Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

                                        Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Οι κατά τόπους ιδιαίτερα ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, η διατήρηση των ήδη υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή που διανύουμε καθώς και η βαθμιαία πύκνωση των νεφώσεων θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού της αυριανής ημέρας (Κυριακή 07/02/2021), η οποία και θα είναι η τελευταία "στεγνή" ημέρα της ευχάριστης και αναγκαίας "καιρικής ανάπαυλας" των τελευταίων μερικών ημερών , που προηγήθηκε ...  :)

Αναλυτικότερα τώρα λοιπόν πάμε να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε καιρικά τις αμέσως επόμενες ώρες  και έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα μέρη μας. ;)  

Προοδευτική πιο γενικευμένη εμφάνιση αραιών νεφώσεων μέσα στη νύχτα απόψε (Σάββατο προς Κυριακή) που τοπικά θα είναι κάπως πυκνότερες. Παράλληλα σε διάφορα υψώματα της Κέρκυρας (υποψηφιότητα θέτουν και οι Οθωνοί , στα ψηλά τους) θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Όλα αυτά ισχύουν έως και το πρωινό της Κυριακής. Στη συνέχεια θολούρα στην ατμόσφαιρα , αφού θα ξεκινήσει  και κάποια σταδιακή μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας, παροδικά λίγη ηλιοφάνεια κατά τόπους που θα εναλλάσσεται με μπόλικες συννεφιές. Αργότερα όμως μέσα στην ημέρα η αυξημένη συννεφιά θα έχει πλέον πάρει το "πάνω χέρι" στις περισσότερες περιοχές του νομού μας. Παράλληλα σε σημεία στα ορεινά/ημιορεινά της Κέρκυρας (πιθανόν και στα ψηλότερα των Οθωνών) ορισμένες τοπικές ομίχλες ΙΣΩΣ να επιμείνουν... Μικρή πιθανότητα στο δεύτερο μισό του 24ωρου και κυρίως προς τις βραδινές και μετέπειτα ώρες - δηλαδή αργότερα μέσα στη νύχτα , μιας τοπικής ψιχάλας ή πρόσκαιρης τοπικής βροχούλας. Ελαφρώς μεγαλύτερη η πιθανότητα για τα παραπάνω , σε ορισμένα βορειότερα τμήματα του νομού, με έμφαση την ενδοχώρα της βόρειας Κέρκυρας και περισσότερο στα ορεινότερα κομμάτια.

Οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι μέσα στη νύχτα απόψε θα πνέουν γενικά στα 4 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ. Προς το χάραμα όμως και ιδιαίτερα αργότερα μέσα στην ημέρα αύριο σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά , φθάνοντας αρχικά τα 6 με 7 και ύστερα κατά τόπους και τα 8 μποφώρ. Από το απόγευμα αλλά και μετά κατά την διάρκεια της νύχτας που θα ακολουθήσει σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ  σημεία του νομού μας , τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά , ενδέχεται να παρατηρηθούν σφοδρότατες  ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ριπές νοτιάδων στα 9 και πιθανόν και στα 10 μποφώρ!

Ο υδράργυρος για μια ακόμη ημέρα παρόλο τους δυνατούς ανέμους και τις τοπικές συννεφιές , θα βρεθεί  κατά μέσο όρο 5 με 8 βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ για τούτη την περίοδο του έτους που βρισκόμαστε (αναφέρομαι πάντα στις μέγιστες τιμές).

P.S. Κατά την διάρκεια της Δευτέρας 08/02/2021 ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση , για την οποία θα μιλήσουμε αύριο με λεπτομέρειες ... ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου