Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο τριήμερο (δηλαδή από αύριο Δευτέρα 26/02/2024 ΕΩΣ ΚΑΙ την Τετάρτη 28/02/2024)... 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ (πάντα αναφέρομαι αποκλειστικά, "στα φαινόμενα") με... Τι άλλο; Πέρα από τις "τόσο γνώριμές μας φέτος" ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (όπως αστειευόμενος σας λέω και ξαναλέω  τόσο καιρό πια, άντε να "αλλάξει ο μήνας" για να έχουμε "τάχα μου μια δικαιολογία" για την φετινή "θερμοκρασιακή κατάντια μας")!  ;)  :)  :(

Αναλυτικότερα λοιπόν...

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ περιμένουμε ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ που θα εναλλάσσονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ από κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας". 

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ λοιπόν, ο καιρός μας "θα κρατηθεί στεγνός" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του επόμενου τριημέρου ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ υπάρχει μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (που ΔΕΝ υπερβαίνει το 15 % με 20 % , αστεία πράγματα δηλαδή) ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ "να ψιχαλίσει / να πέσουν κάποιες σταγόνες άνευ σημασίας" ("αστεία πράγματα" λέω ξανά. Απλά εδώ όπως χρόνια τώρα γνωρίζετε, είμαστε "της λεπτομέρειας", τι να κάνουμε). 🙂 🙂
ΜΟΝΟ την Δευτέρα ΝΩΡΙΣ το πρωί ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΤΟΠΙΚΑ να σημειωθεί ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Δηλαδή κάποια παροδική "βροχούλα ή ψιλόβροχο".

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ (αύριο Δευτέρα) θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ, φθάνοντας αργότερα μέσα στην ημέρα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ και τα 5 μποφώρ. 

Ενώ από την Τρίτη "θα στραφούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε νότιους - νοτιοανατολικούς" , φθάνοντας τα 3 με 4 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ τα 5 μποφώρ... ΑΛΛΑ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ ανά διαστήματα.

Ωστόσο την Τετάρτη φαίνεται να ενισχύονται ακόμη λίγο... Φθάνοντας τα 4 με 5 μποφώρ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ... ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και τα 6 μποφώρ... ΑΛΛΑ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 7 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Ο υδράργυρος... Τι "πιο φυσιολογικό για φέτος" ,φυσικά και παραμένει σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...

Φέτος φίλες και φίλοι, στην κυριολεξία είναι η χρονιά που όταν θα έρθει ΚΑΙ "από ημερολογιακής πια πλευράς" η Άνοιξη (δηλαδή ΟΧΙ μόνο "θερμοκρασιακά", που έχουμε Άνοιξη μήνες τώρα, έτσι και αλλιώς)...

Πραγματικά , η "πιο σωστή ευχή"  θα είναι... "Καλή ΣΥΝΕΧΕΙΑ της Άνοιξης".  😀 😀 😞 

Έτσι ΚΑΙ το ερχόμενο τριήμερο περιμένουμε ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΈΣ που στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα κυμανθούν μεταξύ 17 C. με 18 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 19 C. με 20 C.  

Μάλιστα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ βαδίζοντας προς / κατά την διάρκεια της ερχόμενης Τετάρτης ( και ΟΧΙ μόνο τότε, βέβαια) δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ να παρατηρηθούν ακόμη και 21 C. (ΙΣΩΣ και κάποιο  μεμονωμένο 22 C. ΕΚΕΙ). 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη θα έχουμε για πολλοστή φορά ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ πολύ υψηλότερες "του φυσιολογικού για την εποχή" ΚΑΙ ΕΚΕΙ... 

Για παράδειγμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ βαδίζοντας ΠΡΟΣ /  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ερχόμενης Τετάρτης ακόμη και εκεί πάνω αργά το μεσημέρι, θα πρέπει να παρατηρηθούν... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 14 C. με 15 C. ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 16 C. ("απίστευτες  / αφύσικες παρατεταμένες θερμοκρασιακές καταστάσεις φέτος").

Διατηρούνται τα πολύ υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το επόμενο τριήμερο (με μεγαλύτερη έμφαση την Τρίτη και την Τετάρτη), με την πιθανότητα για τον σχηματισμό ΚΑΠΟΙΩΝ  ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών σε διάφορα τμήματα του τόπου μας, να παραμένει ΑΥΞΗΜΕΝΗ (ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές, αλλά στην συνέχεια αυστηρά μόνο σε διάφορα υψώματα , καθώς και γενικότερα κατά τόπους στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη).

 Τέλος, πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, αξίζει να αναφέρω, πως και τα τελευταία / σημερινά στοιχεία , "επιμένουν για ακόμη ένα Φθινοπωρινό διάλειμμα / δηλαδή μια ακόμη Φθινοπωρινή αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό" ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της επόμενης Πέμπτης 29/02/2024 με... Κατά πάσα πιθανότητα πάλι ΚΑΠΟΙΕΣ τοπικές βροχές και νοτιάδες.

Ακόμη όπως είναι φυσικό, είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ "από προγνωστικής πλευράς" για να γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες , από τώρα για τότε (δηλαδή "την διάρκεια της επόμενης καιρικής μεταβολής ή την ένταση / έκταση των φαινομένων" κτλ.)

Θα τα μάθετε όλα "στην ώρα τους", έγκαιρα και όσο το δυνατόν πιο έγκυρα, πάντα! :) 

Όμορφο βράδυ Κυριακής σε όλες και όλους και καλή νέα εβδομάδα να έχουμε, από αύριο Δευτέρα, φίλες και φίλοι... 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου