Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

 Καλό απομεσήμερο Κυριακής φίλες και φίλοι!!

ΔΕΝ έχει αλλάξει κάτι από εκείνα που γράφτηκαν εδώ (από τον γράφοντα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ μετεωρολόγο, προγνώστη Ιάκωβο Βασιλάκη) στην αναλυτικότατη ανάρτηση / πρόγνωση της Παρασκευής 09/02/2024 για το Σαββατοκύριακο που διανύουμε... ;) 

Έτσι "σε πείσμα" όλων εκείνων των διάσημων επαγγελματιών μετεωρολόγων στα διάφορα ΜΜΕ τις μεγάλες καιρικές σελίδες που "βλέπουν / παρακολουθούν, χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά" αλλά ακόμη ΚΑΙ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που... Όλα και όλοι τους "έταζαν" δυνατές / αξιόλογες βροχές στην περιοχή μας... ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ... Άλλοι από... 

Το πρωί της Κυριακής , άλλοι από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής και ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ακόμη ΚΑΙ από τη νύχτα του Σαββάτου...

Όπως έγραφε "η δική μας / η δική σας" πρόγνωση εδώ ... Τα "πιο αξιόλογα / τα πιο γενικευμένα" φαινόμενα (δηλαδή τις "καλύτερες βροχές και καταιγίδες") , τα περίμενα και σαφώς συνεχίζω να τα περιμένω ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ του ηλίου απόψε (ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το βράδυ και μετέπειτα μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ). 

Αρκεί μια ματιά , λίγο παρακάτω στην σελίδα μας, στην πρόγνωση της Παρασκευής, για να δείτε τι γράφτηκε τότε εδώ (δυο ημέρες πριν)! ;) 

Τώρα για να μην μακρηγορούμε και σας κουράζω... :)

Για την συνέχεια, δηλαδή αύριο Δευτέρα 12/02/2024 , το καιρικό μας σκηνικό θα παραμείνει ΑΣΤΑΤΟ.

Πράγμα που σημαίνει , ότι ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (άρα όχι συνεχόμενα) θα εκδηλώνονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ή ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες , ενώ ενδιάμεσα θα υπάρχουν και "καιρικά διαλείμματα / παύσεις των φαινομένων" (ως είθισται αλλού "αυτά",  θα είναι αρκετά μεγαλύτερης διάρκειας και αλλού, στον ίδιο πάντα όμως νομό, αισθητά μικρότερης χρονικής διάρκειας, με ΠΟΛΥ πιθανή και την ΜΕΡΙΚΗ  / ΜΙΚΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ενδιάμεσα).

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΤΟΠΙΚΗ  / ΠΑΡΟΔΙΚΗ χαλαζόπτωση (όπως επίσης και για ΛΙΓΑ αστραπόβροντα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ).

Οι εντάσεις των ανέμων "θα έχουν πια πέσει σημαντικά", συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε...

 "Νοτιαδάκι" και πάλι λοιπόν αύριο, αλλά ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΦΟΡΑ μόλις στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ (ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ δεν αποκλείονται και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Παράλληλα ο υδράργυρος αν και... Θα παρουσιάσει ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ...

Και πάλι όμως ΔΕΝ "θα καταφέρει" να αγγίξει "τα κανονικά για την εποχή επίπεδα"!

Έτσι από τα σημερινά γενικευμένα 17αρια C. και 18αρια C. (ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ "πιάσαμε" ακόμη και τους 19 C.) ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας ...

Aύριο απλά θα πάμε σε ΑΡΚΕΤΑ 16αρια C. ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ και 15 C. ΕΝΩ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ  ΚΑΙ 17 C. ή στον αντίποδα ΙΣΩΣ και 14 C. (πάντα αναφέρομαι στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα).

Δηλαδή από τον ΜΟΝΙΜΟ  Απρίλιο που είχαμε ΚΑΙ σήμερα Κυριακή, θα περάσουμε στο Νοέμβριο αύριο Δευτέρα (από πλευράς θερμοκρασίας πάντα).

Εις το επανιδείν! :) 

Τα παραπάνω λόγια γράφτηκαν στις 15:00 / μεσημέρι Κυριακής 11/02/2024.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου