Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

                         Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΔΕΝ περιμένουμε κάποια αξιόλογη αλλαγή του καιρού ούτε και το επόμενο διήμερο (ο λόγος για αύριο Δευτέρα 08/03 και μεθαύριο Τρίτη 09/03/2021). Ωστόσο μέσα στην Δευτέρα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (γύρω στο 30%)  για λιγοστά, επιλεκτικά , ασθενή φαινόμενα... :)

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα την καιρική εξέλιξη του επόμενου διημέρου στη γωνιά μας . ;) 

Δευτέρα 08/03/2021: Αραιές συννεφιές που κατά περιόδους και κατά τόπους θα πυκνώνουν παροδικά. Ενδιάμεσα θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας (το πόσο μεγάλα ή πόσο μικρότερα θα είναι αυτά, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το που θα βρίσκεται ο καθένας μας, πάνω στο νομό μας). Μάλιστα όπως σας έγραψα και παραπάνω , υπάρχει μια μικρή μεν αλλά υπαρκτή δε,  πιθανότητα, αυτή η τοπική συννεφιά να καταφέρει να αφήσει σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποια ... Ψιχάλα ή και μικρής διάρκειας σποραδική βροχούλα (κατά βάση ασθενές) , κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και εάν φυσικά καταφέρει τελικά να συμβεί). Άνεμοι γενικά μεταβλητοί ασθενείς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ νοτιοανατολικών διευθύνσεων αύριο, ασθενείς μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 και πιθανόν σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ επίπεδο τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα, πρόσκαιρα έως και 5 μποφώρ). Ο υδράργυρος εκεί που θα υπάρξει η πιο "συμπαγής" νέφωση προς και έως αργά το μεσημέρι θα σημειώσει μια μικρή πτώση της τάξεως των δύο έως το πολύ τεσσάρων βαθμών (κατά μέσο όρο) συγκριτικά με σήμερα Κυριακή. Ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη (αναφέρομαι πάντα στις μέγιστες τιμές της ημέρας).

Τρίτη 09/03/2021: Καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια . Παρόλο αυτά ειδικότερα στο δεύτερο μισό του 24ωρου θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της Τρίτης και μετέπειτα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν κατά περιόδους και κατά τόπους, ολοένα και πιο πολύ. Άνεμοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι (Στα 3 με 4 μποφώρ. Ίσως για λίγο το μεσημέρι καταφέρουν να αγγίξουν και τα 5 μποφώρ σε ορισμένα υψώματα αλλά και στα ανοιχτά κυρίως της δυτικής - βορειοδυτικής πλευράς). Προς το βράδυ και περισσότερο στη συνέχεια σταδιακή στροφή των ανέμων σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς, αρχικά γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τις μεσημεριανές ώρες , οπότε και για πολλοστή συνεχής φορά στο μεγαλύτερο κομμάτι της Χώρας των Φαιάκων θα βρεθεί και πάλι σε επίπεδα υψηλότερα του "φυσιολογικού" για την περίοδο που διανύουμε... 

Καλό βράδυ Κυριακής και ακόμη μια ομορφότερη νέα εβδομάδα που ξεκινά μόλις σε λίγες ώρες, εύχομαι σε όλους μας !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης ( ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - προγνώστης , λάτρης του καιρού από παιδί).

P.S. Επόμενο "ραντεβού" μας την Τρίτη, όπου και θα γνωρίζουμε με αρκετή αξιοπιστία πλέον , αν και κατά πόσο θα είναι ή όχι κατά τόπους "σχετικά αξιόλογα" τα φαινόμενα που διαφαίνονται για την Τετάρτη στα μέρη μας... ;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου