Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

                                 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Σε τροχιά εξαιρετικά άστατου καιρού κατά το μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας. Σταδιακή σημαντική επιδείνωση τις αμέσως επόμενες ώρες με ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που θα απασχολήσει και αρκετά μεγάλο κομμάτι της αυριανής ημέρας (Δευτέρα 08/02/2021).

Αναλυτικότερα λοιπόν φίλες και φίλοι πάμε να δούμε τι μας περιμένει από καιρικής πάντα πλευράς ... ;)

Οι αναμενόμενοι κατά τόπους ιδιαίτερα ενισχυμένοι νοτιάδες που σας έταξα χθες , ήρθαν στην ώρα τους σήμερα Κυριακή. Ήδη αυτή την ώρα (20:00) σε διάφορα τμήματα του νομού μας πνέουν στα 7 με 8 μποφώρ, ενώ οι στιγμιαίες ριπές τους πολύ τοπικά αγγίζουν και τα 9 μποφώρ.  Μάλιστα αργότερα κατά την διάρκεια της νύχτας απόψε (Κυριακή προς Δευτέρα) θα παρουσιάσουν μικρή περαιτέρω ενίσχυση. ΧΟΝΔΡΙΚΑ το διάστημα μέσα στο οποίο αναμένεται η ΚΟΡΥΦΩΣΗ των ήδη κατά τόπους σφοδρών ανέμων θα πρέπει να το περιμένουμε από τις 01:00 - 02:00 μετά τα μεσάνυχτα απόψε έως και τις 09:00 με 10:00 το πρωί αύριο Κυριακή. Σε αυτό περίπου το 8ωρο οι ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ριπές των νοτιοανατολικών ανέμων ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ (δηλαδή σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο)  τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά ενδέχεται παροδικά να αγγίξουν τα 10 και ΙΣΩΣ ακόμη και τα 11 μποφώρ, δηλαδή σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ πλαίσια , θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν ελαφρώς τα 100 Km/hr . 

Προς τις μεσημεριανές ώρες και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μετέπειτα ΣΤΑΔΙΑΚΑ το ρεύμα θα γυρίσει σε πιο νοτιοδυτικό και σιγά σιγά θα σημειωθεί ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων, συγκριτικά πάντα με ότι θα έχει προηγηθεί...  ;) 

Κατά τα άλλα βαδίζοντας προς το χάραμα της Δευτέρας θα αρχίσει κατά περιόδους να βρέχει κατά τόπους. Σχετικά γρήγορα μέσα στις πρωινές ώρες αύριο , οι βροχές θα γίνουν πιο γενικευμένες και θα συνοδευτούν και από κάποιες τοπικές μπόρες/καταιγίδες. Τα φαινόμενα ΚΥΡΙΩΣ έως περίπου και το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι κατά διαστήματα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΊΠΕΔΟ ΕΝΤΟΝΑ! Προχωρώντας όμως προς το τέλος της ημέρας ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της Χώρας των Φαιάκων, θα υπάρξει μια σταδιακή ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ εξασθένηση των φαινομένων και μάλιστα σε ΑΡΚΕΤΑ τμήματα , όποια φαινόμενα θα έχουν σημειωθεί  ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα σταματήσουν.  :) Δεν αποκλείεται ΤΟΠΙΚΑ κάποια από τις μπόρες/καταιγίδες να συνοδευτεί και από χαλάζι... 

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση ιδιαίτερα όσο αφορά τις μέγιστες τιμές του , συγκριτικά με την Κυριακή. Παρόλο αυτά και πάλι θα βρεθεί ΛΙΓΟ ΕΩΣ σε ορισμένα σημεία ΑΡΚΕΤΑ υψηλότερα του "κανονικού" για την εποχή που διανύουμε...  ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου