Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ανοιξιάτικης καλοκαιρίας συνέχεια, με τις λιακάδες να συνεχίζονται και...  

ΚΥΡΙΩΣ  ΤΙΣ  ΥΨΗΛΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ θερμοκρασίες να διατηρούνται, όπως άλλωστε συμβαίνει κατά ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ των τελευταίων μηνών πλέον ("άντε να αλλάξει ο μήνας, για να έχουμε τάχα μου, μια δικαιολογία πια")!!  :( 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το ερχόμενο τριήμερο (δηλαδή από αύριο Παρασκευή 16/02/2024 και ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την Κυριακή 18/02/2024)...

ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ θα συνεχιστούν ΟΙ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ σε ολόκληρο το νομό μας φίλες και φίλοι!!

Οπότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ την Κυριακή παραμένει ακριβώς "το ίδιο καιρικό μοτίβο" στο τόπο μας (ως είχε δηλαδή και τις τελευταίες τρεις ημέρες), με...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΟΝΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ από άκρη σε άκρη (ΜΟΝΟ την Κυριακή ΙΣΩΣ "λίγα συννεφάκια άνευ σημασίας, μας τιμήσουν ΓΙΑ ΛΙΓΟ με την παρουσία τους"). 

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν ΝΑ ΜΗΝ δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα και σε στεριά , αφού θα πνέουν ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Έτσι περιμένουμε κατά την διάρκεια της ΝΥΧΤΑΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ακόμη και νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία και στα υπόλοιπα ασθενείς ανέμους.

Και ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ή ΤΟΠΙΚΑ /  ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα "βγάζει ένα βορειοδυτικό ρεύμα" στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ το μεσημέρι-απόγευμα ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ).

Ο υδράργυρος κλασικά... Που αλλού? 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το μήνα / εποχή που συνεχίζουν να δείχνουν ακόμη τα ημερολόγιά μας (ξέρω είναι ίσως "βαρετό" να λέμε τα ίδια συνέχεια, αλλά αφού έτσι έχουν τα πράγματα, τι να κάνω φίλες και φίλοι).

Άρα λοιπόν αργά το μεσημέρι περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 16 C. με 17 C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το Σαββατοκύριακο έως ΚΑΙ 18 C.

Παράλληλα ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται (περισσότερο το Σαββατοκύριακο) να δούμε ακόμη και 19 C. ή στον αντίποδα ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία μέχρι και 15 C.

Στην ορεινή  / ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 13 C. με 14 C. και στα "πολύ ψηλά κατοικημένα τμήματα" έως και 12 C. την ίδια ώρα (και ΓΙΑ ΕΚΕΙ οι συγκεκριμένες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές σαφώς και είναι "υψηλότερες του φυσιολογικού για την εποχή").

Τέλος αρκετή ψύχρα έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο θα έχει τις νύχτες  / νωρίς τα πρωινά μας, εξαιτίας της ξαστεριάς... Μην φανταστείτε πάντως "κάτι το συγκλονιστικό" ,αφού τούτη την περίοδο του έτους θα μπορούσε "άνετα" να έχει και αρκετά περισσότερο "πραγματικά τσουχτερό κρύο" εκείνες τις ώρες... Ειδικά υπό συνθήκες ξαστεριάς και ασθενών ανέμων, όπως τώρα καλή ώρα. ;) 

Αναμένουμε λοιπόν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ  της τάξεως των 8 C. με 10 C. Και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 7 C. ή στον αντίποδα μέχρι και 11 C.

ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία ("κλειστές λεκάνες", λιβάδια, ρεματιές, παραποτάμιες ζώνες κτλ.) θα πρέπει να δούμε και  + 4 C. με  + 6 C. (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και + 2 με + 3 C. ΙΣΩΣ και + 1 C. Μερικο σχηματισμό πάχνης  / "δροσόπαγου" στην ΤΟΠΙΚΗ μας διάλεκτο περιμένουμε ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως σημεία).

 Στα ορεινά και ημιορεινά μας οσο αφορά τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές, σε γενικές γραμμές ισχύει το ίδιο με ότι θα επικρατεί την ίδια ώρα, στα προαναφερθέντα συγκεκριμένα "πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" της Κέρκυρας.

Ταυτόχρονα ΣΤΑΔΙΑΚΑ τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα "ανέβουν" ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών, με αποτέλεσμα ΕΙΔΙΚΑ το Σαββατοκύριακο να... 

Yπάρχει ΜΕΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να "επιστρέψουν εκείνες τις ώρες του 24ωρου" OI ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως ("συνήθως υπό αυτές τις συνθήκες") "πιο ευάλωτα" στις ομίχλες ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας.

Καλό σας βράδυ!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου