Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

           Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αφού ήρθαν και οι αναμενόμενες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ "μικρές λευκές εκπλήξεις" σε τμήματα της βόρειας Κέρκυρας, ακόμη και σε θαλάσσια/παραθαλάσσια σημεία, αλλού λιγότερο και αλλού κάπως περισσότερο, με ...  πρωταγωνιστή , όσο και να σας φαίνεται παράξενο , ΟΧΙ τον ορεινό όγκο του  Παντοκράτορα αυτή την φορά , αλλά τμήματα των Διαποντίων νήσων όπου εκεί η χιονόπτωση (εξαιτίας συγκεκριμένων παραγόντων) είχε αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια από ότι κατά τόπους στο βόρειο κομμάτι της νήσου Κέρκυρας και ... Μάλιστα ιδιαίτερα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ των Οθωνών , το "έστρωσε"  (το υπόλοιπο νησί της Κέρκυρας  και γενικότερα ο υπόλοιπος νομός μας , νοτιότερα της βόρειας Κέρκυρας , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ΔΕΝ πήρε χαμπάρι), τώρα πάμε για καλοκαιρία ως προς τα φαινόμενα (εκεί που υπήρξαν βέβαια , έστω και πρόσκαιρα) αλλά με ... Τσουχτερό κρύο, κυρίως φυσικά  τη νύχτα και το πρωί , όπου θα σημειώνεται παγετός σε καθημερινή βάση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ. 

Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα της Κέρκυρας ο παγετός των επόμενων ωρών/ημερών θα είναι ΙΣΧΥΡΟΣ (σε κάποια σημεία και ΚΑΤΩ από τους μείον 5) και πιθανόν σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσει προβλήματα σε καλλιέργειες, φυτά , εσπεριδοειδή κτλ. Επίσης ΕΙΔΙΚΑ στο ορεινό/ημιορεινό κομμάτι δεν αποκλείεται να υπάρξει θέμα και στην ύδρευση σε κάποια σημεία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών εκεί! Σας προειδοποίησα για όλα αυτά από την περασμένη εβδομάδα , για να λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας , εκεί που χρειάζεται... ;)

Κατά τα άλλα μπόλικη ηλιοφάνεια το επόμενο τριήμερο (Δευτέρα - Τετάρτη 15 -17/02/2021) , όμως με "μεγάλα δόντια" και κάποιες τοπικές συννεφιές κατά περιόδους άνευ σημασίας (μόνο την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο το μεσημέρι , ως προς τις μέγιστες τιμές του δηλαδή). Οι άνεμοι αρχικά αρκετά ενισχυμένοι αύριο Δευτέρα , πάντα από βόρειες διευθύνσεις (μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά τόπους πολύ ισχυροί. Δηλαδή στα 5 με 6 και τοπικά έως και 7 μποφώρ) . Στη συνέχεια όμως μέρα με τη μέρα θα σημειώσουν σταδιακή σημαντική εξασθένηση, η οποία θα είναι πλέον μεγαλύτερη την Τετάρτη (την Τρίτη θα πνέουν στα 3 με 5 και σε ορισμένα τμήματα έως και 6 μπόφώρ) !

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

P.S.  Άξιο αναφοράς είναι ότι σήμερα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της βόρειας Κέρκυρας η θερμοκρασία βρισκόταν ΚΑΤΩ από τους 0 C. Δηλαδή σημειώθηκε ΟΛΙΚΟΣ παγετός εκεί! Το ίδιο θα συμβεί ξανά και ΑΥΡΙΟ! Τώρα πέρα από όλα τα παραπάνω που σας είπα για τα φυτά και τις καλλιέργειες , καλό θα είναι να υπάρξει μια στοιχειώδη προσοχή γενικότερα , σε σημεία που υπάρχει νερό στους δρόμους , εκεί που περπατάμε , καθώς σε κάποιες  περιπτώσεις (κατά τόπους)  αυτό θα παγώνει τη νύχτα και καραδοκεί κίνδυνος ατυχημάτων!  :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου