Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

                                   Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  ΑΝΑΠΑΥΛΑ  του καιρού ως προς τα φαινόμενα, κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας (ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02/2021).

Μια "ανάσα" από τις απανωτές αλλαγές του καιρού θα πάρουμε την Τετάρτη ,  φίλες και φίλοι...Έτσι η ημέρα θα ξεκινήσει αλλά και θα ... Τελειώσει , εντελώς διαφορετικά αυτή την φορά, σε σχέση πάντα με ότι προηγήθηκε. Δηλαδή μας περιμένουν αρκετά μεγάλα διαστήματα ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ αύριο, τα οποία θα εναλλάσσονται με αραιές συννεφιές που τοπικά κατά περιόδους θα είναι κάπως πυκνότερες. Η πιθανότητα έστω να ψιχαλίσει για λίγο , κάπου, οπουδήποτε  πάρα πολύ τοπικά αύριο (άνευ σημασίας), είναι πολύ μικρή και ΔΕΝ ξεπερνά το 15%! 

Κατά τα άλλα αρκετά "γλυκός" ή καλύτερα "μαλακός" από θερμοκρασιακής πλευράς την Τετάρτη ο καιρός με ... "Ανοιξιάτικες" στην ουσία μέγιστες τιμές, καμιά σχέση δηλαδή με τα "φυσιολογικά" επίπεδα της εποχής που βρισκόμαστε. Οπότε και περιμένουμε σε ΑΡΚΕΤΑ τμήματα ΤΟΠΙΚΑ έως και 16 με 18 βαθμούς κελσίου, κατά μέσο όρο. Σε διάφορα παραθαλάσσια και πολύ περισσότερο φυσικά κατά τόπους σε ορεινά/ημιορεινά κομμάτια και λιγότερο σε κάποια ημιπεδινά τμήματα, υπολογίστε γενικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα κατά μέσο όρο , από τα παραπάνω...  ;)

Αυτό που θα αλλάξει αύριο θα είναι η διεύθυνση των ανέμων. Απόψε (βράδυ Τρίτης) πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, την Τετάρτη θα στραφούν εκ νέου σε νότιους - νοτιοανατολικούς. Μάλιστα ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ σταδιακά κατά τόπους θα ενισχυθούν ΑΡΚΕΤΑ και πάλι. Αρχικά έως περίπου και το πρώτο μισό της ημέρας θα πνέουν στα 4 με 5 και σταδιακά ΤΟΠΙΚΑ στα 6 μποφώρ, όμως αργότερα θα φθάνουν τα 5 με 6 και κατά τόπους και τα 7 μποφώρ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από τις βραδινές ώρες και μετέπειτα , δεν αποκλείεται  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, παροδικά να παρατηρηθούν στιγμιαίες ριπές και στα 8 μποφώρ). Οπότε και αύριο σε διάφορα τμήματα του νομού (ανάλογα που θα βρισκόμαστε)  θα φυσά αρκετά, περισσότερο όπως τονίσαμε στο δεύτερο μισό αυτής και ύστερα , παρά την πρόσκαιρη  καλοκαιρία που περιμένουμε, για αυτό σας έγραψα στην κορυφή τούτης της ανάρτησης , ότι περιμένουμε πρόσκαιρη ανάπαυλα "ως προς τα φαινόμενα" , δηλαδή τις βροχές/καταιγίδες κτλ...  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου