Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

                    Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Πως θα κυλήσει καιρικά η αυριανή ημέρα (Παρασκευή 23/04/2021); Όλες σας οι απαντήσεις ακολουθούν παρακάτω ... ;)  :) 

Παρασκευή 23/04/2021 : Σε γενικές γραμμές ΒΡΟΧΕΡΗ θα είναι λοιπόν η αυριανή ημέρα για το σύνολο του νομού μας (αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως θα βρέχει κάθε λεπτό, όλη την ώρα και το ίδιο παντού, αλλά πως θα δεχόμαστε κάποια "περάσματα/περιόδους" βροχοπτώσεων εντός του 24ωρου , ανά διαστήματα και ανά περιοχές με έμφαση το "δεύτερο μισό" αυτού).

Έτσι κατά το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου 24ωρου τα κυριότερα χαρακτηριστικά στην γωνιά μας θα είναι : Ο νεφοσκεπής/"κλειστός" ουράνιος θόλος , τα εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά σχετικής υγρασίας μέρα - νύχτα (ΔΕΝ θα λείψουν και ορισμένες τοπικές ομίχλες) και ... Φυσικά η εκδήλωση βροχοπτώσεων ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ... Βροχές που αυτή την φορά  θα απασχολήσουν ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ την Χώρα των Φαιάκων. Οπότε και τα νέα είναι ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ τώρα για την τόσο "αδικημένη - διψασμένη" γη της νότιας και κεντρονότιας Κέρκυρας, η οποία έμεινε τελείως ανεπηρέαστη από τους "κατακλυσμούς" της υπόλοιπης Κέρκυρας τις προηγούμενες ημέρες ...Και εκεί χρειάζονται "επειγόντως" νερό, ύστερα από ένα ολόκληρο μήνα παντελούς ξηρασίας (πόσο μάλλον εάν αναλογιστούμε ότι θα ακολουθήσει το θέρος)!!! 

Οι περισσότερες βροχοπτώσεις μέσα στην Παρασκευή αναμένεται να έχουν ασθενές έως και μέτρια ένταση ("ποτιστικού" τύπου). Όμως ενδέχεται από περιοχή σε περιοχή να υπάρξουν κάποιες αρκετά μεγάλες  ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, δηλαδή κατά περιόδους να έχουμε να κάνουμε  με ένα ή και περισσότερα περάσματα πιο δυνατής βροχόπτωσης , από ότι αλλού στο νομό , όπως επίσης και η διάρκεια ενός πιο "αξιόλογου" περάσματος σε κάποια τμήματα να είναι λίγο ή πολύ μεγαλύτερη από άλλες περιοχές του τόπου μας (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να βγάλει και κάποια/κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως όμως σε θαλάσσια τμήματα , ιδιαίτερα της δυτικής και βόρειας πλευράς)! 

Τα παραπάνω είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συμβούν και αύριο,  άλλωστε είναι κάτι το σύνηθες Χειμώνα/Καλοκαίρι στη μεριά μας. Οπότε ναι μεν και πάλι θα υπάρξουν ορισμένες περισσότερο  ευνοημένες περιοχές και άλλες λιγότερο ευνοημένες (αναφέρομαι πάντα στην συνολική ποσότητα βροχής που θα πέσει), αλλά από την άλλη προσωπικά εκτιμώ ότι το νότιο και κεντρονότιο κομμάτι ΔΕΝ θα μείνει τόσο ανεπηρέαστο όπως τις τελευταίες ημέρες. Δηλαδή ακόμη και εκεί πιστεύω πως (αν όχι όλα) τουλάχιστον τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σημεία θα πρέπει να "βραχούν" σχετικά "καλούτσικα"... ;)

Άνεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί (στα 4 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ). ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως σε σημεία τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά είναι πιθανό να παρατηρηθούν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ στιγμιαίες πολύ ισχυρές ριπές ανέμων, στα 7 μποφώρ...

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια άξια λόγου μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη. Οπότε ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ που σήμερα έκανε αρκετή ψύχρα έως και σχετικό κρύο για την εποχή, θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και αύριο Παρασκευή. 

Αυτό όπως είναι λογικό ποικίλει από γωνιά σε γωνιά και ας κατοικούμε όλοι/όλες, στο ίδιο νησί. Να αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα ... Την σημερινή ημέρα όπου στο Τεμπλόνι η ΜΕΓΙΣΤΗ τιμή ημέρας ήταν 21 βαθμοί κελσίου , εδώ στο χωριό μου , το "Βαλανειό", πιάσαμε μόλις 15 C. (και το 15 αρι για πολύ λίγο , αφού κατά την διάρκεια του μεσημερο - απογεύματος κυριάρχησαν περισσότερο τα 12 αρια - 13 αρια). Ανάλογες μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές υπήρχαν και θα υπάρξουν και αύριο μεταξύ διαφόρων τμημάτων του νομού μας ... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου