Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

                                       Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ακόμη μια βροχερή ημέρα μας περιμένει , ο λόγος για την ... "Αυριανή"  (Τρίτη 09/02/2021). :)

Καλησπέρα σας !! ΔΕΝ μπορούσε να πάει καλύτερα η χθεσινή μου καιρική εκτίμηση για σήμερα Δευτέρα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό. Ας δούμε τώρα τι μας "μαγειρεύει" η καιρική "κουζίνα" για τις επόμενες ώρες και έως το βράδυ της Τρίτης ...  ;)

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  σχετική βελτίωση των καιρικών συνθηκών ήδη έχουμε τις τελευταίες ώρες , η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ερχόμενης νύχτας (νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη). Έτσι για ΚΑΠΟΙΕΣ  ΑΚΟΜΗ συνεχείς ΩΡΕΣ ΔΕΝ θα βρέξει ξανά , σχεδόν πουθενά και οι ήδη σαφώς αισθητά πιο ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΙ άνεμοι σε σχέση με το πρωινό μας (όπου τοπικά έπνεαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα , όπως αναμένονταν άλλωστε)  , θα παραμείνουν με τις ίδιες ΑΙΣΘΗΤΑ  ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ εντάσεις.

ΠΡΟΣ τα χαράματα της Τρίτης όμως μια άλλη ατμοσφαιρική διαταραχή θα μας πλησιάζει εκ δυσμάς ξανά , με αποτέλεσμα οι νοτιοδυτικοί άνεμοι σταδιακά να ενισχυθούν εκ νέου. Έτσι αύριο κατά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ διάστημα της ημέρας θα είναι ενισχυμένοι , φθάνοντας τα 5 με 6 και κατά περιόδους ΤΟΠΙΚΑ τα 7 μποφώρ. Όμως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά παροδικά ενδέχεται να υπάρξουν ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ριπές ανέμων και στα 8 μποφώρ. Παρόλο αυτά ΠΡΟΣ το τέλος της ημέρας και ιδιαίτερα στη συνέχεια οι άνεμοι θα γίνουν πιο δυτικοί και βαθμιαία θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Ταυτόχρονα ζυγώνοντας την αυγή της Τρίτης θα ξεκινήσουν και πάλι να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα καθώς θα κυλούν οι ώρες μέσα στην αυριανή ημέρα, θα γίνονται πιο γενικευμένα, ενώ παράλληλα θα σημειωθούν και τοπικές μπόρες/καταιγίδες οι οποίες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι ΕΝΤΟΝΕΣ! Αυξημένη παραμένει και για αύριο η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης... Πάντως τη νύχτα της Τρίτης (περισσότερο αργά) τα φαινόμενα προοδευτικά θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει ΣΧΕΤΙΚΗ βελτίωση.

Ο υδράργυρος και αύριο παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με σήμερα Δευτέρα. Έτσι παρόλο τους τοπικά  δυνατούς ανέμους αλλά και τις τοπικές βροχές,  οι μέγιστες τιμές θα βρεθούν και αύριο λίγο έως σε ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ αρκετά ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ του "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ" για την εποχή που διανύουμε, με τον καιρό δηλαδή γενικά να διατηρείται "σχετικά μαλακός."  ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου