Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

                       Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

23/04/2021 ... Ακόμη μια ημέρα με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έντονη την αίσθηση της ψύχρας , πάντα για τα δεδομένα του τρίτου δεκαημέρου του Απρίλη! Κάτι βέβαια το οποίο σας έταξα από χθες εδώ...

Καλησπέρα από την μεριά μου εδώ στα ενδότερα της βόρειας - βορειοδυτικής Κέρκυρας ("Βαλανειό", υψόμετρο 175 μέτρα) , όπου επικρατεί σχεδόν συνεχής ποτιστική βροχόπτωση από το μεσημέρι και ύστερα , καθώς και φυσικά υψηλή υγρασία.

Με λίγα λόγια , απαραίτητη είναι η θέρμανση στα σπίτια μας εδώ (όπως και σε αρκετά άλλα τμήματα της Κέρκυρας) και την αποψινή νύχτα! Το ... "Τίμημα" βλέπετε των φετινών "κοντομάνικων" Φλεβαριάτικα , το οποίο "πληρώνουμε" ακόμη! Η ... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "δόση" του παραπάνω "τιμήματος", αναμένεται αύριο Σάββατο 24/04/2021, μιας και από εκεί και ύστερα όλα θα αλλάξουν , προς το "θερμότερο" - "καλύτερο" ! ;)

Μιλώντας για αύριο λοιπόν, για να δούμε τι αναμένεται να συμβεί (πάντα από καιρικής πλευράς) τις επόμενες ώρες στη γωνιά μας... :)

Καθ ' όλη την διάρκεια της ερχόμενης νύχτας έως και τα χαράματα του Σαββάτου, θα πρέπει να συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους και κατά τόπους ψιλόβροχο ή βροχοπτώσεις κυρίως ασθενούς έως και μέτριας έντασης ("ποτιστικού τύπου"). Χωρίς να αποκλείεται ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και κάποιο ή κάποια περάσματα πιο "δυνατής" βροχόπτωσης. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι μέσα στη νύχτα θα "βραχούν" και εκείνες οι περιοχές του νομού , που ΔΕΝ τα κατάφεραν να αποκομίσουν κάτι το ιδιαίτερο έως και τώρα (ώρα 20:30 Παρασκευή βραδάκι) σήμερα!

Στη συνέχεια , το πρώτο μισό του Σαββάτου δείχνει να κυλά με πολύ άστατο καιρό. Δηλαδή ανά διαστήματα και ανά περιοχές οι ήδη υπάρχουσες τοπικές συννεφιές θα πυκνώνουν ακόμη περισσότερο και θα δίνουν ψιλόβροχο ή τοπικές βροχές/μπόρες (από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε - χαράματα έως και περίπου το πρώτο μισό αύριο, υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας) κυρίως ασθενούς έως και μέτριας έντασης (χωρίς και πάλι να αποκλείεται ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ κάποιο κάπως πιο δυνατό/αξιόλογο πέρασμα) .

Αξίζει να τονιστεί όμως εδώ, πως παρά τα όποια πιθανά ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα, αύριο μας περιμένουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ γενικότερα μέσα στην ημέρα, με έμφαση όμως περισσότερο νωρίς το πρωί και ΙΣΩΣ εκ νέου το απόγευμα ... 😉

Κατά το δεύτερο μισό ο καιρός θα παραμείνει ΕΝ ΜΕΡΗ άστατος, με κατά περιόδους την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εκδήλωσης ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ φαινομένων να παραμένει αλλά αυτή την φορά για ... Κάποια περισσότερο πιο τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα (ΤΟΠΙΚΗ βροχόπτωση/σύντομη μπόρα, οπουδήποτε στο νομό μας). Πάντως από τις βραδινές και κυρίως μετέπειτα ώρες θα υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ βελτίωση των καιρικών συνθηκών παντού στα μέρη μας!!

Κατά τα άλλα αύριο θα είναι η τελευταία ημέρα του φετινού Απρίλη όπου κάμποσα τμήματα θα συνεχίσουν να έχουν αρκετή ψύχρα έως και σχετικό κρύο για την εποχή (στις περιοχές που οι κάτοικοι "ένιωσαν" τα παραπάνω σήμερα, θα "νιώσουν" το ίδιο και αύριο ξανά. Αλλά αυτή θα είναι και η τελευταία φορά , που θα συμβεί αυτό, εντός του φετινού Απρίλη). Πάντως από την Κυριακή και μετά τα θερμόμετρα θα πάρουν προοδευτικά την ΑΝΗΦΟΡΑ ... ;)

Άνεμοι κυρίως ανατολικών - νοτιοανατολικών διευθύνσεων ασθενείς μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 και πολύ τοπικά έως και 5 μποφώρ) , οι οποίοι ιδιαίτερα προς το τέλος της ημέρας σταδιακά θα γυρίσουν πλέον σε βορείων διευθύνσεων , με την ίδια όμως ένταση...

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου