Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

                                    Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ με ... "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ" αυτή την φορά όμως , προβλέπεται  για τις αμέσως επόμενες ημέρες !  :)  ;) 

Είναι Τρίτη 02/02/2021 και η σημερινή ημέρα ήταν και η τελευταία ημέρα βροχοπτώσεων στα μέρη μας, τουλάχιστον όσο αφορά το αμέσως επόμενο ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ (Τετάρτη 03/02 - Κυριακή 07/02/2021) το οποίο θα είναι "στεγνό" παντού στο νομό μας . Για πρώτη φορά φίλες και φίλοι , ύστερα από πραγματικά πάρα , πάρα πολλές ημέρες συνεχόμενων βροχοπτώσεων , ο καιρός θα μας κάνει την "τιμή" να ΜΗΝ βρέξει για πέντε ολόκληρα 24ωρα !!!  :)   :) 

Έτσι ΔΕΝ έχουμε και πολλά να αναλύσουμε τούτη τη φορά , για το παραπάνω "στεγνό" διάστημα που σας ανέφερα ... Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ συνολικά,  αλλά και με κάποιες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και κατά τόπους , που παροδικά και τοπικά,  πρόσκαιρα θα είναι κάπως πυκνότερες. Τα όποια σύννεφα όμως κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί τις αμέσως επόμενες 5 ημέρες, θα είναι ουσιαστικά άνευ σημασίας αυτή την φορά! 

Κατά τα άλλα κυρίως τις νύχτες και τα πρωινά τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα βρίσκονται στα ύψη (όπως άλλωστε τις τελευταίες πάρα πολλές ημέρες, όπου ήταν στα ύψη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου καθημερινά) και σταδιακά , ιδιαίτερα όσο θα βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο (αλλά εν μέρη και τις προηγούμενες από το Σαββατοκύριακο ημέρες) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας , αρκετές τοπικές ομίχλες.

Παράλληλα η θερμοκρασία μέρα με την μέρα ολοένα και θα παίρνει την "ανηφόρα" περισσότερο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Μάλιστα ιδιαίτερα ΠΡΟΣ καθώς ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου , θα μιλάμε για μέγιστες τιμές που κατά μέσο όρο και ανάλογα πάντα το ανάγλυφο της κάθε περιοχής , θα βρεθούν κατά 4 με 7 βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ για την εποχή που διανύουμε και σε ορισμένα κομμάτια της Χώρας των Φαιάκων θα θυμίσει "πρόωρη" Άνοιξη !! 

Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις και τοπικά δυτικών διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ. Στη συνέχεια πάντως και ιδιαίτερα από το Σάββατο και μετέπειτα θα στραφούν εκ νέου σε νοτιάδες . Γενικά στα 3 με 5 μποφώρ το Σάββατο. Ενώ μέσα στην Κυριακή όλα δείχνουν ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω φθάνοντας τα 6 και κατά πάσα πιθανότητα και τα 7 μποφώρ κατά τόπους. Αυτή η ενίσχυση του νοτιά θα είναι και ο "προάγγελος" της πολύ πιθανής μεταβολής του καιρού , με το "καλημέρα" της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς φυσικά για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες από σήμερα για 6 ημέρες μπροστά μας ...  ;) Γιατί εδώ ΔΕΝ λέμε λόγια του "αέρα" έτσι για να αποκτήσουμε πιο πολλά "κλικ" όπως αλλού , αλλά λέμε το καθετί στην ώρα του , έγκαιρα με όσο το δυνατόν γίνεται (με τα μέσα που διαθέτουμε) , μεγαλύτερη αξιοπιστία πάντα!

Χαρείτε λοιπόν τις αμέσως επόμενες ημέρες όπου άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ως "όψιμες" Αλκυονίδες ημέρες ! Εις το επανιδείν ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου