Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

                                Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Και μετά το αναμενόμενο σύντομο καιρικό "διάλειμμα" της σημερινής ημέρας ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02/2021 μας περιμένει , τι άλλο ;   ;) Ακόμη μια ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ , της οποίας τα ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ θα είναι ΟΙ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ που κατά περιόδους και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι ΕΝΤΟΝΕΣ! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ όπου και περιμένουμε τα ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ . Κατά τα άλλα βαθμιαία θα επικρατήσουν ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ - ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ και η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ύστερα από πολύ καιρό θα κυμανθεί ΠΑΝΤΟΥ στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ...   :) 

Με "κλειστό και βαρύ" ουράνιο θόλο λοιπόν φίλες και φίλοι , θα ξεκινήσει και θα τελειώσει το Σάββατο. Μάλιστα ήδη από νωρίς το πρωί θα αρχίσουν κάποιες τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά ώρα με την ώρα θα παίρνουν ολοένα και  πιο γενικευμένη μορφή. Αρχικά θα πρόκειται κυρίως για ποτιστικού τύπου βροχόπτωση , αργότερα όμως και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μέσα στο δεύτερο μισό της ημέρας και έως και τα μεσάνυχτα, ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ οι βροχοπτώσεις θα είναι ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΕΣ. Παράλληλα ΚΥΡΙΩΣ τις βραδινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες που σε ορισμένα τμήματα θα είναι ισχυρές (αυξημένη πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης)! Το κύριο χαρακτηριστικό (όπως εξάλλου ανέφερα και παραπάνω),  της αυριανής ημέρας , θα είναι ότι ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ συνεχόμενα για ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. Συνολικά  ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού θα δεχτούν ΑΡΚΕΤΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ (σε κάποια σημεία και ΠΑΝΩ από 50 χιλιοστά), οπότε κατά τόπους δεν αποκλείεται να προκληθούν και προβλήματα από την κακοκαιρία , όπως π.χ. πλημμυρικά φαινόμενα στα συνήθη πιο "ευάλωτα" στην συσσώρευση υδάτων σημεία,  ή κατολισθήσεις εξαιτίας του ήδη υπερ - κορεσμένου εδάφους αλλά και του πολύ νερού φυσικά που θα πέσει ξανά, πιθανές διακοπές στην ηλεκτροδότηση κτλ... Όπως καταλαβαίνετε η όλη κατάσταση χρήζει μιας στοιχειώδης προσοχής!

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα ,  περισσότερο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας,  κατά τόπους πολύ ισχυροί (5 με 6 και αργότερα τοπικά 7 μποφώρ. Όμως ενδέχεται να υπάρξουν πιθανές στιγμιαίες ριπές για λίγο σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ πάντα επίπεδο και στα 8 μποφώρ ).

Ο υδράργυρος σε μικρή περαιτέρω πτώση αύριο , οπότε και επιτέλους θα κυμανθεί από άκρη σε άκρη στο νομό μας , στα "κανονικά" για την εποχή που βρισκόμαστε, επίπεδα. 

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και θα έχουμε τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα και κατοικημένα ορεινά/ημιορεινά τμήματα που κατά τόπους θα είναι πυκνές...

P.S. Σίγουρα θα θελήσετε να μάθετε , για αυτό και να σας πω ότι ... Έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ για χιόνι στο νομός μας ακόμη και στην κορυφή του Παντοκράτορα! Για το ΑΝ θα υπάρξουν ή όχι τελικά ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία στο νησί της Κέρκυρας στη συνέχεια που ίσως να σταθούν "τυχερά" και να έχουν κάποιες μικρές εκπλήξεις, θα το μάθετε αύριο, στην επόμενη ανάρτηση από την σελίδα εδώ ... ;) 

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι έως και τα μεσάνυχτα αύριο τα περισσότερα απέναντι βουνά που βλέπουμε από την Κέρκυρα (πρώην βόρεια Ήπειρο , δηλαδή σημερινή νοτιοδυτική Αλβανία και φυσικά η Ήπειρος) θα "θαφτούν" μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά κάτω από πολλά εκατοστά φρέσκο - στρωμένου χιονιού! 

Τα λέμε αύριο ξανά !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου