Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

 Βόρειο  Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο (δηλαδή για αύριο Σάββατο 10/02/2024 και μεθαύριο Κυριακή 11/02/2024).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ... 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!! :) 

Όχι ΔΕΝ είναι ανέκδοτο, ύστερα από ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΑΒΡΟΧΙΑΣ στην καρδιά της... Κατά τα άλλα πιο βροχερής περιόδου τους έτους... ΝΑΙ θα βρέξει, επιτέλους αξιόλογα , στο νομό μας!! 

Έτσι αφού "χορτάσαμε και με το παραπάνω" τις παρατεταμένες άκρως Ανοιξιάτικες λιακάδες , στην καρδιά ενός "υποτιθέμενου Χειμώνα" ... "Ο οποίος πρακτικά ΔΕΝ ήρθε ποτέ" αλλά ΜΟΝΟ κατά περιόδους μας χάρισε ΛΙΓΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ / ΛΙΓΕΣ Χειμωνιάτικες "πινελιές" (μερικών ημερών ΣΥΝΟΛΙΚΑ), μέσα σε ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ "Φθινοπωρο / Ανοιξιάτικο σκηνικό" (ΜΟΝΙΜΩΝ υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών , με ΛΙΓΟΣΤΑ "πολύ μικρά διαλείμματα ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ θερμοκρασιακών τιμών ενδιάμεσα")...

Θα περάσουμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ (αφού ΚΑΙ ΑΥΤΗ η κακοκαιρία ΔΕΝ θα κρατήσει για πολύ, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες φέτος) ΣΕ ΕΝΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ που στην ουσία ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΚΑΙΡΟΥ / ΒΑΡΕΤΟΚΑΙΡΙΑΣ "θα καταφέρει" επιτέλους να βρέξει "αξιοπρεπώς" στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας!!

Ας είναι λοιπόν , αφού ούτε και φέτος , όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι, ο Χειμώνας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τους μήνες που "του ανήκουν από ημερολογιακής πλευράς" ΔΕΝ μας τίμησε / ΔΕΝ θα μας τιμήσει με την παρουσία του (άσχετα τι ακολούθησε πέρσι στην συνέχεια , ή τι θα μπορούσε να συμβεί και φέτος αργότερα... Αφού αυτά θα ανήκουν πλέον "στους  Ανοιξιάτικους τουλάχιστον από ημερολογιακής πλευράς μήνες")... ;)

Καλό είναι να έχουμε "αυτά τα Φθινοπωρινά διαλείμματα" ειδικά τώρα που έχουμε να "βραχούμε" ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ... 

Οπότε ουσιαστικά εάν θέλουμε να μιλήσουμε με "ειλικρίνεια" , η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ κακοκαιρία που μας έρχεται ΔΕΝ θα αποτελεί κακοκαιρία ΑΛΛΑ "καλοκαιρία" για το νομό Κέρκυρας , μιας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "θα βραχούμε αξιοπρεπώς" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (αρκεί να σας θυμίσω, ότι η τελευταία φορά που ανάλογο οργανωμένο βροχοφόρο σύστημα μας απασχόλησε ήταν ... Το τριήμερο των ΦΩΤΩΝ / από τις 06/01/2024 έως και τις 08/01/2024. Τότε ήταν η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που "έβρεξε χορταστικά" παντού στο νομό μας. Άρα με μια απλή μαθηματική πράξη, μπορείτε να "καταλάβετε" για τι κατάσταση μιλάμε) !! :)

Συγνώμη εάν σας κούρασα λιγάκι με την πιο πάνω "παρένθεση". Απλά πιστεύω, πως κάποιες φορές οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην "κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλά μας"! :)  ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν... 

Για αύριο Σάββατο 10/02/2024 : ΣΤΑΔΙΑΚΑ η συννεφιά "θα πάρει το πάνω χέρι" από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων. Δηλαδή, όσο θα κυλούν οι ώρες μέσα στην ημέρα, τόσο "πιο μουντός / συννεφιασμένος" θα γίνεται ο ουράνιος θόλος, πάνω από την περιοχή μας (δεν αποκλείεται ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ να κάνει την εμφάνισή του και ο ήλιος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας).

Ωστόσο καθ ' όλη την διάρκεια της ημέρας , παρόλο τις συννεφιές ΔΕΝ αναμένουμε ΠΟΥΘΕΝΑ στον τόπο μας να βρέξει. Με λίγα λόγια μας περιμένει ακόμη μια "στεγνή" ημέρα ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Σάββατο ("η τελευταία" αυτής της μεγάλης / παρατεταμένης / αφύσικα "στεγνής περιόδου" που βιώσαμε και που έχει κάνει το έδαφος στα μέρη μας να μοιάζει "με τσιμέντο" Φλεβάρη μήνα)!! 

Πάντως ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ και ύστερα υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να εκδηλωθούν ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές σε διάφορα τμήματα του νομού μας (δηλαδή ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ επιλεκτικά και γενικά ΛΙΓΑ πράγματα ΟΧΙ αξιόλογα).  

Οι άνεμοι από αύριο Σάββατο και για περίπου 36 ώρες θα παρουσιάσουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ στην ευρύτερη ζώνη του βορείου Ιονίου!!

Ήδη από την ΑΡΧΗ / ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ του Σαββάτου οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 5 με 6 μποφώρ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας. Ενώ σχετικά γρήγορα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα ξεκινήσουν να προσεγγίζουν ΚΑΙ τα 7 μποφώρ ανά διαστήματα. 

Μάλιστα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας και μετέπειτα ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ οπωσδήποτε θα πρέπει να καταγραφούν ακόμη και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ κατά περιόδους (Ενώ ειδικά από το απόγευμα και ύστερα / κυρίως μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει, προσωπικά περιμένω ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΙΑ που είναι συνήθως πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού , ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές να αγγίζουν και τα επίπεδα θύελλας ανά διαστήματα, δηλαδή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 9 μποφώρ / ΙΣΩΣ για λίγο ακόμη και τα 10 μποφώρ. Αναφέρομαι ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πάντα / δηλαδή ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ή γενικότερα "σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  κυρίως ανοιχτά μέρη" είτε στην θάλασσα ή στην στεριά που λόγω ανάγλυφου ή προσανατολισμού συνήθως "ευνοούνται" περισσότερο κάθε φορά , από την "δύναμη" του νοτιά. Εννοείται λοιπόν, ότι  ΔΕΝ θα φυσά "με την ίδια  δύναμη / μανία" παντού στο νομό μας... Μιας και κάθε γωνιά , πάνω στο νομό μας,  "συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε καιρό").

Ο υδράργυρος ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΑ παρόλο τους ανέμους και τις συννεφιές ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμανθεί ΞΑΝΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ (παρόμοια με αυτά όλων των τελευταίων ημερών / για να μην πω, εβδομάδων). Απλά Η ΑΙΣΘΗΣΗ "της ΣΧΕΤΙΚΗΣ ψύχρας" θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ εξαιτίας των δυνατών ανέμων ("αστεία πράγματα βέβαια, για Φλεβάρη μήνα"). 

Για μεθαύριο Κυριακή 11/02/2024: Η συννεφιά θα "έχει το πάνω χέρι" κατά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διάρκεια της Κυριακής μας. Και πάλι όμως δεν αποκλείεται , μέσα στην ημέρα, να υπάρξουν περιοχές που ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ "θα δουν για λίγο και τον ήλιο".

Παρολ ' αυτά ΑΡΧΙΚΑ (δηλαδή τα χαράματα καθώς και τις πρωινές / ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΈΣ και μεσημεριανές / πρώτες απογευματινές ώρες) απλά υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές (δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ / ΛΙΓΑ πράγματα και ΟΧΙ αξιόλογα).

Όμως, όσο θα περνούν οι ώρες και θα οδεύουμε πλέον ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ της ημέρας και μετά... 

Περιμένουμε ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ των καιρικών συνθηκών σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομό μας πια ("από πλευράς φαινομένων πάντα")...

Άρα από εκεί και μετέπειτα οι βροχές θα λάβουν ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα είναι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. Παράλληλα θα πρέπει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να εκδηλωθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ σποραδικές καταιγίδες ή μπόρες που ΤΟΠΙΚΑ θα είναι ΕΝΤΟΝΕΣ! Τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα έχουν "την μορφή περάσματος", δηλαδή ΔΕΝ θα διαρκούν και πάρα πολύ.

Πάντως αν και... Όπως είπαμε θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από βροχές ή μπόρες / σποραδικές καταιγίδες που ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΩΣ να είναι ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ κατά την διάρκεια της ημέρας (πριν την δύση του ηλίου). "Η μεγαλύτερη ποσότητα νερού" δείχνει να πέφτει γενικότερα προς / από το βράδυ και ιδιαίτερα αργότερα μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει. Αυτό γιατί τότε θα υπάρξει περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων... "Η οποία θα βοηθήσει" στην εκδήλωση ακόμη περισσότερων , πιο εκτεταμένων και μεγαλύτερης διάρκειας φαινομένων. 

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν με τις ίδιες πολύ δυνατές έως κατά τόπους σφοδρές εντάσεις του Σαββάτου ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ / ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Κυριακής , φθάνοντας ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ του νομού μας τα 5 με 6 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ. Ενώ οπωσδήποτε ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να καταγραφούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ακόμη και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ κατά περιόδους (επίσης προσωπικά περιμένω ΞΑΝΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΙΑ που είναι συνήθως πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού , ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές να αγγίζουν και τα επίπεδα θύελλας ανά διαστήματα, δηλαδή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 9 μποφώρ / ΙΣΩΣ για λίγο ακόμη και τα 10 μποφώρ. Αναφέρομαι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πάντα / δηλαδή ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ή γενικότερα "σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  κυρίως ανοιχτά μέρη" είτε στην θάλασσα ή στην στεριά που λόγω ανάγλυφου ή προσανατολισμού συνήθως "ευνοούνται" περισσότερο κάθε φορά , από την "δύναμη" του νοτιά. Εννοείται λοιπόν, ότι  ΔΕΝ θα φυσά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ "με την ίδια  δύναμη / μανία" παντού στο νομό μας. Αφού όπως είπαμε , κάθε γωνιά , πάνω στο νομό μας,  "συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε καιρό").

 ΟΣΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ και ύστερα, τόσο οι άνεμοι ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ "θα αρχίσουν να πέφτουν". Οπότε μέχρι ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ θα έχουν παρουσιάσει ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση ΠΑΝΤΟΥ! 

Η θερμοκρασία ΚΑΙ την Κυριακή παρόλο τον άστατο και ανεμώδη καιρό θα "προλάβει" εξαιτίας των νοτιάδων να ανέβει για πολλοστή φορά ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ του "φυσιολογικού" για τον μήνα "που τουλάχιστον δείχνουν τα ημερολόγιά μας".

Έτσι ΚΑΙ την Κυριακή μέσα στην ημέρα, οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα φθάσουν ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας ΞΑΝΑ τους 16 C. με 17 C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ακόμη και 18 C. (ΙΣΩΣ για λίγο παρατηρηθούν και λίγα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ 19αρια C.)

Παράλληλα ακόμη και μέσα στη νύχτα του Σαββάτου / τα χαράματα της Κυριακής, λόγω των νοτιάδων και της συννεφιάς, η θερμοκρασία θα βρεθεί ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΑ για τούτη την εποχή επίπεδα...

Με τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας να ΜΗΝ "πέφτουν" κάτω από τους 11 C. με 12 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και τους 13 C. με 14 C. (μάλιστα σε ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ επίπεδο, δεν αποκλείεται τα θερμόμετρα , ακόμη και αργά μέσα στη νύχτα να βρίσκονται σταθερά από τους 15 C. ΚΑΙ ΠΑΝΩ)!!!

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη, ως είθισται λόγω υψομέτρου, υπολογίστε τρεις με τέσσερις βαθμούς και "στα "πολύ ψηλά" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο (πάντα κατά μέσο όρο, όλα αυτά) , τόσο κατά την διάρκεια της νύχτας , όσο και την ημέρα (ΚΑΙ ΕΚΕΙ βέβαια θα μιλάμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ για θερμοκρασίες αρκετά υψηλότερες του "κανονικού" για την εποχή που βρισκόμαστε). 

Κυρίως από τη νύχτα της Κυριακής ΠΡΟΣ την Δευτέρα θα αρχίσει μια ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας. Μην φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο όμως φίλες και φίλοι, δηλαδή κάποιο "Χειμωνιάτικο κρύο"... Που τέτοια τύχη! Απλά "λίγο περισσότερη ψύχρα" ("τύπου Νοέμβρη").

 Πάντως εξαιτίας των δυνατών ανέμων, των φαινομένων και της υψηλής σχετικής υγρασίας, η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας θα είναι πιο έντονη από εκείνες "τις πραγματικές θερμοκρασίες" που θα δείχνουν την ίδια ώρα τα θερμόμετρά μας και θα είναι ΞΑΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ του "φυσιολογικού" για την εποχή που βρισκόμαστε. 

Κατά τα άλλα ΟΛΟ το ερχόμενο 48ωρο τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν εξαιρετικά υψηλά ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας, ενώ ταυτόχρονα θα σχηματίζονται ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες σε διάφορα υψώματα και γενικότερα στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη, που ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ από τα προαναφερθέντα τμήματα , θα είναι ΑΡΚΕΤΑ ΠΥΚΝΕΣ!

Παράλληλα ΚΑΙ τις δυο ημέρες θα υπάρξει κάποια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα, πάνω από την περιοχή μας, η οποία "θα είναι περισσότερη" την Κυριακή. Αυτό θα οφείλετε στην μέτρια μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς το Βόρειο Ιόνιο. Γι ' αυτό ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ οι βροχές ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ δεν αποκλείεται να έχουν την μορφή "λασποβροχής" (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ των φαινομένων αυτό όμως ).

Τέλος πριν σας αφήσω για σήμερα, αξίζει να πούμε ότι αν και ΔΕΝ περιμένουμε "κάτι το τρομερό ή το πρωτοφανές" αλλά απλά μια "κλασική κακοκαιρία Φθινοπωρινού τύπου" (που κάποτε αποτελούσε ΑΠΟΛΥΤΗ "ρουτίνα" τέτοια εποχή και "μας ερχόταν πολύ συχνότερα", μέσα στην πιο βροχερή περίοδο του έτους) , παρολ ΄αυτά χρήζει μια στοιχειώδη προσοχή πρώτα απ ' όλα ο άνεμος , όπου ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας ... Θα φθάσει ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ σε επίπεδα θυέλλης (αναφέρομαι πάντοτε στις στιγμιαίες ριπές του)...

Και στην συνέχεια στην... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έντονη βροχόπτωση, όπου ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα συνοδεύεται ΤΟΠΙΚΑ από σφοδρούς ριπαίους ανέμους ("δυνατό ανεμόβροχο"). Υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ πιθανότητα και για ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΟΔΙΚΗ χαλαζόπτωση. 

Καλό βράδυ Παρασκευής! Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχουμε... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Η παρακάτω φωτογραφία με την "ανεμώδη παραλιακή της Γαρίτσας" στην Πόλη της Κέρκυρας είναι από την σελίδα "villa danai" εδώ στο FB. :) Ανάλογη εικόνα θα παρουσιάζει και αυτή, όπως και άλλες γωνιές του τόπου μας, το ερχόμενο 48ωρο!

Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου