Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

Παρακάτω η καθιερωμένη αναλυτική ματιά μας στην καιρική εξέλιξη του επόμενου διημέρου (18/04/ - 19/04/2021) ,  στα μέρη μας ... :) 

Αύριο Κυριακή 18/04/2021: Καταρχήν κατά την διάρκεια της  αλλαγής της ημέρας , δηλαδή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως περίπου και τα ξημερώματα προς την Κυριακή (μέσα στην αποψινή νύχτα  και έως λίγο πριν φέξει η Κυριακή) θα πρέπει να συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους και κατά τόπους λασποβροχούλες ασθενής έως σε TOΠΙΚΟ επίπεδο παροδικά και μέτριας έντασης/ποτιστικού χαρακτήρα ( πρόσκαιρα και πολύ τοπικά ΔΕΝ αποκλείεται και πιο δυνατής έντασης βροχή) ή λασποψιχάλες/λασποψιλόβροχο  (ανάλογα την περιοχή που θα βρίσκεται κανείς στο νομό,  θα διαμορφωθεί και η ένταση/ποσότητα βροχόπτωσης. Φαίνεται πάντως πως σε ΣΗΜΕΙΑ των βορειότερων περιοχών του νομού τα φαινόμενα θα είναι ελαφρώς πιο αξιόλογα. Τα είπαμε άλλωστε ξανά αυτά , όπως επίσης και ότι τα πρώτα τοπικά φαινόμενα θα ξεκινούσαν ήδη από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Κάτι που πράγματι έτσι συνέβη, κατά τόπους ! Υπάρχουν έτσι και αλλιώς "γραμμένα" στην ανάρτηση της περασμένης Πέμπτης).  ;) 

Κατά τα άλλα η Κυριακή στη συνέχεια θα κυλήσει με παροδική τοπική συννεφιά που αυτή την φορά θα εναλλάσσεται και με διαστήματα ηλιοφάνειας (αλλού στο νομό μεγαλύτερης  διάρκειας και αλλού μικρότερης). ΜΙΚΡΗ η  πιθανότητα εντός της ημέρας για ένα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ψιχάλισμα άνευ σημασίας που ανέρχεται μόλις στο 25% (κυρίως νωρίς το πρωί και μεγαλύτερη η πιθανότητα , γύρω στο 40% για τοπική ψιχάλα/ψιλόβροχο τις βραδινές ώρες, πριν την αλλαγή της ημέρας)...  Παρόλο αυτά από αργά τη νύχτα θα ξεκινήσει σταδιακή επιδείνωση του καιρού, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω!  ;) 

Η θερμοκρασία με την βοήθεια των κατά τόπους μεγαλύτερων διαστημάτων ηλιοφάνειας αύριο θα καταφέρει να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές γενικά στα "κανονικά" ή "κοντά στα κανονικά" για την εποχή επίπεδα...

Άνεμοι αρχικά κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΙΣΩΣ για λίγο σε ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σημεία τόσο σε ξηρά όσο και θάλασσα έως και 5 μποφώρ. Αργότερα όμως (κυρίως προς το βράδυ και μετέπειτα) θα επικρατήσουν γενικά ασθενείς άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις και τοπικά νοτίων διευθύνσεων ασθενείς.

Δευτέρα 19/04/2021: Η Δευτέρα θα είναι κατά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ διάστημά της μια ΒΡΟΧΕΡΗ ημέρα,  στο σύνολο του νομού. Από τα χαράματα κιόλας θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τα πρώτα τοπικά  φαινόμενα , όπου καθώς θα περνά η ώρα μέσα στην Δευτέρα , θα επηρεάζουν πλέον ολόκληρο το νομό μας, κατά διαστήματα. Τα αναμενόμενα φαινόμενα , τοπικές βροχές/μπόρες και σποραδικές καταιγίδες ΔΕΝ θα έχουν παντού την ίδια ένταση ή διάρκεια (πιθανή τοπική χαλαζόπτωση). Για αυτό και όπως είναι φυσικό ΔΕΝ θα πέσει παντού η ίδια ποσότητα νερού. Ωστόσο αυτή την φορά , θα είναι η πρώτη φορά , ύστερα από ένα ολόκληρο μήνα γενικότερης απουσίας "καλού νερού", που σε ΠΟΛΛΑ τμήματα (ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) θα βρέξει αξιόλογα ή σχετικά αξιόλογα! Μάλιστα ΔΕΝ αποκλείεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τα φαινόμενα παροδικά (περισσότερο μέσα στο πρώτο μισό) να έχουν έντονο χαρακτήρα!!

Ο υδράργυρος σε σταδιακή εκ νέου πτώση , η οποία σε ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα γίνει αισθητή. Άξιο αναφοράς ότι θα υπάρξουν ΞΑΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ από τις "φυσιολογικές" για την περίοδο που διανύουμε! Οπότε στα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΕΙΑ θα έχουμε να κάνουμε και πάλι με έντονη ψύχρα έως και σχετικό κρύο για την εποχή που βρισκόμαστε...

Άνεμοι αρχικά γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι (στα 3 με 4 και σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για λίγο με στιγμιαίες ριπές έως και τα 5 μποφώρ). Πάντως κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας θα γυρίσουν σε πιο δυτικούς , έως τοπικά βορειοδυτικούς , με τις ίδιες εντάσεις... 

Όμορφο βροχερό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους εύχομαι από το "Βαλανειό" ! :) 

P.S. Πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε , αξίζει την αναφορά μας το φρέσκο χιόνι που περιμένω να βάλουν τα απέναντι από εμάς ηπειρωτικά ΨΗΛΑ βουνά στη καρδιά της Άνοιξης (ΔΕΝ αποτελεί κάτι το πρωτοφανές, έχει συμβεί κάμποσες φορές και στο πρόσφατο παρελθόν) που βλέπουμε από την Κέρκυρα, με έμφαση στα βορειότερα εκεί τμήματα , απέναντι από την βόρεια Κέρκυρα (Κεραύνια όρη - όρη Χειμάρας - βόρεια Ακροκεραύνια) αυτή την Δευτέρα !! Κατά τα άλλα τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας στη γωνιά μας παραμένουν,  με τοπικές ομίχλες ιδιαίτερα σε διάφορα υψώματα , περισσότερο την Δευτέρα. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου