία που θα μας έρθουν στην πορεία (αύριο ή και μεθαύριο) θα σας ενημερώσω ξανά !!  ;)

ΔΕΝ διαφαίνεται πάντως κάποια "σημαντική" μεταβολή του καιρού στην περιοχή μας. Ωστόσο φαίνεται πως εντός του 24ωρου (με τα σημερινά στοιχεία περισσότερο προς / κατά το δεύτερο μισό αλλά και τη νύχτα που θα ακολουθήσει) κατά τόπους οι υπάρχουσες διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές που θα υπάρχουν κατά περιόδους και θα εναλλάσσονται και με διαστήματα ηλιοφάνειας, θα έχουν την τάση να πυκνώνουν περισσότερο και ... ΔΕΝ αποκλείεται να καταφέρουν να δώσουν ΛΙΓΑ τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποια ψιχάλα ή ίσως και μικρής διάρκειας βροχόπτωση). Κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο, (όπως άλλωστε ήδη τόνισα και παραπάνω) με τα αυριανά στοιχεία, που θα έχουμε στην διάθεσή μας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Οπότε όπως και τις προηγούμενες δυο ημέρες , έτσι και την Κυριακή παραμένει η "ηρεμία" στις θάλασσές μας (αυτό για τους ναυτικούς και τους ψαράδες του τόπου μας).

Ο υδράργυρος ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πρέπει να υποχωρήσει κατά δυο με τρεις βαθμούς (κατά μέσο όρο και εννοείται εκεί που θα "βοηθήσει" περισσότερο η έλευση των νεφώσεων).

Πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε , αξίζει να αναφέρω πως έστω και σε ΜΙΚΡΕΣ ποσότητες η Αφρικάνικη σκόνη θα παραμείνει κυρίως στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω την περιοχή μας και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (κατά διαστήματα και κατά τόπους θα συνεχίσει να γίνεται αντιληπτή η γνωστή μας , σχετική θολούρα).  :) 

Επιμέλεια :  Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου