Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

            Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλησπέρα σας και καλή Σαρακοστή με υγεία !! :)

Πραγματικά ΔΕΝ μπορούσε να πάει καλύτερα η προσωπική πρόγνωση /καιρική εκτίμηση, για το διήμερο ... :) :)

Πάμε τώρα στα γρήγορα να δούμε τι μας περιμένει από καιρικής πάντα πλευράς, τις αμέσως επόμενες 24 ώρες ! ;)

Τα όποια φαινόμενα λοιπόν σημειώνονται έως και αυτή την ώρα (21:30) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας , (βροχές/μπόρες/χαλαζοπτώσεις στα χαμηλά αλλά και ΨΗΛΑ στο όρος Παντοκράτορας της βόρειας Κέρκυρας χιονόνερο/χιονοχάλαζο καθώς και χιόνι, ανάλογα το υψόμετρο εκεί. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ΔΕΝ υπάρχει χιονόστρωση και αυτό γιατί η θερμοκρασία βρίσκεται γύρω στο +1 C. στην κορυφή του Παντοκράτορα , και επίσης επικρατούν θυελλώδεις βοριάδες. Αυτό το "καιρικό κοκταίηλ" είναι αποτρεπτικό στο να υπάρξει "στρώσιμο" , παρά μόνο μικρά πολύ παροδικά πασπαλίσματα) θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της αποψινής νύχτας , όμως με ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα ως προς την εκδήλωσή τους.

Τα "απομεινάρια" των φαινομένων της αποψινής νύχτας θα απασχολούν σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ορισμένα τμήματα του νομού μας έως και τα χαράματα - νωρίς τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Στη συνέχεια πάντως μας περιμένει βελτιωμένος καιρός με γενικά μπόλικη ηλιοφάνεια και κάποιες παροδικές συννεφιές εδώ και εκεί, άνευ σημασίας όμως... :)

Οι ισχυροί έως τοπικά σφοδροί ψυχροί βορειοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν τις τελευταίες ώρες θα παραμείνουν πάνω κάτω με τις ίδιες περίπου εντάσεις μέσα στη νύχτα απόψε ... Αύριο όμως θα "πέσουν" κατά δυο με τρία μποφώρ κατά μέσο όρο, φθάνοντας γενικά τα 4 με 5 και τοπικά και τα 6 μποφώρ. Σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ παρόλο αυτά οι στιγμιαίες ριπές τους θα καταφέρνουν μέσα στην ημέρα (κυρίως το μεσημερο - απόγευμα , όπως επίσης και νωρίς το πρωί) να αγγίζουν πρόσκαιρα και τα 7 μποφώρ... Μικρή σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης...

Αρκετό το κρύο το πρωί και το βράδυ της Τρίτης ... Ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρξει μια μικρή άνοδο του υδραργύρου ως προς τις μέγιστες τιμές του (δυο με τέσσερις βαθμούς κατά μέσο όρο και ανάλογα την περιοχή) εξαιτίας της περισσότερης ηλιοφάνειας , πάντα συγκριτικά με την Καθαρά Δευτέρα. Από την άλλη όμως ΔΕΝ θα καταλάβουμε και ΤΟΣΟ την διαφορά αφού ακόμη και το μεσημέρι και με την "βοήθεια" του βοριά , η ψύχρα έως και το ... "Κρύο" θα "τσιμπάει" καλά, ανάλογα βέβαια , όπως σας λέω πάντα , που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στο νομό μας. ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - προγνώστης , λάτρης του καιρού από παιδί).

P.S. Αύριο και με την βελτίωση του καιρού , αξίζει την ματιά μας η απέναντι Ηπειρωτική στεριά... Αφού τα απέναντι από εμάς Ηπειρωτικά βουνά θα είναι "φορτωμένα"με φρέσκο χιόνι. Ιδιαίτερα τα βορειότερα τμήματα της ραχοκοκαλιάς απέναντι από βόρεια Κέρκυρα , θα είναι "ασπρισμένα" μέχρι αρκετά χαμηλά (με έμφαση τα όρη της Χειμάρας - βόρεια Ακροκεραύνια) με την όλη εικόνα να παραπέμπει σε καρδιά Χειμώνα. Η διαύγεια και η ορατότητα θα είναι καταπληκτική εξαιτίας των βοριάδων ! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου