Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

                              Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ αλλαγή του σκηνικού , μέσα στις επόμενες 36 ώρες, ύστερα από πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα παρατεταμένης καλοκαιρίας/ανομβρίας ... ;)

Καλό βραδάκι Πέμπτης στην Κέρκυρα, στα ακριτικά Διαπόντια νησιά μας καθώς και στα νοτιότερα άκρα του νομού μας , τους  Παξούς και Αντιπάξους! :) ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ σας είχα γράψει εδώ ότι ΜΕΤΑ τις 04/03/2021 επρόκειτο να υπάρξει μια ΠΡΩΤΗ προσπάθεια σταδιακής μεταβολής του καιρού , ύστερα από την παρατεταμένη συνεχιζόμενη καλοκαιρία/ανομβρία η οποία σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 συμπληρώνει ακριβώς 18 ολόκληρες ημέρες από άκρη σε άκρη στα μέρη μας ... ;) 

Δεν άλλαξε κάτι λοιπόν από αυτά που σας "έταξα" την περασμένη εβδομάδα (αυτό για εκείνους/εκείνες που μπαίνουν στον "κόπο" να διαβάσουν ολόκληρες τις ομολογουμένως συνηθώς μακροσκελείς αναρτήσεις μου κάθε φορά και τους/τις ευχαριστώ θερμά για αυτό)  ! Πάμε αμέσως να δούμε πως θα διαμορφωθεί η εξέλιξη του καιρού στην γωνιά μας το επόμενο τριήμερο , αρχή γενομένης δηλαδή  από αύριο Παρασκευή 05/03/2021 έως και αυτή την Κυριακή 07/03/2021.  :)

Παρασκευή 05/03/2021: Η ημέρα θα χαράξει με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά σχετικής υγρασίας και κάποιες τοπικές ομίχλες. Κατά τα άλλα ναι μεν θα βγει ήλιος που όμως αυτή την φορά θα εναλλάσσεται με παροδική συννεφιά κατά τόπους πυκνότερη. Πάντως καθώς θα περνούν οι ώρες και θα κυλά η ημέρα (κυρίως βαδίζοντας προς το τέλος της) σταδιακά θα υπάρξει προοδευτική ΠΥΚΝΩΣΗ των νεφώσεων  ΠΑΝΤΟΥ... Μάλιστα σιγά σιγά από τις βραδινές ώρες (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από αργά το βράδυ και μετέπειτα) θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ορισμένες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχούλες ή ψιλόβροχο κατά τόπους. Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 και πολύ τοπικά σε ορισμένα υψώματα καθώς και σε σημεία στα ανοιχτά, έως και 5 μποφώρ). Ο υδράργυρος στα τμήματα εκείνα που θα προλάβει να συννεφιάσει νωρίτερα (ΠΡΟΣ το μεσημέρι και μετέπειτα) θα σημειώσει μια ελαφρά πτώση της τάξεως των δυο - τριών βαθμών κατά μέσο όρο (ως προς τις μέγιστες τιμές πάντα, σε σχέση με την ηλιόλουστη και σχετικά "ζεστή" για την εποχή,  Πέμπτη) , ενώ στα υπόλοιπα ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Σάββατο 06/03/2021: Τα ξημερώματα και καλύτερα από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο έως και λίγο πριν φέξει το Σάββατο θα έχουμε κάποιες , σε γενικές γραμμές λίγες και ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ βροχοπτώσεις ή ψιλόβροχο (σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ για λίγο τα φαινόμενα να καταφέρουν να αποκτήσουν έως και μέτρια ένταση) , ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα προηγηθεί... :)  Μικρή αλλά υπαρκτή η  πιθανότητα να ψιχαλίζει ή να βρέχει κατά διαστήματα ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ όμως (όχι παντού δηλαδή, αφού "καιρικά" ο νομός θα χωριστεί στα δύο), έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου - ίσως μέχρι σχεδόν και το πρώτο μισό της ημέρας αυτής (τα επιλεκτικότατα αυτά "απομεινάρια" της νύχτας θα επηρεάσουν συγκεκριμένα σημεία του νομού, περισσότερο νωρίς). Γρήγορα στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει γενικότερα μπόλικη ηλιοφάνεια. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σε ορισμένα τμήματα νοτίων διευθύνσεων έως το πολύ και 4 μποφώρ, που προς το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ παροδικά έως και 5 μποφώρ. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι  σε μικρή περαιτέρω πτώση , οπότε και ... Σε αρκετά τμήματα οι μέγιστες τιμές θα βρεθούν στα "κανονικά" για τούτη την περίοδο επίπεδα, ύστερα από πάρα πολύ καιρό συνεχιζόμενων, υψηλότερων του "φυσιολογικού" μέγιστων θερμοκρασιών, σε καθημερινή βάση.

Κυριακή 07/03/2021: ΔΕΝ αναμένεται κάποια άξια λόγου αλλαγή του καιρού. Έτσι η καλοκαιρία συνεχίζεται με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες παροδικές συννεφιές , που κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας ίσως πυκνώσουν για λίγο κάπως περισσότερο. Άνεμοι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και αργότερα δυτικής γενικά συνιστώσας στα 3 με 4 και πιθανόν ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ το μεσημερο - απόγευμα κατά διαστήματα έως και 5 μποφώρ. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα σημειώσει μια μικρή , στην ουσία "ανεπαίσθητη" άνοδο,  συγκριτικά με το Σάββατο.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου