Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

                                     Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Πρόσκαιρη μικρή αλλαγή του καιρού εντός των επομένων 36 με 48 ωρών , με ορισμένα "περάσματα" κάποιων ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ την επικράτηση ισχυρών κατά διαστήματα ανέμων... ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν , πρώτα για αύριο Σάββατο 03/04/2021: Η ημέρα θα χαράξει με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες σε διάφορα τμήματα του νομού (αυτή την φορά περισσότερο σε υψώματα, οι οποίες κατά τόπους σε διάφορα πάλι υψώματα θα επιμείνουν και αργότερα εντός του 24ωρου). Κατά τα άλλα θα υπάρξουν ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας και αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται όμως με διαστήματα ηλιοφάνειας. Καθώς η ημέρα θα κυλά και θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας  οι ήδη υπάρχουσες αραιές συννεφιές θα έχουν την τάση να γίνονται ολοένα και πυκνότερες κατά τόπους...  Με έμφαση "αρχικά" κατά μήκος και κοντύτερα των ορεινών/ημιορεινών τμημάτων και γενικότερα της ενδοχώρας όπου και δεν αποκλείεται να καταφέρουν να αφήσουν σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μια ψιχάλα ή και παροδική βροχόπτωση.

Στη συνέχεια και ιδιαίτερα από τις απογευματινές (πιο πολύ αργά) - πρώτες βραδινές ώρες και μετέπειτα (και μέσα στη νύχτα κατά περιόδους) το σκηνικό θα καταστεί περισσότερο άστατο με τα φαινόμενα να γίνονται πιο πολλά απασχολώντας  πλέον ΑΡΚΕΤΑ μεγάλο κομμάτι του νομού μας. Οπότε και στο παραπάνω διάστημα αναμένονται "περάσματα" από ορισμένες τοπικές βροχές/μπόρες , ενώ είναι πιθανή και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας... Τα φαινόμενα θα έχουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ χαρακτήρα τόσο ως προς την εκδήλωσή τους όσο και ως προς την έντασή τους. Έτσι οι κάτοικοι αλλού στο νομό  θα δεχτούν λίγα πράγματα ... Κάποιο ψιλόβροχο έως ίσως για λίγο ποτιστικής έντασης βροχούλα... Και αλλού θα σταθούν κάπως  πιο "τυχεροί" ή "άτυχοι"(σχετικό είναι αυτό , ανάλογα με τα γούστα του καθενός) με ΣΧΕΤΙΚΑ αξιόλογα φαινόμενα, έστω και παροδικά. ;)

Θα υπάρξει μερική μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας και κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο τα φαινόμενα τοπικά να συνοδευτούν με "κοκκινόχωμα" (λασποψιχάλες/λασποβροχούλες). Κατά άλλα οι άνεμοι παραμένουν νότιοι - νοτιοανατολικοί και αύριο με μικρή μάλιστα ενίσχυση, πνέοντες στα 3 με 5 και κατά τόπους έως και 6 μποφώρ. Ενώ σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά για λίγο ενδέχεται να παρατηρηθούν πολύ ισχυρές ριπές νοτιά, έως και τα 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα "προλάβει" να μεταβληθεί σημαντικά , συγκριτικά πάντα με την Παρασκευή... 

Μεθαύριο Κυριακή 04/04/2021:  Εναλλαγές νεφώσεων κατά τόπους πιο πυκνών και διαστημάτων ηλιοφάνειας αλλού μεγαλύτερων και αλλού μικρότερων (ανάλογα που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στο νομό μας) , με ΜΙΚΡΗ πιθανότητα  στο πρώτο μισό του 24ωρου, ενός ΓΡΗΓΟΡΟΥ "περάσματος" καθαρά ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ψιχάλας ή και σύντομης βροχόπτωσης... 

Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς που γρήγορα θα γυρίσουν σε βόρειους - βορειοδυτικούς μέτριους με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας , όπου ... ΤΟΠΙΚΑ θα πνέουν ισχυροί , με αναμενόμενες παροδικά πολύ ισχυρές ριπές (στα 7 μποφώρ) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε διάφορα θαλάσσια/παραθαλάσσια καθώς και στην ξηρά , στα τμήματα εκείνα που συνήθως είναι πιο επιρρεπή στον μαίστρο ... :)  

Η θερμοκρασία καθώς θα κυλούν οι ώρες και θα "μπουκάρει" ο κατά τόπους δυνατός βοριάς θα αρχίσει να σημειώνει πτώση,  που θα γίνει πιο αισθητή σε ορισμένα τμήματα από το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ύστερα. Μην φανταστείτε κάποια "παγωνιά" , απλά θα μιλάμε για σταδιακά περισσότερη ψύχρα κατά τόπους στα χαμηλά/παραθαλάσσια  έως και ... Σχετικό κρύο στα ψηλά , πάντα όμως μέσα στα "φυσιολογικά πλαίσια" της εποχής που διανύουμε και συγκριτικά βέβαια με τα 20 αρια (έως τοπικά και 20 + C.)  του Παρασκευο - Σάββατου που θα έχουν προηγηθεί ... ;)

Όμορφο βράδυ Παρασκευής σε όλες και όλους και καλά να περάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο, ότι και αν κάνετε ! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί). 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου